Υπεύθυνο και για το σύνδρομο Guillain-Barre το εμβόλιο της AstraZeneca

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ  | Ενημ. 22 Οκτ. 2021, 01:45

Posted by Youmagazine Staff

 

Το σύνδρομο Guillain-Barre, ένα σπάνιο νευρολογικό αυτοάνοσο νόσημα, προστέθηκε στις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca.

Πηγή: News Media

ν

ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ από τα πειραματικά σκευάσματα που ονομάστηκαν «εμβόλια» και χρησιμοποιούνται για τον πλουτισμό των πολυεθνικών εταιρειών των φαρμάκων, προστέθηκε μια ακόμη, το σύνδρομο Guillain-Barre. Πρόκειται για ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα, συνήθως στα χέρια και τα πόδια.

Υπεύθυνο θεωρείται το «εμβόλιο» της Οξφόρδης/AstraZeneca, που όπως και το Sputnik V, δουλεύει με την τεχνολογία DNA. Δηλαδή περιέχει έναν αδενοϊό των χιμπατζήδων, ο οποίος έχει την πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού.

Τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA, που δοκιμάζεται επίσης για πρώτη φορά σε ανθρώπους. Στην ουσία, πρόκειται για γενετικά τροποποιημένα φάρμακα που επιδρούν στο ανθρώπινο γονιδίωμα με άγνωστες συνέπειες.

Έτσι, στις άλλες φονικές παρενέργειες των αποκαλούμενων «εμβολίων» (μεταξύ άλλων μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα, σύνδρομο διαρροής των τριχοειδών αγγείων, οιδήματα κάτω άκρων, διαταραχές μυοσκελετικού και συνδετικού ιστού, θρομβώσεις και πτώση των αιμοπεταλίων που οδηγούν τα θύματα στον θάνατο κτλ.) προστέθηκε τώρα και το σύνδρομο Guillain-Barre (GBS) που προκαλεί νευρική παράλυση.

Πώς αντιμετωπίζεται το σύνδρομο GBS

Όσοι αρρωσταίνουν χρειάζονται εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στα πρώτα στάδια της ασθένειάς τους, ιδιαίτερα εάν απαιτείται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Παρ’ όλο που οι περισσότεροι ασθενείς ανανήπτουν, μπορεί να χρειαστούν μήνες, και ορισμένοι μπορεί να έχουν μακροχρόνιες αναπηρίες διαφορετικού βαθμού. Ποσοστό μικρότερο του 5 τοις εκατό αποβιώνουν.

Το σύνδρομο GBS μπορεί να εμφανισθεί σε οποιοδήποτε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου και προϋπαρχόντων νοσημάτων.

Το σύνδρομο εντοπίστηκε σε Βρετανούς ασθενείς που εμβολιάστηκαν και έως τώρα έχουν γίνει 432 αναφορές για GBS από το εμβόλιο covid της AstraZeneca και 50 παρόμοιες αναφορές από το εμβόλιο της Pfizer.

Ακόμη και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συμπεριέλαβε τη νευρική παράλυση ως πιθανή παρενέργεια του εμβολίου τον περασμένο μήνα.

Η απόφαση του EMA βασίστηκε σε εκατοντάδες αναφορές για GBS που πιθανώς συνδέονται με το εμβόλιο το οποίο φέρει το σήμα Vaxzevria.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφερε το GBS ως μια πολύ σπάνια παρενέργεια που προκαλεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
ν

 


Translate this post