Η Ταϊβάν ανέστειλε τη δεύτερη δόση της Pfizer σε παιδιά και εφήβους

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/EMBΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Ταϊβάν ανέστειλε τη χορήγηση της δεύτερης δόσης της Pfizer σε παιδιά και εφήβους λόγω προβλημάτων υγείας.

Επικίνδυνο θεωρεί η Ταϊβάν το εμβόλιο της Pfizer. Πηγή: News Media

ν

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ αρχές της Ταϊβάν ανέστειλαν τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του σκευάσματος της Pfizer/BioNTech για την Covid σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών, καθώς όσα έκαναν την πρώτη δόση παρουσίασαν καρδιακές φλεγμονές.

Και επειδή η χώρα ενδιαφέρεται να μην εξοντωθούν όλοι οι πολίτες της, και κυρίως τα παιδιά και οι νέοι, αλλά να συνεχίσει να έχει μέλλον, ανέστειλε τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, ώστε να μην ολοκληρωθεί ένα ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας προκειμένου να πλουτίσουν οι πολυεθνικές των φαρμάκων.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων έλαβε την απόφαση να σταματήσει το τρύπημα σε εφήβους την Τετάρτη, εν αναμονή περαιτέρω αξιολόγησης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διοικητικού Κέντρου Επιδημιών (CECC) της χώρας Chen Shih-chung. Ο οργανισμός δημόσιας υγείας επέλεξε να σταματήσει τη δεύτερη δόση εξαιτίας περιστατικών μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδας (φλεγμονή της εξωτερικής επένδυσης της καρδιάς) σε παιδιά και νέους.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν 16 περιστατικά μυοκαρδίτιδας μεταξύ παιδιών και εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών που έκαναν την πρώτη δόση.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας της χώρας δήλωσε ότι ανέστειλε τη χορήγηση της δεύτερης για μια περίοδο δύο εβδομάδων, προκειμένου να εξεταστούν τα περιστατικά.

Δεν θα υπάρξει εμβολιασμός παιδιών κάτω των 11 ετών, πρόσθεσε ο Chen, ενώ θα ληφθούν υπόψη τα διεθνή δεδομένα. Ο διευθυντής του CECC σημείωσε ότι το Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι μόνες χώρες που δεν εμβολιάζουν παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών.

Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν καταγράψει χιλιάδες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε λήπτες mRNA εμβολίων Covid, όπως της Pfizer, «ειδικά σε αγόρια εφήβους και νεαρούς ενήλικες», οι οποίες εμφανίζονται «πιο συχνά μετά τη δεύτερη δόση».

Επικίνδυνο και το σκεύασμα της Moderna

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το σκεύασμα της Moderna για παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών, προκειμένου να αξιολογήσει τους κινδύνους σπάνιων παρενεργειών που έχουν καταγγελθεί.

Σύμφωνα με τη Moderna, η FDA την ενημέρωσε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2021 ότι χρειαζόταν «περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει τις πρόσφατες διεθνείς αναλύσεις του κινδύνου μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό» με το σκεύασμα της εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό, η εξέταση ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί πριν από τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή. Η Moderna ζήτησε από την FDA την «επείγουσα έγκριση» του εμβολίου της για εφήβους τον Ιούνιο.

Η φαρμακοβιομηχανία δήλωσε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ότι δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με την FDA για την επανεξέταση, ενώ επέμεινε ότι η ασφάλεια των ληπτών εμβολίων είναι «υψίστης σημασίας» για την εταιρεία.
ν

 


Translate this post