H έκθεση του Πενταγώνου απέτυχε να εξηγήσει το φαινόμενο των UFO

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια άτολμη έκθεση που δεν λέει τίποτε για την αναζήτηση ευφυούς ζωής στο σύμπαν, αλλά αναλίσκεται στη φοβία των ΗΠΑ για τις άλλες χώρες.

Image credit: Pixabay / Peter Lomas

ν

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ δέκα χρόνια, πλήθος ειδικευμένων ερευνητών και μεγάλα ποσά χρημάτων για να συνταχθεί η έκθεση των εννέα (9) σελίδων για το φαινόμενο των UFO, η οποία δόθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου στη δημοσιότητα.

Αν και αναφέρεται στα UFO, η έκθεση δεν λέει τίποτε γι’ αυτά, εκτός από μισόλογα και διφορούμενες προτάσεις του τύπου «ναι μεν, αλλά…»

Έτσι, ένα πρόβλημα που απασχολεί την ανθρωπότητα τα τελευταία 74 χρόνια παραμένει στη Ζώνη του Λυκόφωτος.

Η έκθεση του Πενταγώνου απέτυχε α) να αποδείξει ότι τα UFO δεν υπάρχουν, και β) εφόσον δέχεται ότι υπάρχουν, απέτυχε να πει τι ακριβώς είναι.

Έτσι, από τις 24 Ιουνίου 1967 που ο αεροπόρος Κένεθ Άρνολντ είδε εννέα ασυνήθιστα αντικείμενα να πετούν σε σχηματισμό πάνω από τα βουνά Ραϊνίρ, νότια-νοτιοανατολικά του Σιάτλ, στην πολιτεία Ουάσιγκτον, μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε αν τα λεγόμενα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ή UAP είναι:

‒ Παραισθήσεις

‒ Μετεωρολογικά φαινόμενα

‒ Άστρα

‒ Μετεωρίτες

‒ Μετεωρολογικά μπαλόνια

‒ Μυστικά όπλα (Ηνωμένων Πολιτειών ή Ρωσίας)

‒ Πειραματικά αεροσκάφη

‒ Παραφυσικά φαινόμενα (π.χ. αγγελικές παρουσίες)

‒ Εξωγήινα διαστημόπλοια

‒ Κάτι άλλο
ν

Φωτογραφία ιπτάμενου δίσκου στο Passaic του Νιου Τζέρσυ, το 1952. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Η αποτυχία των συντακτών της έκθεσης να εξηγήσουν τι είναι τα UFO, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της επίσκεψης εξωγήινων στον πλανήτη μας.

Το έγγραφο, με τίτλο «Προκαταρκτική εκτίμηση για μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ODNI). Στόχος να παράσχει «μια αξιολόγηση των πληροφοριών σχετικά με την απειλή που δημιουργούν τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP – Unidentified Aerial Phenomena) και την πρόοδο που έχει σημειώσει το Τμήμα Άμυνας Άγνωστων Εναέριων Φαινπμένων (UAPTF) στην κατανόηση αυτής της απειλής».

Η έκθεση συντάχθηκε με αφορμή τις δεκάδες θεάσεις UFO που εντοπίστηκαν και κυνηγήθηκαν (χωρίς επιτυχία) από αεροπλάνα του Πολεμικού Ναυτικού. Οι θεάσεις έγιναν μεταξύ του 2004 και του 2021 και πολλές από αυτές επιβεβαιώθηκαν ως «υλικά αντικείμενα» λόγω του ταυτόχρονου εντοπισμού τους από πολλούς αισθητήρες.
ν

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΤΗΣΗΣ

Σε ένα σημείο η έκθεση αναφέρει: «Αυτές οι παρατηρήσεις (των UFO) θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα σφαλμάτων αισθητήρα, πλαστογράφησης ή παραπλανητικής παρατήρησης και απαιτούν επιπλέον αυστηρή ανάλυση».

