Το κινεζικό ρόβερ Yutu-2 θα εξερευνήσει τον μυστηριώδη κύβο στη Σελήνη (vid)

Κατηγορία NEWS, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το κινεζικό ρόβερ Yutu-2 έχει βάλει στο στόχαστρο ένα πολύ παράξενο αντικείμενο που εντοπίστηκε στην άκρη της φωτεινής πλευράς της Σελήνης.

Αυτό το μακρινό, σε σχήμα κύβου αντικείμενο είναι το «μυστηριώδες σπίτι» στην επιφάνεια της Σελήνης. Image: CNSA

v

ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ρόβερ Yutu-2 βρίσκεται σε αποστολή. Εξερευνά την άκρη της φωτεινής πλευράς του φεγγαριού από τις αρχές του 2019. Το ρόβερ είναι μέρος της σεληνιακής αποστολής Chang’e-4 της Κίνας. Τώρα πήρε από τη Γη μια νέα εντολή: να πλησιάσει και να εξετάσει το παράξενο αντικείμενο σε σχήμα κύβου που βρίσκεται στην άκρης της φωτεινής πλευράς, εκεί όπου αρχίζει η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

Από τότε που άρχισαν οι αποστολές Απόλλων, έχουν υπάρξει πολλοί ισχυρισμοί για κτίρια και κατασκευές πάνω στη σεληνιακή επιφάνεια. Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι κάτι χειροπιαστό: ο μυστηριώδης κύβος καταγράφηκε από τις κάμερες του ρόβερ Yutu-2, προκαλώντας την έκπληξη των επιστημόνων.

Το μυστηριώδες αντικείμενο, το οποίο ξεχωρίζει στον ορίζοντα κόντρα στο σκοτάδι του διαστήματος, έχει προσελκύσει την προσοχή Κινέζων επιστημόνων που αποφάσισαν να στείλουν το rover για να διερευνήσουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Ο κύβος βρίσκεται 80 μέτρα μακριά από το ρόβερ στον Βορρά της Σελήνης, στον κρατήρα Von Kármán, και το ρόβερ θα χρειαστεί 2-3 σεληνιακές μέρες για να φτάσει εκεί.
v

v

Η φωτογραφία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι εικάζουν τι θα μπορούσε να είναι το μυστηριώδες αντικείμενο.

Οι υποθέσεις κυμαίνονταν από έναν εξωγήινο ανιχνευτή έως έναν μονόλιθο, όπως αυτόν της ταινίας «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος». Παρ’ όλα αυτά, είναι πιθανό ο «κύβος» να μην είναι τίποτα περισσότερο από έναν κοινό ογκόλιθο.

Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν, μόλις το ρόβερ πλησιάσει τον στόχο του. Αρκεί οι Κινέζοι να πουν την αλήθεια και να μην την καλύψουν όπως κάνουν οι Αμερικανοί.
ν

China’s Moon Rover Investigating Large Cube-Shaped ‘Mystery House’ Object | DAHBOO77
ν

ν

 


Translate this post