Ο μυστηριώδης “κύβος” στη Σελήνη ήταν απλώς… ένας μικρός βράχος

Κατηγορία NEWS, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το κινεζικό ρόβερ Yutu-2 πήγε κοντά στον μυστηριώδη “κύβο” της Σελήνης και διαπίστωσε ότι ήταν απλώς… ένα μικρό βραχάκι!

Ο μυστηριώδης “κύβος” της Σελήνης (δεξιά) ήταν… αυτό το βραχάκι (αριστερά). Image: CNSA

v

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ. Εκεί που όλοι περιμέναμε με αγωνία να βρεθεί κάποιο εξωγήινο κτίσμα πάνω στη Σελήνη, το κινεζικό ρόβερ Yutu-2 διέλυσε τα όνειρά μας και μας προσγείωσε στην πεζή πραγματικότητα. Ο μυστηριώδης “κύβος” στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ φωτεινής και σκοτεινής πλευράς της Σελήνης ήταν απλώς ένα… βραχάκι, που το έβαλε εκεί κάποιος απρόσεκτος μετεωρίτης.

Όλα καλά. Οι αστρονόμοι που εργάζονται στην Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA), είδαν τις φωτογραφίες τους βράχου που έστειλε το ρόβερ Yutu-2 και αποφάνθηκαν ότι ήταν… ένας βράχος στο χείλος του κρατήρα Von Karman και μάλιστα ένας συνηθισμένος βράχος, αφού είχε το σχήμα που έχουν συνήθως όλοι οι βράχοι.

Η σπουδαία αυτή ανακάλυψη έφερε ανακούφιση σε όλους όσους είχαν φοβηθεί ότι μπορεί το κινεζικό ρόβερ να ανακάλυπτε κάτι παράδοξο.
ν


ν

Βέβαια το περίεργο είναι ότι ο βράχος δεν μοιάζει καθόλου με τη μεγέθυνση του “κύβου”. Επιπλέον, μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη του “κύβου”, όλα τα αμερικανικά έντυπα έσπευσαν να «υποδείξουν» ότι ήταν ένας βράχος και τίποτε περισσότερο.

Όταν έπειτα από ένα μήνα το κινεζικό ρόβερ έφτασε υποτίθεται κοντά στον κύβο, διαπίστωσε ότι πράγματι ήταν… βράχος!

Ένα άλλο περίεργο είναι ότι ενώ αρχικά οι Κινέζοι επιστήμονες είχαν πει ότι το ρόβερ θα έκανε 2-3 σεληνιακές μέρες (μια σεληνιακή μέρα = 29,53 γήινες μέρες) για να πάει κοντά στο μυστηριώδες αντικείμενο και να το φωτογραφήσει, χρειάστηκε μόνο μια σεληνιακή μέρα.

Μήπως το ρόβερ βρήκε έναν βράχο που ταίριαζε στο σχήμα του “κύβου” και σταμάτησε εκεί
ν

Ο μυστηριώδης “κύβος”…
ν

… ήταν τελικά αυτός ο μικρός βράχος. Image: CNSA
ν

Ωστόσο, η Σελήνη παρουσιάζει πολλά παράδοξα. Υπάρχει για παράδειγμα μια φωτογραφία που πάρθηκε τον Ιούνιο του 2021 από δορυφόρο της NASA, στην οποία φαίνεται ένα συμμετρικό αντικείμενο μέσα σε έναν κρατήρα στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.
ν

Είναι αυτό άραγε ένα UFO; Image: UFO Sightings Daily
ν

Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για εξωγήινο διαστημόπλοιο. Μάλιστα ο ερευνητής Scott C Warning υποστηρίζει ότι «πιθανότατα έχει εγκαταλειφθεί για ένα νεότερο μοντέλο και έχει αφεθεί εκεί για να το χρησιμοποιήσουν άλλοι και να πάρουν τα απαραίτητα εξαρτήματα για τα δικά τους πλοία. Πολλά τέτοια σκάφη υπάρχουν στο φεγγάρι».
ν

«Πρόκειται για εξωγήινο διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε μέσα σε αυτόν τον μικρό κρατήρα», λέει ένας ερευνητής. Image: UFO Sightings Daily

ν

 


Translate this post