Είναι επίσημο: Το εμβόλιο της AstraZeneca προκαλεί θρομβώσεις του αίματος

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Εμβόλιο AstraZeneca: Αμερικανοί και Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν την «ένοχη» πρωτεΐνη που προκαλεί τις θρομβώσεις.

Image: Supplied

v

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, το πειραματικό σκεύασμα Oxford/AstraZeneca (Vaxzevria ή ChAdOx1) κατηγορείται ότι προκαλεί θρομβώσεις αίματος, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να καταλήξουν. Η εταιρεία και οι υπέρ των εμβολίων «ειδικοί» ισχυρίζονταν ότι το εμβόλιο είναι «αθώο» κι ότι όσοι το κάνουν και καταλήγουν, πεθαίνουν από άλλες αιτίες.

Τώρα, μια βρετανο-αμερικανική ομάδα επιστημόνων λέει ότι βρήκε τη «σκανδάλη» που πυροδοτεί τον σχηματισμό θρόμβων σε ορισμένους ασθενείς που είχαν κάνει το εμβόλιο AstraZeneca για την Covid-19.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη του κορονοϊού που περιέχει το σκέυασμα και εμπλέκεται στη θρόμβωση «μπορεί να σχηματίζει σταθερά σύμπλοκα με κλινικά σχετικούς αδενοϊούς».

Με άλλα λόγια, το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου μπορεί να μπερδέψει την φυσιολογική πρωτεΐνη του αίματος (παράγοντας αιμοπεταλίων 4) με τον ιό και να απελευθερώσει αντισώματα για να του επιτεθεί. Τα αντισώματα και ο παράγοντας αιμοπεταλίων 4 μπορούν στη συνέχεια να συσσωρευτούν μαζί, προκαλώντας θρόμβους αίματος.
ν

Η πρωτεΐνη που περιέχεται στο εμβόλιο δημιουργεί σύγχυση στο ανοσοποιητικό σύστημα που τη βλέπει σαν εχθρό και απελευθερώνει αντισώματα για να της επιτεθεί, με αποτέλεσμα να επιτίθεται στις φυσιολογικές πρωτεΐνες του οργανισμού. Image: Supplied
ν

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances την Τετάρτη. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της, το εύρημα αντιπροσωπεύει «ένα σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη των μηχανισμών» που κρύβονται πίσω από τη θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας που μερικές φορές αναπτύσσεται μετά τη χρήση του εμβολίου που βασίζεται στον αδενοϊό των χιμπατζήδων.

Επικίνδυνο για παιδιά και νέους

Στην έρευνα πήραν μέρος και επιστήμονες της AstraZeneca, οι οποίοι συμμετείχαν σε μεταγενέστερο στάδιο για να μην μπλοκάρουν την έρευνα. «Αν και η έρευνα δεν είναι οριστική, προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και η AstraZeneca διερευνά τρόπους για να αξιοποιήσει αυτά τα ευρήματα ως μέρος των προσπαθειών μας για την εξάλειψη αυτής της εξαιρετικά σπάνιας παρενέργειας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.

Αναφορές για τη σπάνια αλλά σοβαρή παρενέργεια ώθησαν πολλές χώρες να αναστείλουν τη χρήση του σκευάσματος της AstraZeneca ‒ επίσημα γνωστό ως Vaxzevria ή ChAdOx1. Η χορήγησή του επαναλήφθηκε αργότερα, αλλά με διάφορους ηλικιακούς περιορισμούς. Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου συνέστησαν να μην χρησιμοποιείται αυτό το σκεύασμα σε παιδιά και σε άτομα κάτω των 40 ετών.

Το σκεύασμα της AstraZeneca έχει στείλει πολλούς στον τάφο και έχει αφήσει επίσης πολλούς με αναπηρίες. Ποιος θα τους αποζημιώσεις;

Είναι φανερό, ότι τα εμβόλια Covid βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και δεν είναι ασφαλή. Αλλά μέχρι να γίνουν ασφαλή και αποτελεσματικά, θα θρηνήσουμε πολλούς ακόμη νεκρούς που δέχτηκα να εμβολιαστούν επειδή παραπλανήθηκαν από τα ΜΜΕ και τους ανεύθυνους που τα παρουσιάζουν ως ασφαλή.
ν

 


Translate this post