Έρευνα: Covid και εμβόλια εξασθενούν το ανοσοποιητικό και προκαλούν καρκίνο

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σουηδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη ακίδα του SARS-CoV-2 καταστρέφει έναν κρίσιμο μηχανισμό επιδιόρθωσης του DNA.

Image: Supplied

v

ΣΟΥΗΔΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη ακίδα πλήρους μήκους του SARS-CoV-2 αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταστρέφοντας έναν κρίσιμο μηχανισμό επιδιόρθωσης του DNA, πράγμα που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν τα mRNA εμβόλια για την Covid κάνουν το ίδιο — και εάν αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Παρακινημένοι από τις κλινικές παρατηρήσεις ασθενών με SARS-CoV-2 που υποδηλώνουν ότι ο ιός καταστέλλει την άμυνα του οργανισμού, οι ερευνητές Hui Jiang και Ya-Fang Mei από το Πανεπιστήμιο Umeå στη Σουηδία ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα για να εντοπίσουν τους μηχανισμούς που πυροδοτούν την καταστολή.

Η μελέτη τους με τίρλο «SARS–CoV–2 Spike Impairs DNA Damage Repair and Inhibits V(D)J Recombination In Vitro», δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο στο επιστημονικό περιοδικό Viruses.

Τι αναφέρει η έκθεση των ερευνητών

Αναφερόμενοι στη διαφορά της προσαρμοστικής ανοσίας έναντι της έμφυτης ανοσίας, οι επιστήμονες γράφουν:

«Σε αντίθεση με τις έμφυτες ανοσολογικές αποκρίσεις, οι προσαρμοστικές αποκρίσεις είναι εξειδικευμένες για το συγκεκριμένο παθογόνο που τις προκάλεσε. Μπορούν επίσης να παρέχουν μακροχρόνια προστασία. Ένα άτομο που αναρρώνει από την ιλαρά, για παράδειγμα, προστατεύεται διά βίου από την ιλαρά από το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα, αν και όχι από άλλους κοινούς ιούς, όπως εκείνους που προκαλούν παρωτίτιδα ή ανεμοβλογιά».

(Προσαρμοστική ανοσία είναι η εξειδικευμένη άμυνα που αναπτύσσει ο οργανισμός όταν προσβληθεί από έναν ιό).

Οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν μια in vitro κυτταρική σειρά για να μελετήσουν πώς η πρωτεΐνη ακίδα του SARS CoV-2 ταξιδεύει μέσω του σώματος σε ένα άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό.

Γράφουν σχετικά με τον μηχανισμό καταστολής του ανοσοποιητικού:

«… η πρωτεΐνη ακίδα εντοπίζεται στον [κυτταρικό] πυρήνα και αναστέλλει την επιδιόρθωση της βλάβης του DNA, εμποδίζοντας τη στρατολόγηση της βασικής πρωτεΐνης επισκευής DNA BRCA1 και 53BP1 στο σημείο της βλάβης. Τα ευρήματά μας παρέχουν ενδείξεις ότι η πρωτεΐνη ακίδα δρα ως δολιοφθορέας στο μηχανισμό επιδιόρθωσης της βλάβης του DNA και στον προσαρμοστικό ανοσοποιητικό μηχανισμό in vitro».

Με άλλα λόγια, η πρωτεΐνη ακίδα του SARS CoV-2 που εισβάλλει στο κύτταρο δρα σαν σαμποτέρ του ανοσοποιητικού συστήματος.
ν

Η πρωτεΐνη ακίδα του SARS CoV-2. Ασθενείς που ανέρρωσαν από ήπιες λοιμώξεις από Covid-19 παρήγαγαν αντισώματα που κυκλοφορούσαν στο αίμα τους, στοχεύοντας σε τρία διαφορετικά μέρη της πρωτεΐνης ακίδας του κοροναϊού (γκρι χρώμα) για να την εξοντώσουν. Πηγή: Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν
ν

Η απρόσμενη ανακάλυψη

Συνεχίζοντας οι δύο ερευνητές του Σουηδικού Πανεπιστημίου Umeå γράφουν:

«Κατά παράδοξο τρόπο, βρήκαμε ότι η πρωτεΐνη ακίδα αφθονεί μέσα στον πυρήνα των κυττάρων».

Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, πρέπει να πούμε το εξής: Ο πυρήνας του κυττάρου στεγάζει τα χρωμοσώματα που συντονίζουν όλες τις δραστηριότητες του κυττάρου. Ένα σφάλμα στο DNA ενός κυττάρου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία.
ν

Τα χρωμοσώματα με το DNA βρίσκονται στον πυρήνα των κυττάρων. Πηγή: Χάρβαρντ
ν

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σύστημα επισκευής DNA και το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα «αλληλεξαρτώνται, ειδικά κατά την ανάπτυξη και την ωρίμανση των λεμφοκυττάρων [λευκών αιμοσφαιρίων που βρίσκονται στον οργανισμό σε ποσοστό 20 – 40%]».

Σαν αποτέλεσμα, η αδυναμία παραγωγής και λειτουργίας των κρίσιμων πρωτεϊνών επιδιόρθωσης του DNA «αναστέλλει την παραγωγή λειτουργικών Β και Τ κυττάρων, οδηγώντας σε ανοσοανεπάρκεια», γράφουν οι ερευνητές.

