Νέες διαδηλώσεις σε Λονδίνο και Μαδρίτη κατά του Covid-19 (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Κορονοϊός

ΕΥΡΩΠΗ  | Eνημ. 28 Sep, 2020 -12:07

Posted by Youmagazine Staff

 

«Δεν συμφωνούμε»! Οι Λονδρέζοι διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τζόνσον. Διαμαρτυρίες και στην Ισπανία.

Από τη σημερινή ογκώδη συγκέντρωση στην πλατεία Τραφάλγκαρ κατά των μέτρων για τον κορονοϊό. Πηγή: YouTube

ν

ΟΙ ΛΟΝΔΡΕΖΟΙ κατέβηκαν στους δρόμους για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για τα περιοριστικά μέτρα που δήθεν προστατεύουν από το κοροναϊό, με την αστυνομία να προειδοποιεί ότι θα διαλύσει τη συγκέντρωση εάν οι διαδηλωτές δεν τηρούν τον κανόνα της κοινωνικής απόστασης.

Αρκετές χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, με μερικούς αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι η συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη από την άλλη παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι διαδηλωτές κρατούν πινακίδες με συνθήματα και βρετανικές σημαίες, καθώς οι ομιλητές απευθύνονται στο πλήθος. Σε ένα σημείο το πλήθος ακούστηκε να φωνάζει «ελευθερία» και όλοι άρχισαν να σφυρίζουν και να χειροκροτούν.

Πλάνα από το τηλεοπτικό κανάλι του RT, Ruptly, δείχνουν την πλατεία γεμάτη κόσμο, με τους περισσότερους ανθρώπους να μην φορούν μάσκα.

Η συγκέντρωση αμαυρώθηκε από αιματηρά επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων αστυνομικοί χτυπούν, μεταξύ άλλων, βάναυσα μια γυναίκα μέσης ηλικίας και τη ρίχνουν στο έδαφος.
ν

Η συγκλονιστική στιγμή κατά την οποία αστυνομικοί χτύπησαν βάναυσα μια γυναίκα και τη ρίχνουν στο έδαφος. Πηγή: YouTube
ν

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, μπροστά από τη Συνέλευση της Μαδρίτης, στην περιοχή Vallecas, για να διαμαρτυρηθεί για τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid-19 και να απαιτήσει την απελευθέρωση τριών ατόμων που συνελήφθησαν στη διαδήλωση της Πέμπτης.

Το σχετικό βίντεο δείχνει τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και να μεταφέρουν κάδους σκουπιδιών στη μέση του δρόμου για να τους βάλουν φωτιά. Ακολούθησαν συγκρούσεις με συλλήψεις και τραυματισμούς.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, η Αυτόνομη Κοινότητα της Μαδρίτης επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε 37 περιοχές της πρωτεύουσας στις οποίες είχε σημειωθεί αύξηση του αριθμού μολύνσεων από Covid-19.
ν

Διαμαρτυρία κατά των μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης του Covid-19 στη Μαδρίτη. Πηγή: Reuters / Sergio Perez
ν

Spain: Demonstrators rally against coronavirus restrictions for the second day in Madrid | Ruptly
ν

ν

 


Translate this post