Μ. Κυρίδου / Χ. Μπούρμπου: Προκρίθηκαν με παγκόσμιο ρεκόρ! (Video)

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό της δικώπου, στην Ολυμπιακή ρεγκάτα κωπηλασίας του Τόκιο,

Πηγή: YouTube

ν

ΟΙ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΔΟΥ και ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό της δικώπου, στην Ολυμπιακή ρεγκάτα κωπηλασίας του Τόκιο, κάνοντας μία συγκλονιστική κούρσα στην 1η ημιτελική σειρά και ένα απίστευτο φίνις για να περάσουν από τέταρτες… πρώτες στα τελευταία μέτρα.

 Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έκαναν μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70, το οποίο όμως κατέρριψαν λίγα λεπτά αργότερα οι πρώτες της δεύτερης ημιτελικής σειράς Γκρέις Πρέντεργγκαστ και Κέρι Γκόουλερ από τη Νέα Ζηλανδια, με 6:47.41.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου την Πέμπτη, με στόχο το βάθρο, το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία της ελληνικής γυναικείας κωπηλασίας, μετά από αυτό των Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο.

«Ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε! Όσο βλέπαμε ότι πλησιάζουμε τις βάρκες που προπορεύονταν, τόσο βγάζαμε ενέργεια», δήλωσαν ασθμαίνοντας ακόμη από την προσπάθεια οι δύο αθλήτριες.
ν


ν

Στα ρεπεσάζ η Τελτσίδου

Η Ελισάβετ Τελτσίδου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας Μαντίνα Ταϊμάζοβα και έχασε με ιπόν στα προημιτελικά των -70κ. του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο. Η Ελληνίδα αθλήτρια πλέον θα συνεχίσει στα ρεπεσάζ και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Για να φτάσει έως το βάθρο θα πρέπει να σημειώσει δύο νίκες.

Η Ταϊμάζοβα πήρε το ιπόν και συνεχίζει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Από την άλλη μεριά, η Τελτσίδου θα αντιμετωπίσει στα ρεπεσάζ την Τζιοβάνα Σκοκιμάρο. Η Γερμανίδα αθλήτρια έχει μέχρι στιγμής μεγαλύτερη διάκριση ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2017.

Παραμένει στην 13η θέση ο Κοκκαλάνης

Στην 13η θέση της γενικής κατάταξης παρέμεινε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης μετά την ολοκλήρωση και της 9ης κατά σειρά ιστιοδρομίας των RS:X ανδρών στην Ενοσίμα, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα ιστιοπλοϊας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχει 91 βαθμούς ποινής, κατετάγη 18ος, 19ος και 6ος στις σημερινές ιστιοδρομίες και, όπως έχει δικαίωμα, αφαιρεί τη χειρότερη.

Στη γενική κατάταξη προηγείται ο Ολλανδός Μπάντλοε με 26 βαθμούς ποινής (σήμερα τερμάτισε 2ος, 4ος και 1ος) και ακολουθεί ο Ιταλός Ματία Καμπόνι με 34 βαθμούς ποινής (8ος, 13ος, 4ος).

Ανέβηκε στην 20η θέση η Δίβαρη

Η Κατερίνα Δίβαρη ανέβηκε άλλη μία θέση στη γενική κατάταξη μετά την ολοκλήρωση των τριών ιστιοδρομιών της 3ης ημέρας στην κατηγορία σκαφών RS:X γυναικών, στην Ενοσίμα, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βρίσκεται πλέον στην 20η θέση με 130 βαθμούς ποινής (όσους έχει και η Ρωσίδα Άνα Κχβορίκοβα), με την ολοκλήρωση των τριών ιστιοδρομιών της Τετάρτης (28/7). Συγκεκριμένα, στην 7η ιστιοδρομία, η Δίβαρη κατετάγη 23, στην 8η ήταν 15η και στην 9η ήταν 18η, αφαιρώντας στην πορεία την 7η ιστιοδρομία που ήταν η χειρότερή της.

Προηγείται η Βρετανίδα Έμα Ουίλσον με 16β. ποινής, την ακολουθει η Γαλλίδα Σαρλίν Πικόν με 19 βαθμούς ποινής, ενώ τρίτη στη γενική κατάταξη μέχρι στιγμής είναι η Κινέζα Γιουνξιού Λου με 22 βαθμούς ποινής.
ν

 


Translate this post