Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Παρ’ όλο που το ΝΑΤΟ θεωρείται «εγκεφαλικά νεκρό», ο Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Image: Supplied

ν

Η ΡΩΣΙΑ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ παρά την «απρεπή» συμπεριφορά του, δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που μια σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας γιορτάζει τα 70 χρόνια της.

«Εκφράσαμε επανειλημμένως τη βούλησή μας να συνεργαστούμε με το ΝΑΤΟ, για πραγματικές απειλές όπως η διεθνής τρομοκρατία, οι τοπικές ένοπλες συγκρούσεις και ο κίνδυνος της εξάπλωσης όπλων μαζικής καταστροφής», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων.

Κατήγγειλε ωστόσο τη «μη ορθή ή ακόμη και απρεπή» συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, το οποίο «δεν έλαβε υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας», ενώ η Μόσχα, είχε «προσπαθήσει πολλές φορές να προτείνει μια εποικοδομητική ατζέντα» στη Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε επανειλημμένως τη Συμμαχία επειδή εξακολουθούσε να διευρύνεται παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει, όπως υποστηρίζει, πριν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Ουσιαστικά το ΝΑΤΟ είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και να πωλούν όπλα. Σε κανένα άλλο κράτος δεν προσφέρει κάτι. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος Μακρόν το χαρακτήρισε «εγκεφαλικά νεκρό».
ν

Χάρτης με τα 29 κράτη-μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

«Το να σκεπτόμαστε με όρους στερεοτύπων δεν μπορεί να είναι ένα καλό εργαλείο για να επιδιώξουμε και να πάρουμε αποτελεσματικές αποφάσεις στις περιστάσεις ενός σύγχρονου κόσμου που αλλάζει γρήγορα και απότομα», συνέχισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι (νότια Ρωσία), όπου συμμετείχε σε μια συνάντηση για το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Σήμερα, πρέπει αναγκαστικά να θεωρήσουμε πως η επέκταση του ΝΑΤΟ, η ανάπτυξη των στρατιωτικών υποδομών του κοντά στα ρωσικά σύνορα, συνιστά ενδεχόμενη απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας», πρόσθεσε.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Λονδίνο σε ένα τεταμένο για τη Συμμαχία κλίμα, που χαρακτηρίζεται από τις διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της για τη Συρία, την Τουρκία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού και οι οποίες ενισχύθηκαν περαιτέρω πρόσφατα με τις δηλώσεις του Εμμανουέλ Μακρόν για το «κλινικά νεκρό» ΝΑΤΟ.
ν

Russia’s new weapons, nuclear parity and arms race: What’s going on? | RT
ν

ν

 


Translate this post