Μωρό ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια πολυκατοικίας

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Βρέφος 10 μηνών ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας των 10 ορόφων που κατέρρευσε στο Μαγκνιτογκόρσκ. Στους 37 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών.

ν

ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ εντόπισαν ένα ζωντανό βρέφος 10 μηνών στα ερείπια ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που κατέρρευσε μερικώς μετά από έκρηξη, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το τοπικό κέντρο των υπηρεσιών διάσωσης. 
Το βρέφος εντοπίστηκε ζωντανό, αφού παρέμεινε εκτεθειμένο σε πολικές θερμοκρασίες για 35 ώρες, και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.
Πρόκειται για αγόρι. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.
Η έκρηξη εκτιμάται ότι προκλήθηκε χθες από διαρροή αερίου, καταστρέφοντας 48 διαμερίσματα σε μια πολυκατοικία 10 ορόφων στην βιομηχανική πόλη Μαγκνιτογκόρσκ των νότιων Ουραλίων.
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι. Μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί 22 θύματα, συμπεριλαμβανομένων 3 παιδιών.
Στην πόλη επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Στη διάρκεια της ημέρας το θερμόμετρο δεν ανεβαίνει πάνω από τους –17 βαθμούς Κελσίου, και τη νύχτα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
Την ίδια ώρα, η σταθερότητα της κατασκευής αλλά και των διπλανών κτισμάτων δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί, με αποτέλεσμα οι διασώστες να επιχειρούν βάζοντας τη σωματική τους ακεραιότητα σε μεγάλο κίνδυνο.
Σχεδόν 1.100 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο από μπετόν που ανεγέρθηκε το 1973 –την εποχή της ΕΣΣΔ– και είχε 35 διαμερίσματα.

ν

ν

 


Translate this post