Ο κυβερνήτης του Τέξας Άμποτ απαγόρευσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ απαγόρευσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, λέγοντας ότι κάθε ιατρική πράξη πρέπει να είναι εθελοντική.

Ο Γκρέγκορυ Γουέιν Άμποτ κυβερνήτης του Τέξας. Πηγή: BBC News

ν

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ υπέγραψε διαταγή που απαγορεύει όλες τις εντολές υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας ότι ενώ είναι υπέρ των εμβολιασμών, δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζονται οι άνθρωποι να δέχονται ιατρικές πράξεις παρά τη θέλησή τους.

Η εντολή απαγόρευσης που υπογράφηκε χθες Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, αναφέρει ότι «καμία οντότητα στο Τέξας δεν μπορεί να αναγκάσει τη λήψη εμβολίου Covid-19 σε οποιοδήποτε άτομο … που αντιτίθεται σε αυτόν τον εμβολιασμό» για οποιονδήποτε λόγο, αδιάφορο αν πρόκειται για θρησκευτικές αντιρρήσεις, ιατρικές ανησυχίες ή άλλους λόγους «προσωπικής συνείδησης».

Οι παραβάτες απειλούνται με πρόστιμο που φτάνει τα 1.000 δολάρια και μέγιστη ποινή φυλάκισης 180 ημερών.

«Το εμβόλιο Covid-19 είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και η καλύτερη άμυνά μας ενάντια στον ιό», δήλωσε ο Άμποτ σε συνέντευξή του, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να παραμείνει εθελοντικό και όχι αναγκαστικό».

Ο Γκρέγκορυ Γουέιν Άμποτ είναι πολιτικός, δικαστικός και δικηγόρος, που υπηρετεί ως 48ος κυβερνήτης του Τέξας από το 2015. Είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο Άμποτ έχει επίσης υπηρετήσει ως 50ός Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, καθώς και ως Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Τέξας.
ν

ν

 


Translate this post