Η Σελήνη έχει οξυγόνο για 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους αναφέρει μια νέα μελέτη (vid)

Κατηγορία NEWS, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Σελήνη έχει αρκετό οξυγόνο για να συντηρήσει οκτώ δισεκατομμύρια ανθρώπους για 100.000 χρόνια, σύμφωνα με έναν διαπρεπή επιστήμονα.

Φωτο αρχείου. Image: Reuters / Jon Nazca

ν

Η ΑΤΜΌΣΦΑΙΡΑ της Σελήνης δεν περιέχει αρκετό οξυγόνο για την ανθρώπινη ζωή, αλλά κάτω από την βραχώδη επιφάνεια του δορυφόρου υπάρχει αρκετό οξυγόνο για να συντηρήσει οκτώ δισεκατομμύρια ανθρώπινες ζωές για 100.000 χρόνια, σύμφωνα με έναν διαπρεπή επιστήμονα.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στην ιστοσελίδα The Conversation, ο Τζον Γκραντ (John Grant), λέκτορας εδαφολογικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Southern Cross της Αυστραλίας αναφέρει ότι η Σελήνη αποτελείται από ορυκτά που συνδέονται στενά με το οξυγόνο.

Ο Γκραντ ισχυρίζεται ότι, ακόμα κι αν αγνοήσει κανείς το οξυγόνο που βρίσκεται στα βαθιά, σκληρά βράχια, μπορούμε νε μετατρέψουμε σε νερό και οξυγόνο τον ρεγκόλιθο της Σελήνης ‒το βραχώδες ανώτερο στρώμα‒ που είναι εύκολα προσβάσιμο. Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο χαλαρό στρώμα μεταξύ του εδάφους και του μητρικού πετρώματος που ονομάζεται μανδύας αποσάθρωσης ή ρεγκόλιθος και αποτελείται από θραύσματα πετρωμάτων, ορυκτών και γυαλιού. Ρεγκόλιθος υπάρχει στη Γη, στη Σελήνη και τον Άρη. Στη Σελήνη θα μπορούσε να παράξει αρκετό οξυγόνο για οκτώ δισεκατομμύρια ανθρώπους για να ζήσουν 100.000 χρόνια.

Ο υπολογισμός του επιστήμονα βασίζεται στην εκτίμηση ότι οι άνθρωποι χρειάζονται 800 g (28oz) οξυγόνου την ημέρα για να επιβιώσουν και ο ρεγκολίθος έχει βάθος περίπου 10 μέτρων. Ο ρεγκόλιθος της Σελήνης αποτελείται από 45% οξυγόνο, που είναι στενά συνδεδεμένο με ορυκτά όπως το πυρίτιο, το αλουμίνιο και τα οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου.

Να σημειωθεί ότι η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία και η NASA υπέγραψαν συμφωνία τον Οκτώβριο για την αποστολή ενός rover στη Σελήνη με στόχο τη συλλογή σεληνιακών πετρωμάτων και την προσπάθεια εξαγωγής οξυγόνου από αυτά.

Η διαδικασία εξαγωγής τεράστιων ποσοτήτων οξυγόνου από τα ορυκτά της Σελήνης θα είναι απλή, λέει ο επιστήμονας, αναφερόμενος σε μια μέθοδο παραγωγής οξυγόνου μέσω ηλεκτρόλυσης που ανέπτυξε μια βελγική εταιρεία. Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να σταλεί στη Σελήνη έως το 2025 ως μέρος της αποστολής επιτόπιας χρήσης πόρων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).
ν

Μόνο λίγοι άνθρωποι θα μείνουν στη Γη

«Το μέλλον του ανθρώπου βρίσκεται στο διάστημα», τόνισε σήμερα σε ομιλία του ο Τζεφ Μπέζος της Blue Origin, προβλέποντας ότι στη Γη θα μείνουν μόνο ελάχιστοι άνθρωποι.

Μιλώντας στο ετήσιο φόρουμ Ignatius στην Ουάσιγκτον, DC, ο Μπέζος είπε ότι η Γη, μετά την αναχώρηση της ανθρωπότητας, θα μετατραπεί σε φυσικό θέρετρο για λίγους εκλεκτούς που θα παραμείνουν στον πλανήτη.

Οι υπόλοιποι, μαζί με τα εργοστάσια και την απαραίτητη βιομηχανία, θα μεταφερθούν στη Σελήνη και στον Άρη. Ο ίδιος ο Μπέζος έχει «καπαρώσει» τη Σελήνη και έχει «αφήσει» τον Άρη στον Ίλον Μασκ.

Είπε ότι τεράστιες κυλινδρικές διαστημικές αποικίες που θα περιστρέφονται για να δημιουργούν τεχνητή βαρύτητα για εκατομμύρια κατοίκους θα αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανικής παραγωγής. Εν τω μεταξύ, η Γη θα μετατραπεί σε φυσικό καταφύγιο με περιορισμένη πρόσβαση παρόμοια με τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ σήμερα.

«Εκατομμύρια άνθρωποι θα μετακινηθούν από τη Γη στο διάστημα με την πάροδο του χρόνου. Με την πάροδο των αιώνων, οι περισσότεροι άνθρωποι θα γεννιόνται στο διάστημα. Θα είναι το πρώτο τους σπίτι. Θα γεννηθούν σε αυτές τις αποικίες, θα ζήσουν σε αυτές τις αποικίες. Θα μπορούν να επισκεφτούν τη Γη με τον τρόπο που σήμερα επισκέπτεστε το Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν», προέβλεψε ο Μπέζος.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Γιατί οι άνθρωποι στη Σελήνη και στον Άρη θα είναι καλοί, από τη στιγμή που φέρονται τόσο βάναυσα στη Γη; Πώς θα γίνουν ξαφνικά σοφοί, από τη στιγμή που είναι τόσο ανόητοι στη Γη, στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου, γίνονται εχθροί και θέλουν το κακό του γείτονά τους;
v

The Moon’s Top Layer Alone has Enough OXYGEN to Sustain 8 Billion People for 100,000 Years! Study! | The Real MLordandGod
v

ν

 


Translate this post