Αποκαλυπτική έρευνα του Lancet: Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον κορονοϊό

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

The Lancet: Ο μαζικός εμβολιασμός απέτυχε να αναχαιτίσει την πανδημία, σύμφωνα με ιατρικές μελέτες σε τέσσερις χώρες-πρότυπα εμβολιασμού.

Τα εμβόλια Covid απέτυχαν να ανακόψουν την επέλαση του κορονοϊού, αναφέρει άρθρο στο Lancet. Πηγή: News Media

v

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ εμβολιασμοί και η διαδεδομένη κυκλοφορία των νέων εμβολίων, που διαφημίστηκαν ως πανάκεια, απέτυχαν να ανακόψουν τη μετάδοση της Covid-19, ακόμη και σε χώρες με σχεδόν το εκατό τοις εκατό του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο. Αντίθετα απ’ ότι θα περίμενε κανείς, τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι ο επιπολασμός του ιού αυξάνεται σε άτομα με πλήρη εμβολιασμό, αναφέρει πρόσφατη ιατρική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Lancet.

Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι ο ιός επωάζεται κατά 25% στους εμβολιασμένους, έναντι 23% στους ανεμβολίαστους, αναφέρει η μελέτη.

Η μελέτη έγινε στη Γερμανία και οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι 12 από 31 λοιμώξεις (39%) προήλθαν από πλήρως εμβολιασμένα άτομα, που μετέδωσαν τον ιό σε μέλη της οικογένειάς τους.

Παταγώδης αποτυχία των νέων εμβολίων

Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των κρουσμάτων μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω αυξήθηκε από 16,9% τον Ιούλιο σε 58,9% τον Οκτώβριο.

Το άρθρο στο Lancet (δημοσιεύτηκε 19 Νοεμβρίου 2021) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα γίνονται όλο και περισσότερο η κύρια εστία μετάδοσης της Covid-19.

Παρόμοια μελέτη έγινε στη Βρετανία. Και εκεί διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των μη εμβολιασμένων που νόσησαν ήταν ελαφρώς μικρότερος (23%) από τα εμβολιασμένα άτομα (25%).

Σε διάστημα τριών εβδομάδων στη Βρετανία, αναφέρθηκαν 100 περιπτώσεις covid μεταξύ ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω. Εδώ η διαφορά είναι συντριπτική. Από τις 100 λοιμώξεις, το 89,7% των ανθρώπων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 3,4% ήταν ανεμβολίαστοι!

Σε διάστημα τριών εβδομάδων στη Βρετανία, αναφέρθηκαν 100 περιπτώσεις covid μεταξύ ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω. Από τις 100 λοιμώξεις, το 89,7% των νοσούντων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 3,4% ανεμβολίαστοι!

Ακολούθησε έρευνα στο Ισραήλ – μια από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο. Σε ένα νοσοκομείο, η έξαρση του SARS-CoV-2 που μόλυνε πολλούς εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ασθενείς με άλλα νοσήματα, καθώς και μέλη της οικογένειάς τους, προήλθε από έναν πλήρως εμβολιασμένο ασθενή του νοσοκομείου.

Τέλος, στη μελέτη του περιοδικού The Lancet, εκφράζονται φόβοι από την ανάλυση στοιχείων που προέρχονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), όπου επί του παρόντος τέσσερις από τις πέντε πολιτείες στις ΗΠΑ με το υψηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων ατόμων είναι εστίες υψηλής μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στις διάφορες χώρες πρέπει να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

«Είναι βαριά αμέλεια να παραβλέπουμε ότι ο εμβολιασμένος πληθυσμός είναι πηγή μετάδοσης του κορονοϊού, όταν πρόκειται να λάβουμε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας», αναφέρει η ιατρική μελέτη.

Η ιατρική έρευνα που δημοσιεύεται στο The Lancet εμφανίζεται μια περίοδο που οι χώρες σκέπτονται να κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για να προστατευθούν οι πολίτες από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, που είναι πιθανό να προκαλέσει αναζωπύρωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Η έρευνα, όμως, σε τέσσερις χώρες (Γερμανία, Βρετανία, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες) δείχνει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται περισσότερο από τα εμβολιασμένα άτομα παρά από τα ανεμβολίαστα.

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην ΕΕ που εφάρμοσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19, απειλώντας με την επιβολή μηνιαίου προστίμου όλα τα άτομα άνω των 60 ετών που δεν δέχονται να τρυπηθούν.
ν

 


Translate this post