2017: Έτος επαφής με τους εξωγήινους;

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας φυσικός ισχυρίζεται ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα θα έρθει σε επαφή με εξωγήινες μορφές ζωής.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η NASA συγκαλύπτει την αλήθεια σχετικά με τις επαφές εξωγήινων με γήινους. Πηγή: News Media
v

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, τον Σεπτέμβριο του 2017, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μια σημαντική ανακάλυψη θα επιβεβαιώσει την ύπαρξη νοήμονος εξωγήινης ζωής.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun, μια διαστημική αποστολή στα τέλη του επόμενου έτους, θα μπορέσει να κάνει μια εντυπωσιακή ανακάλυψη σχετικά με την εξωγήινη ζωή.
Η αποστολή θα λάβει υπόψη της τα στοιχεία που στέλνονται από τα διαστημόπλοια-ανιχνευτές που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Δία και τον Κρόνο. Σε τροχιά γύρω από τον Δία βρίσκεται το διαστημόπλοιο Juno (Ήρα στα ελληνικά) της NASA, ενώ τον Κρόνο και τους δορυφόρους του εξερευνά το διαστημόπλοιο Cassini, το οποίο θα ολοκληρώσει την αποστολή του το Σεπτέμβριο του 2017.
Σύμφωνα πάντως με τον φυσικό Σάιμον Φόστερ (Dr. Simon Foster) του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου (Imperial College London), το 2017 θα είναι η χρονιά που θα επιβεβαιωθεί η ύπαρξη εξωγήινων.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Express, «το Cassini βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τα φεγγάρια του Κρόνου, Εγκέλαδο και Ευρώπη, τα οποία παρουσιάζουν «πολύ καλές προοπτικές στην εξεύρεση ζωής».
Αυτή είναι η μια πιθανότητα. Δηλαδή οι μορφές ζωής που θα βρεθούν είναι πιο πιθανό να είναι μικροβιακής φύσεως, και όχι να έχουν τη μορφή του ΕΤ.
v

Περίεργα ραδιοσήματα

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Περίεργα ραδιοσήματα που έρχονται από το διάστημα, έχουν βάλει πολλούς επιστήμονες σε σκέψεις ότι άλλες μορφές ζωής προσπαθούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας.
Οι αστρονόμοι του Green Bank Telescope στη Δυτική Βιρτζίνια και το Παρατηρητήριου Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο ανίχνευσαν πρόσφατα έξι νέες ισχυρές ραδιοφωνικές εκρήξεις (FRBs) που εκπέμπονται από έναν μακρινό αστερισμό, πολύ πέρα ​​από το Γαλαξία μας, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Αστροφυσικής.
Η ανακάλυψη των σημάτων –τα οποία προέρχονται από τον αστερισμό του Ηνίοχου (Auriga)– είναι σημαντική αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι τουλάχιστον 17 FRBs έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στην περιοχή αυτή. Είναι επίσης η μόνη γνωστή περίπτωση στην οποία αυτά τα πανομοιότυπα σήματα έχουν βρεθεί δύο φορές στην ίδια θέση στον χώρο του διαστήματος.
Να σημειωθεί ότι ο αστερισμός του Ηνίοχου, που σημειώθηκε πρώτη φορά στην αρχαιότητα από τον Έλληνα αστρονόμο Κλαύδιο Πτολεμαίο, περιλαμβάνει 144 αστέρες και βρίσκεται περίπου 3 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.
v

Οι επιστήμονες έχουν συλλάβει ισχυρά ραδιοσήματα που προέρχονται από την ίδια ακριβώς θέση στον διαστημικό χώρο. Image: Supplied
v

Όλα αυτά μπορεί να μην φαίνονται επαναστατικά –μπορεί για παράδειγμα τα ρασιοσήματα να προέρχονται από ένα πάλσαρ ή από ένα ουράνιο φαινόμενο που αγνοεί η επιστήμη μας– είναι όμως σημαντικά, αν σκεφτούμε ότι λίγες μόνο δεκαετίες πριν πιστεύαμε ακράδαντα ότι ζωή υπήρχε μόνο στη Γη και πουθενά αλλού στο αχανές διάστημα με την απειρία των κόσμων.
Ύστερα, αναγκαστήκαμε να δεχτούμε ότι οι πρώτες μορφές ζωής ήρθαν στη Γη από το διάστημα, από μετεωρίτες που τις μετέφεραν, και στη συνέχεια την πιθανότητα να υπάρχει νοήμων ζωή στο σύμπαν.
Μέχρι πρότινος πιστεύαμε πως δεν υπάρχουν και πλανήτες σαν τη Γη στο εξωτερικό διάστημα – επειδή δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε, καθώς όλα αυτά χαλούν την εικόνα της μοναδικότητάς μας στο σύμπαν!
Τον Οκτώβριο, δύο ερευνητές από τον Καναδά, δήλωσαν ότι ανακάλυψαν 234 εξωγήινους πολιτισμούς. Ο Ερμάνο Μπόρα, του Πανεπιστημίου Λαβάλ στο Κεμπέκ, και ο Έρικ Τρότιερ, που χειρίζονται το τηλεσκόπιο του ερευνητικού προγράμματος Sloan Digital Sky Survey, κατέγραψαν περίεργες, περιοδικές λάμψεις που προέρχονταν από 234 μακρινά άστρα.
Πέρα από αυτά, υπάρχουν και οι θεάσεις εξωγήινων διαστημοπλοίων, ιδιαίτερα πυκνές το 2016. Και το γεγονός ότι η ανθρωπότητα έχει αποτύχει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο ένα φαινόμενο που διαρκεί κοντά επτά δεκαετίες –αν δηλαδή είναι παραισθήσεις ή πραγματικά αντικείμενα, προερχόμενα από μια άλλη διάσταση κτλ.– δείχνει πόσο πίσω βρισκόμαστε ακόμη στην έρευνα τέτοιων φαινομένων.
Αν τα ραδιοσήματα που λαμβάνουν οι αστρονόμοι είναι αληθινά, σημαίνει ότι κάποιος απομακρυσμένος πολιτισμός προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Το ερώτημα είναι: είμαστε έτοιμοι συνειδησιακά να δεχτούμε κάτι τέτοιο;

 


Translate this post