Η Γη όπως φαίνεται από την επιφάνεια του Άρη (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια νέα φωτογραφία της NASA δείχνει τη Γη και τον δορυφόρο της, τη Σελήνη, όπως φαίνονται από την επιφάνεια του Άρη.

Πάνω δεξιά: Δεδομένης της απόστασης, η ψηφιακή αυτή εικόνα δείχνει τον πλανήτη μας με απίστευτη λεπτομέρεια. Κάτω αριστερά, η Σελήνη. Photo: NASA
v

Η NASA έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα μια εκπληκτική νέα φωτογραφία που ελήφθη από το διαστημόπλοιο Mars Reconnaissance Orbiter, το οποίο από τον Μάρτιο του 2006 βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη.
Η νέα φωτογραφία δείχνει τη Γη με τα νέφη, τις ηπείρους και τις θάλασσές της, όπως θα τη βλέπουν από την επιφάνεια του Άρη οι μελλοντικοί κάτοικοί του, αν βέβαια αποικιστεί ποτέ ο κόκκινος πλανήτης.
Η φωτογραφία, που ελήφθη το Νοέμβριο του 2016 από απόσταση περίπου 75 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, δείχνει ολοκάθαρα τη Γη και τη Σελήνη να ξεχωρίζουν μέσα στο σκοτάδι του διαστήματος.
Η εικόνα αποτελεί σύνθεση δύο φωτογραφιών που ελήφθησαν από την ψηφιακή κάμερα HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) που βρίσκεται πάνω στο Mars Reconnaissance Orbiter.
«Οι φωτογραφίες υποβλήθηκαν σε επεξεργασία χωριστά για τη βελτιστοποίηση της φωτεινότητας ώστε να είναι ορατά τόσο η Γη όσο και το φεγγάρι», γράφει στην ανακοίνωσή της η NASA. «Το φεγγάρι είναι πολύ πιο σκούρο από τη Γη και μετά βίας θα ήταν ορατό εάν εμφανιζόταν στην ίδια κλίμακα φωτεινότητας με τη Γη».
«Η συνδυασμένη προβολή διατηρεί τις σωστές θέσεις και τα μεγέθη των δύο ουρανίων σωμάτων το ένα σε σχέση με το άλλο».
Να σημειωθεί ότι η απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης είναι περίπου 30 φορές η διάμετρος της Γης.
v

NASA Releases New Rare Photo of Earth & Moon

as seen from Mars
ν

ν

Δύο μυστηριώδη διαστημικά αντικείμενα

Στο μεταξύ, στις αρχές του νέου έτους ανακοινώθηκε από τη NASA ότι δύο τεράστια διαστημικά σώματα πρόκειται να περάσουν από τη γειτονιά της Γης.
Και ενώ η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει καταχωρίσει το ένα ως κομήτη, το άλλο ενέβαλε τους επιστήμονες ελαφρώς σε αμηχανία.
Ο κομήτης πέρασε κοντά από τη Γη την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, το δεύτερο όμως διαστημικό σώμα δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του πριν από το Φεβρουάριο.
Αν και η NASA δεν γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται, ονόμασε το μυστηριώδες αντικείμενο “2016 WF9” και υποθέτει ότι προέρχεται από τη ζώνη αστεροειδών Απόλλων.
Το αντικείμενο ανιχνεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2016 από τον κυνηγό κομητών και αστεροειδών NEOWISE της NASA.
Το άγνωστο σώμα έχει μήκος από μισό έως 1 χιλιόμετρο και η πορεία του είναι τέτοια σαν να πρόκειται να περιηγηθεί ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.
v

NASA Confirms Massive Mysterious Space Object

Hurtling Towards Earth
v

v

Να σημειωθεί ότι το άγνωστο αυτό σώμα δεν σχετίζεται με τον αστεροειδή “2017 AG13”, ο οποίος τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 πέρασε ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη, και την ύπαρξή του απέτυχαν να ανιχνεύσουν εγκαίρως τα παρατηρητήρια της Γης.
Ο αστεροειδής “2017 AG13” έχει μήκος γύρω στα 33 μέτρα και ταξιδεύει με ταχύτητα 16 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Είναι δηλαδή παρόμοιος με αυτόν που εξερράγη το 2013 πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας.

 


Translate this post