Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκέπτεται την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 24 Ιαν. 2021, 12:54

Youmagazine Newsroom

 

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να ακυρωθούν λόγω Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

ΜΕ ΤΗΝ αποκαλούμενη «πανδημία» να έχει πάρει σχιζοφρενικές διαστάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τους αθλητές να μπαίνουν σε καραντίνα χωρίς να μπορούν να προπονηθούν, με τις επαπειλούμενες απαγορεύσεις των ταξιδιών και τα υγειονομικά διαβατήρια, με τους πάντες να είναι αναγκασμένοι να φορούν μάσκα και να μην μπορεί να πλησιάσει ο ένας τον άλλον, θα ήταν παράλογο να περιμένει κανείς να διεξαχθούν φέτος οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι και πέρυσι αναβλήθηκαν.

Εξαιτίας, λοιπόν, της «πανδημίας» και μέχρι να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι της Γης, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να ακυρωθούν οριστικά. Ωστόσο, αποφεύγει προς το παρόν να το δημοσιοποιήσει, γράφει η εφημερίδα The Times, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος του κυβερνητικού συνασπισμού, που δεν κατονομάζει.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα φέρεται να επικεντρώνεται πλέον στην εξασφάλιση της διοργάνωσης των ΟΑ την επόμενη διαθέσιμη χρονιά, το 2032, κατά το δημοσίευμα.
ν

ΤΟ 70% ΖΗΤΑ ΑΝΑΒΟΛΗ Ή ΑΚΥΡΩΣΗ

Η συντριπτική πλειοψηφία του ιαπωνικού πληθυσμού πιστεύει ότι οι επερχόμενοι θερινοί Ολυμπιακοί θα πρέπει ή να αναβληθούν ή να ακυρωθούν εντελώς λόγω των ανησυχιών για την Covid-19.

Το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να ακυρωθούν εντελώς, ενώ ένα άλλο 34% πιστεύει ότι θα πρέπει να αναβληθούν ξανά. Οι Αγώνες είχαν αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθούν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκαν για ένα χρόνο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

Πάνω από το 83% αυτών που αντιτάχθηκαν στη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι πιστεύει ότι το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός θα φέρει πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα από όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε απότομη αύξηση της εξάπλωσης του ιού. Επιπλέον, το 64 τοις εκατό πιστεύει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περιοριστεί η πανδημία σύντομα.

Τέλος, το 45 τοις εκατό πιστεύει πως αν αναβληθούν ή καταργηθούν, θα έχει υπάρξει άσκοπη σπατάλη χρόνου και πόρων. Η Ιαπωνία έχει δαπανήσει περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, υποδομών και άλλων προετοιμασιών για την εκδήλωση.

Ωστόσο, το δημόσιο συναίσθημα δεν αντιστοιχεί στην επίσημη στάση της κυβέρνησης της χώρας, η οποία αναζητά έναν εύσχημο τρόπο για να ανακοινώσει την ακύρωση των Αγώνων.
ν

 


Translate this post