Αυστραλία: Αύξηση ψυχικών νοσημάτων στους νέους κατά 57% εξαιτίας του lockdown

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο παρατεταμένος εγκλεισμός στο σπίτι, που είναι ένα είδος φυλάκισης, επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Image Credit: CC BY-SA 3.0 Rept0n1x

ν

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ κατά 57% οι εγκλεισμοί σε ψυχιατρικά ιδρύματα παιδιών και εφήβων εξαιτίας των σκληρών μέτρων που επιβλήθηκαν στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας λόγω Covid.

Όπως αναφέρει το RT, στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, αυξήθηκε κατά 57% ο αριθμός των εφήβων που χρειάστηκε να εισαχθούν και να νοσηλευτούν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, εξαιτίας του συνεχιζόμενου σκληρού lockdown που έχει επιβληθεί από τον κυβερνήτη Ντάνιελ Άντριους.

Το Σαββατοκύριακο δόθηκε στην τοπική κυβέρνηση από την υπηρεσία Victorian Agency for Health Information μια έκθεση 16 σελίδων, η οποία χαρακτηρίστηκε εμπιστευτική και η οποία υποτίθεται ότι πρέπει να καταστραφεί εάν πέσει στα χέρια ενός μη εξουσιοδοτημένου ατόμου.

Η έκθεση αναφέρει ότι η κρίση ψυχικής υγείας στους νέους είναι χειρότερη από ό,τι πίστευαν οι αρχές έως τώρα.

Κατά μέσο όρο 342 κάτοικοι της Βικτώριας ηλικίας κάτω των 17 ετών εισάγονταν στο νοσοκομείο κάθε εβδομάδα, αναφέρει η έκθεση, η οποία χρησιμοποίησε δεδομένα από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για μια ανησυχητική αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020.

Κατά μέσο όρο 156 έφηβοι την εβδομάδα εισήχθησαν επίσης στο νοσοκομείο έχοντας αυτοτραυματιστεί ή με έκδηλες τάσεων αυτοκτονίας, υποστηρίζει η έκθεση, σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση 88% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το πιο ανησυχητικό από όσα αναφέρει η έκθεση, είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι έφηβοι που χρειάστηκαν «ανάνηψη και επείγουσα θεραπεία για να επανέλθουν στην ζωή» αυξήθηκαν στο τερατώδες ποσοστό του 162% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο έξι εβδομάδων το 2019 και κατά 83% σε σχέση με το 2020, δείχνοντας ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται τρομακτικά.

Μιλάμε για τους νέους, οι οποίοι θα αναλάβουν μεθαύριο τα ηνία του κόσμου.
ν

 


Translate this post