Φήμες ότι ο Μητσοτάκης θα βάλει χέρι στις καταθέσεις των Ελλήνων (vid)

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σενάρια για «ποινή» στις καταθέσεις των Ελλήνων, καθώς «γέμισαν» με 35 δισεκατομμύρια ευρώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί το 2021..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης oρέγεται τις καταθέσεις των Ελλήνων. Image: Reuters / Leonhard Foeger

v

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης προΐσταται μιας κυβέρνησης που τα τελευταία δύο χρόνια έκλεισε τις εκκλησίες και τα καταστήματα, απαγόρευσε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, έκλεισε γήπεδα και σχολεία, απαγόρευσε ακόμη και τη μουσική, κατήργησε τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, επέβαλε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς έναντι προστίμων, διαχώρισε τους Έλληνες και διασπείρει καθημερινά ψευδείς ειδήσεις μέσω των χρυσοπληρωμένων καναλιών.

Τώρα η κυβέρνηση αυτή ετοιμάζεται να βάλει και «χέρι» στις καταθέσεις των Ελλήνων!

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος ήδη κάνει προλείανση του εδάφους για να επιβληθεί χαράτσι (κοινώς «κούρεμα») στις καταθέσεις. Από το «κούρεμα» θα εξαιρεθούν οι πλούσιοι και οι υπερπλούσιοι που στηρίζουν την κυβέρνηση – όπως γίνεται πάντα. Και αυτή τη φορά θα την πληρώσει ο λαός.
ν

ν

Πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου 2022. Image: Supplied

ν

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες κατά 35 δισ. ευρώ

Η όρεξη της κυβέρνησης άνοιξε, καθώς το 2021 αυξήθηκαν για Πέμπτη χρονιά οι καταθέσεις στις τράπεζες, αυτή τη φορά κατά 35 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το «κούρεμα» θα γίνει με πρόσχημα την παροχή κινήτρων για κίνηση των κεφαλαίων. Υποτίθεται ότι τα κεφάλαια θα έπρεπε να τα κινούν οι τράπεζες για να τροφοδοτούν την πραγματική οικονομία και να τα χρησιμοποιούν ως μοχλό ανάπτυξης. Επειδή αυτές όμως δεν το κάνουν, θα το κάνει η κυβέρνηση. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός εδώ και κάτι αιώνες.

Το πιο τρομακτικό πάντως είναι –σύμφωνα με το δημοσίευμα– ότι ως παράδειγμα αναφέρεται το μοντέλο Κύπρου! Αυτό από μόνο του είναι ανατριχιαστικό. Διότι η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης και μάλιστα της ευρωζώνης, όπου υπήρξε κούρεμα καταθέσεων. Επιφέροντας ένα ασύλληπτο χτύπημα στην τραπεζική πίστη, προς όφελος φυσικά των γερμανικών τραπεζών που την ίδια εποχή προβαλλόταν ως ένα ασφαλές λιμάνι για όσους είχαν χρήματα.

Η ιστορία αυτή έχει εξαιρετικά άσχημη οσμή. Εκτός από το χτύπημα που επιφέρει στην φιλοσοφία της αποταμίευσης, ανοίγει Κερκόπορτα για νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών σε βάρος των καταθετών, στην καλύτερη περίπτωση, και κούρεμα καταθέσεων στην χειρότερη.

Πηγή: Pronews
ν

 


Translate this post