Covid-19: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη Βαρκελώνη

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Βίαιες συγκρούσεις στη Βαρκελώνη με τους διαδηλωτές να ρίχνουν βόμβες μολότοφ στην αστυνομία, εξαιτίας του lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης ενάντια στο lockdown. Έστησαν οδοφράγματα, έκαψαν αυτοκίνητα και σκουπίδια, φωνάζοντας «Οι δρόμοι θα είναι πάντα δικοί μας!» Image: AP. Πηγή: Supplied

ν

ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΑ πλήθη πέταξαν βόμβες μολότοφ και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη Βαρκελώνη, καθώς αντιτίθενται στους περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι ισπανικές αρχές για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της Covid-19.

Οι διαδηλωτές εκτόξευαν επίσης τούβλα και πέτρες εναντίον των αστυνομικών και των οχημάτων τους στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.
ν

ν

Οι διαμαρτυρίες ήταν αποτέλεσμα της απόφασης των Καταλανών νομοθετών να κλείσουν τα σύνορα της περιοχής για 15 ημέρες και να αναστείλουν τη λειτουργία όλων των καταστημάτων, εκτός από τα καταστήματα τροφίμων, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού στο διογκούμενο δεύτερο κύμα.
ν

30 Οκτωβρίου 2020. Διαδηλωτές στη Βαρκελώνη στήνουν οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς της Covid-19. Πηγή: Reuters / Nacho Doce
ν

Η αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες «να μην πλησιάσουν» την Plaça Sant Jaume, μια πλατεία στη Γοτθική Συνοικία της πόλης, όπου έλαβαν μέρος βίαιες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς να χτυπούν με τα γκλομπς και να πυροβολούν το πλήθος με λαστιχένιες σφαίρες στην προσπάθεια να το διαλύσουν.
ν

ν

Περιοριστικά μέτρα και lockdown προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομία μια πόλης ή μιας χώρας, καθώς και στη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών. Για το λόγο αυτό, μια πολυπληθής ομάδα γιατρών συνέταξε μια δήλωση κατά του εγκλεισμού στο σπίτι, με τίτλο “Great Barrington Declaration”, την οποία μπορείτε να διαβάσετε και να υπογράψετε εφόσον συμφωνείτε.
v

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διαδηλώσεις έγιναν και στη Θουριγγία εξαιτίας του lockdown που επέβαλε η γερμανική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Μπόντο Ράμελοου, να χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές «τρομοκράτες».

Όπως είπε, οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες ενάντια στους περιορισμούς για την Covid-19 απειλούν την «εσωτερική ασφάλεια», επιμένοντας ότι οι διαδηλωτές είναι «περιθωριακοί τύποι» και αποτελούν «απειλή για την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα μας».
ν

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελοου χαρακτήρισε αυτούς που αντιδρούν στους περιορισμούς λόγω κορονοϊού «τρομοκράτες». Δεξιά, συγκρούσεις έξω από το Ράιχσταγκ στο Βερολίνο τον Αύγουστο. Πηγή: Reuters / Fabrizio Bensch / Christian Mang
ν

Ο Ράμελοου που ανήκει στο κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) αναφέρθηκε σε διαδήλωση της Πέμπτης στην οποία ορισμένοι διαδηλωτές μετέφεραν μεγάλες φωτογραφίες που δείχνουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον ιολόγο δρα Κρίστιαν Ντρόστεν (ο αντίστοιχος Τσιόδρας στη Γερμανία) σε κρεμάλες, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στη Γερμανία, οι αντίπαλοι του καθεστώτος της Μέρκελ έχουν συνασπιστεί εναντίον της, ανεξάρτητα από την παράταξη από την οποία προέρχονται.

Ακροδεξιοί “Reichsburgers” και «ελεύθεροι στοχαστές» που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις κατά των lockdowns έχουν συνασπιστεί με αυτούς που θεωρούν ότι ο κορονοϊός είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας αυτών που θέλουν να επιβάλλουν την παγκοσμιοποίηση, και με τους αρνητές των εμβολίων.
ν

GET THE SHOTS OR YOU’RE FIRED

Αυτό το «αμάλγαμα», είπε ο Ράμελοου μιλώντας στην καθημερινή εφημερίδα Der Tagesspiegel, είναι «πολύ επικίνδυνο» γιατί μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση. Θέλοντας, ωστόσο, να φανεί διαλλακτικός, είπε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εμβολιάσει τους Γερμανούς παρά τη θέλησή τους και έδειξε ενοχλημένος στην ιδέα ότι ο ιδρυτής της Microsoft και ευαγγελιστής των εμβολίων δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς «προσπαθεί τώρα να μας εμβολιάσει με τη βία».
ν

Ο ευαγγελιστής των εμβολίων Μπιλ Γκέιτς ονειρεύεται να εμβολιάσει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Image: Supplied
ν

Η αλήθεια είναι ότι το ιατρικό επιτελείο που έχει σχηματίσει γύρω του ο Μπιλ Γκέιτς, και το οποίο ελέγχει την πρόοδο των κλινικών δοκιμών στις 14 φαρμακευτικές εταιρείες που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για την παραγωγή ενός εμβολίου, συνέταξε τον περασμένο μήνα, κατόπιν εντολής του δισεκατομμυριούχου, ένα πρωτόκολλο, που απευθύνεται σε όλες τις κυβερνήσεις, με τους «τρόπους» που θα μπορούν οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν για να πείσουν τους πολίτες τους να εμβολιαστούν.

Μια από τις οδηγίες αναφέρει ότι «η άρνηση εμβολιασμού θα τιμωρείται με πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης», ενώ μια άλλη αναφέρει ότι ο υποψήφιος θα τίθεται μπροστά στο δίλημμα: «εμβολιάσου, αλλιώς απολύεσαι!» (Get the Shots or You’re Fired).

Το πρωτόκολλο με τις οδηγίες του Γκέιτς προς τους πολιτικούς συνετάχθη μετά από μια σφυγμομέτρηση στις ΗΠΑ που έδειξε ότι μόνο το 42% των Αμερικανών είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.

Αυτό είναι καταστροφή για τον Γκέιτς, ο οποίος έχει επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια στην παραγωγή του εμβολίου.

Μάλιστα, για να αποκτήσει κύρος, η μελέτη με τις εκβιαστικές οδηγίες δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου ‒ εννοείται για το καλό της ανθρωπότητας!
ν

 


Translate this post