Συντριπτική νίκη Πούτιν στις ρωσικές εκλογές

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν μέχρι το 2024, συγκεντρώνοντας άνω του 75% των ψήφων.

ν

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ Πούτιν επανεξελέγη στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας συγκεντρώνοντας το 76,65% των ψήφων και κρατά τα κλειδιά του Κρεμλίνου για άλλα έξι χρόνια, έως το 2024.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας πριν από 18 χρόνια.
Τον Ρώσο πρόεδρο ψήφισαν σχεδόν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι.
Ο κομμουνιστής υποψήφιος Πάβελ Γκρουντίνιν έλαβε το 11,82% των ψήφων, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκέντρωσε το 5,68%, ενώ η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ξένια Σόμπτσακ έλαβε το 1,66% των ψήφων, ανέφερε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.
Ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, συνιδρυτής του κόμματος Γιάμπλοκο, έλαβε το 1,04% των ψήφων, ο Μπαρίς Τίτοφ το 0,75%, ο έτερος κομμουνιστής υποψήφιος Μαξίμ Σουράικιν 0,68% και ο Σεργκέι Μπαμπούριν 0,65%.
Το 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 63,6% των ψήφων.
Ο Πούτιν, ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1952, επανεξελέγη την Κυριακή για τέταρτη, εξαετή, προεδρική θητεία, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους μιλώντας σε συγκέντρωση το βράδυ στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά της, με την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.
Απευθυνόμενος από εξέδρα πλάι στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.
Την ίδια ώρα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια ΜΚΟ ανέφεραν σήμερα παρατυπίες στις ρωσικές προεδρικές εκλογές. Παρ’ όλα αυτά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ρωσίας, καθώς την ισχυροποίησε και επιπλέον τη μεγάλωσε με την προσάρτηση το 2014 της Κριμαίας.

 


Translate this post