Πιο κάτω, όμως, λέει: «Ωστόσο, μια χούφτα UAP φαίνεται να επιδεικνύουν ασυνήθιστα προηγμένη τεχνολογία…»

Και συνεχίζει: «Σε 18 περιστατικά, που περιγράφονται σε 21 αναφορές, οι παρατηρητές (πιλότοι) ανέφεραν ασυνήθιστα πρότυπα κίνησης UAP ή χαρακτηριστικά πτήσης. Μερικά UAP φάνηκαν να παραμένουν στάσιμα ψηλά στον αέρα, να κινούνται ενάντια στον άνεμο, να κάνουν απότομους ελιγμούς ή να κινούνται με εκπληκτική ταχύτητα, χωρίς ορατά μέσα αεριοπροώθησης…»

Και παρακάτω:

«Τα Εναέρια Φαινόμενα που εξετάστηκαν σε αυτό το περιορισμένο σύνολο δεδομένων δείχνουν μια σειρά παράξενων εναέριων συμπεριφορών, ενισχύοντας την πιθανότητα να υπάρχουν πολλοί τύποι UAP που απαιτούν διαφορετικές εξηγήσεις…»
ν

Πλακάτ διαδηλωτή έξω από την περίφημη Area 51 στη Νεβάδα, στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Πολλοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατά εκεί κάποιους εξωγήινους, Image Credit: Reuters / Jim Urquhart

ν

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η έκθεση, αν και δεν μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο, παραδέχεται ότι αυτά τα «αντικείμενα» θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Η έκθεση δέχεται επίσης ότι τα UFO αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων:

«Τα UAP αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων και ευρύτερη απειλή για την ασφάλεια αν αποδειχτεί ότι συλλέγουν πληροφορίες στρατιωτικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, πιθανώς για λογαριασμό κάποιας ξένης κυβέρνησης, ή ότι κάνουν επίδειξη μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας στον τομέα της αεροδιαστημικής από έναν πιθανό αντίπαλο».

Αν κανείς, ωστόσο, αναζητήσει μια σύγκρουση ανάμεσα σε μαχητικό αεροσκάφος και UFO θα πρέπει να πάει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στις 7 Ιανουαρίου 1948, όταν ο 25χρονος σμηναγός Thomas F. Mantell, πιλότος της Εθνικής Φρουράς του Κεντάκυ, σκοτώθηκε όταν το αεροσκάφος του, ένα P-51 Mustang, που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Fort Knox, κατέπεσε κοντά στο Φράνκλιν του Κεντάκυ, ύστερα από την καταδίωξη ενός άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου.
ν

Τρία F-51D Mustang της 165 Μοίρας, στην οποία εξυπηρετούσε ο σμηναγός Thomas F. Mantell το 1948. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

«Ορισμένες παρατηρήσεις UAP», συνεχίζει η έκθεση, «θα μπορούσαν να αποδοθούν σε εξελιγμένα και μη ανακοινώσιμα προγράμματα από οργανισμούς των ΗΠΑ. Δεν μπορέσαμε όμως να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά τα προγράμματα αντιστοιχούσαν σε οποιαδήποτε από τις αναφορές UAP που συλλέξαμε. Ορισμένα UAP μπορεί να είναι τεχνολογίες που αναπτύσσονται από την Κίνα, τη Ρωσία, ή από ένα άλλο έθνος, ή από έναν μη κυβερνητικό οργανισμό».

Συμπερασματικά, η έκθεση δέχεται ότι:

α) τα παράξενα αυτά αντικείμενα υπάρχουν (σε αντίθεση με το παρελθόν που υποστήριζαν ότι επρόκειτο για παραισθήσεις ή παρερμηνεία φυσικών φαινομένων)

β) ορισμένα από αυτά παρουσιάζουν στοιχεία προηγμένης τεχνολογίας, και

γ) ότι προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική εξήγηση για το τι πραγματικά είναι.

Η έκθεση δεν αποκλείει επίσης ρητά την πιθανότητα τα UFO να είναι εξωγήινης προέλευσης.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την αναφορά του Πενταγώνου πατώντας ΕΔΩ.
ν

Gravitas Plus: UFOs, Aliens & Science | WION
ν

ν

 


Translate this post