Σώζει ζωές! Σπρέι μύτης σκοτώνει κατά 99,9% τον ιό της Covid-19 σε δύο λεπτά

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Επαναστατική ανακάλυψη. Σπρέι μύτης σκοτώνει τον SARS-CoV-2 μέσα σε δύο λεπτά, λέει το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Το νέο ρινικό σπρέι θα σώσει πολλές ζωές. YouTube/Screen grab

ν

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ξεκινά την παραγωγή ενός ρινικού σπρέι, το οποίο είναι ικανό να σκοτώσει το 99,9 τοις εκατό των σωματιδίων του νέου κορονοϊού.

Εφευρέτης του επαναστατικού σπρέι είναι ο Gilly Regev, ένας Ισραηλινός βιοχημικός που ίδρυσε στον Καναδά την εταιρεία SaNOtize, για την παραγωγή του νέου φαρμάκου.

Το σπρέι θα μπορούσε να είχε αποτρέψει μεγάλο μέρος της μόλυνσης Covid-19 στον κόσμο, ιδιαίτερα σε χώρες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε εμβόλια και φάρμακα, δήλωσε ο εφευρέτης του, δρ Gilly Regev, στους Times of Israel.

«Το σπρέι θα είναι προσιτό σε όλους και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και την προστασία από οποιαδήποτε αναπνευστική ιογενή λοίμωξη».
ν

ΕΥΡΕΩΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ

Ο δρ Regev, που πήρε άδεια από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι το σπρέι αποδείχτηκε αποτελεσματικό στο εργαστήριο έναντι ενός ευρέως φάσματος ιών και ότι οι διάφορες μεταλλάξεις του κοροναϊού δεν πρόκειται να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά του.

«Το σπρέι περιέχει ένα αντιικό ευρέως φάσματος που σκοτώνει όλους τους ιούς και όλες τις παραλλαγές τους».
ν

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ENOVID

Το νέο φάρμακο ονομάζεται Enovid και χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων μονοξείδιο του αζώτου (nitric oxide), το οποίο το οποίο είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. «Το μονοξείδιο του αζώτου σημαίνει ότι δεν εμποδίζει απλώς τους ιούς να εισέλθουν στον οργανισμό, αλλά τους σκοτώνει».

Το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα όπου θα διατεθεί το σπρέι. Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει προσωρινή έγκριση για την πώλησή του ως ιατροτεχνολογικό προϊόν κατάλληλο για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω ‒ πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από όλους εκείνους που για διάφορους λόγους δεν έχουν εγκρίνει τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ή δεν θέλουν να τα κάνουν, ενώ στη συσκευασία του θα αναφέρει: «Επιστημονικά δοκιμασμένο ότι σκοτώνει το 99,9% των ιών εντός 2 λεπτών».

Το νέο φάρμακο αναμένεται να γίνει ανάρπαστο. Ήδη η εταιρεία έχει κλείσει συμφωνία με την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Ο Regev είπε ότι το εργοστάσιο, στην πόλη Ness Ziona κοντά στο Τελ Αβίβ, έχει στόχο την παραγωγή 200.000 έως 500.000 φιαλών έως τον Μάιο. «Μετά από αυτό, ελπίζουμε να αυξήσουμε την παραγωγή στο ένα εκατομμύριο φιαλίδια το μήνα», προσθέτοντας: «Ελπίζω ότι αυτό το προϊόν θα κάνει περήφανο το έθνος και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στο Ισραήλ».

Ξεχωριστή έρευνα έδειξε ότι το σπρέι μπορεί να μειώσει τις βλαβερές επιδράσεις της COVID-19 μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη μολυνθεί.

Οι κλινικές δοκιμές έγιναν στο Ashford and St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust στο Σάρεϊ, που ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας. Το φάρμακο υπήρξε αποτελεσματικό τόσο εναντίον του ιού της κοινής γρίπης όσο και του SARS-CoV-2.
ν

 


Translate this post