Υπάρχουν στοιχεία ανοσοανεπάρκειας μετά τον εμβολιασμό;

Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα οι Σουηδοί ερευνητές απαντούν καταφατικά, λέγοντας ότι τα εμβόλια mRNA, που περιέχουν την πρωτεΐνη ακίδα του κορονοϊού, προκαλούν απώλεια δυνάμεων στο ανοσοποιητικό σύστημα, εξαιτίας της εισβολής της πρωτεΐνης ακίδας στο πυρήνα των κυττάρων.

Συνδυάζοντας δεδομένα προηγούμενων κλινικών δοκιμών, βρήκαν παροδικές μειώσεις στον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, πράγμα που εξηγεί τις αναφορές για αυξημένες λοιμώξεις από Covid λίγο μετά τον εμβολιασμό.

Αυτό συμβαίνει επειδή τόσο ο συγκεκριμένος κορονοϊός, όπως και τα εμβόλια Covid, σαμποτάρουν ένα κρίσιμο τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος ‒ την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Η μελέτη των δύο επιστημόνων βρήκε μια παροδική μείωση των λεμφοκυττάρων (Τ κύτταρα και Β κύτταρα) που σχετίζονται με το εμβόλιο της Pfizer και παρόμοια μείωση των κοκκιοκυττάρων (ουδετερόφιλα) με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σημειώστε ότι τα Β (λεμφο)κύτταρα βρίσκονται κυρίως στη ζώνη της σπλήνας και χρησιμεύουν ως η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι των παθογόνων που μεταφέρονται από το αίμα, καθώς η περιθωριακή ζώνη λαμβάνει μεγάλες ποσότητες αίματος από τη γενική κυκλοφορία. Τα Β κύτταρα μπορούν να υποστούν ενεργοποίηση τόσο ανεξάρτητη, όσο και εξαρτώμενη από τα Τ κύτταρα.

Η εξασθένιση του ανοσοποιητικού οφείλεται στην πρωτεΐνη ακίδα

Οι Σουηδοί ερευνητές βρήκαν ότι η εξασθένιση του ανοσοποιητικού σχετίζεται με την εισβολή της πρωτεΐνης ακίδας στον κυτταρικό πυρήνα. Αυτό προκαλεί τη μείωση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων και εξηγεί τις αναφορές για αυξημένες λοιμώξεις από Covid λίγο μετά τον εμβολιασμό.

Το διάγραμμα που ακολουθεί δείχνει ότι τα εμβόλια Covid δεν παρέχουν καμία προστασία. (Στο κάτω μέρος είναι σημειωμένες οι μέρες). Αντίθετα, παρατηρούμε ότι η επίδραση της λοίμωξης από Covid διπλασιάζεται την πρώτη εβδομάδα (έως την 7η μέρα) και αμέσως μετά εξασθενεί και φτάνει στο προ του εμβολιασμού επίπεδο 16 μέρες μετά, κατά την 23η μέρα.
ν

ν

Ο κρίσιμος ρόλος του ανοσοποιητικού στην πρόληψη του καρκίνου

Στη συνέχεια oι επιστήμονες αναφέρονται στον κρίσιμο ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος και της επιδιόρθωσης του DNA στην πρόληψη του καρκίνου, στηρίζοντας τα ευρήματα τους σε κλινικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Σημαντικό εύρημα: η ανοσοκαταστολή που προκαλείται από την πρωτεΐνη ακίδα της Covid που εισέρχεται στον πυρήνα του κυττάρου είναι μια κόκκινη σημαία ότι οι καρκίνοι μπορεί επίσης να προκύψουν ως ανεπιθύμητο αποτέλεσμα μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Η άμυνα του οργανισμού, ιδιαίτερα αυτή που προσφέρουν τα λεμφοκύτταρα Τ, είναι αναγνωρισμένη για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στην πρόληψη του καρκίνου μέσω της συνεχούς επαγρύπνησής τους στην επίθεση και τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων πριν αυτά έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν σε όγκο.

Στη μελέτη τους, οι Σουηδοί ερευνητές δεν εξέτασαν συγκεκριμένα την βλάβη που προκαλεί η πρωτεΐνη ακίδα στους μηχανισμούς επιδιόρθωσης BRAC-1 και 53BP1 στο κύτταρο και στην πιθανότητα η αδυναμία συτή να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Αλλά τα ευρήματά τους είναι ανησυχητικά, με δεδομένο τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν αυτές οι δύο συγκεκριμένες πρωτεΐνες στην προστασία του κυττάρου από μια ανεξέλεγκτη κυτταρική ανάπτυξη.

Η πρωτεΐνη BRCA1 στο κύτταρο είναι υπεύθυνη για την αποκατάσταση των θραυσμάτων στο DNA. Παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της σταθερότητας των γενετικών πληροφοριών ενός κυττάρου.

Για να πραγματοποιήσει αυτές τις λειτουργίες, η πρωτεΐνη BRCA-1 αλληλεπιδρά με πολλές άλλες πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων των ογκοκατασταλτών και των πρωτεϊνών που ρυθμίζουν την κυτταρική διαίρεση. Η ογκοκατασταλτική πρωτεΐνη 53BP1 είναι ένας βασικός ρυθμιστής της επιδιόρθωσης του DNA διπλής αλυσίδας (DSB).

Όταν ένα κύτταρο έχει μειωμένη ικανότητα να επιδιορθώνει θραύσματα στο DNA, συσσωρεύονται ελαττώματα που στη συνέχεια ενεργοποιούν τα κύτταρα να αναπτυχθούν και να διαιρεθούν ανώμαλα με αποτέλεσμα το σχηματισμό καρκινικών όγκων.

Πλήρες άρθρο
ν

 


Translate this post