Είναι τα ΑΤΙΑ μια άλλη μορφή ζωής; (Βίντεο)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff
ν

 

Είναι τα UFO ζωντανοί οργανισμοί;

Ποιος είπε ότι η ζωή πρέπει να έχει παντού στο σύμπαν τη δική μας μορφή και τα δικά μας χαρακτηριστικά;

Γιατί θεωρούμε ότι οι κανόνες που ισχύουν στη Γη είναι καθολικοί για να μπορεί να υπάρξει και αλλού το θαύμα της Δημιουργίας;

134jkg23jk652jk652j

Ένας blogger, ο Harry Perton, φωτογράφησε αυτό το ασυνήθιστο σώμα να κινείται πάνω από το Χρόνινγκεν στη βόρεια Ολλανδία, τον Ιούνιο του 2015. Ο Perton είχε βγει έξω, στη διάρκεια μιας καταιγίδας, για να τραβήξει φωτογραφίες για το blog του. Photo: Caters News/Picture Media
v

ΕΧΟΥΜΕ συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο άλλο είδος στο διάστημα πέρα από το δικό μας. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι υπάρχει και ένα άλλο είδος ευφυούς ζωής, το οποίο ζει στο διάστημα, ανάμεσα στους πλανήτες, αόρατο στα δικά μας μάτια. Ακούγεται εξωπραγματικό; Μα είναι!
Αν θέλουμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά του σύμπαντος θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε και να κατανοούμε έννοιες έξω από τη δική μας κλειστή πραγματικότητα. Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα τέτοιο ταξίδι πέρα από το οικείο και το συνηθισμένο.
v

Ακραίες καταστάσεις

Η ζωή στη Γη βασίζεται πάνω στις ενώσεις του άνθρακα και το νερό. Έτσι πιστεύουμε ότι αν αυτά τα δυο στοιχεία λείπουν, τότε είναι αδύνατο να υπάρξει ζωή. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οργανικές ενώσεις στο διάστημα και συγκεκριμένα στα σύννεφα των αερίων που περιβάλλουν ένα άστρο, οι οποίες περιλαμβάνουν αμινοξέα, όπως η γλυκίνη. Η αιθανόλη συγκαταλέγεται επίσης στα αέρια αυτά (για όσους ενδιαφέρονται για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών στο διάστημα!), όπως και η γλυκαλδεΰδη που αναφέραμε στο άρθρο των προηγούμενων σελίδων.
Ένα είδος μετεωρίτη, ο ανθρακοειδής χονδρίτης, περιέχει ορυκτά, όπως ο οφίτης και η ολιβίνη, τα οποία υπάρχουν και στη Γη. Περιέχει επίσης αμινοξέα και πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες.
Στον πλανήτη μας, υπάρχουν βακτηρίδια τα οποία ονομάζονται ακραιόφιλα. Πρόκειται για μικροοργανισμούς που επιβιώνουν σε ακραίες συνθήκες, στα βάθη των ωκεανών, χωρίς οξυγόνο.
Τα ακραιόφιλα διαιρούνται στις εξής κατηγορίες: ανυδροβιωτών, ψυχρόφιλων, θερμόφιλων και αλόφιλων. Τα ταλευταία είναι οργανισμοί που επιβιώνουν σε συνθήκες υψηλής αλατότητας, σε λίμνες καλυμμένες με πάγο, στον πυθμένα των ωκεανών, σε ερήμους, σε βράχους των Άλπεων και σε θερμές πηγές.
Τα περισσότερα από αυτά δεν χρειάζονται το φαινόμενο της φωτοσύνθεσης για να επιβιώσουν ούτε οργανικά στοιχεία για να τραφούν. Μπορούν να αντέξουν σε ακραίες θερμοκρασίες και είναι ανεκτικά στην ισχυρές ακτίνες γάμμα. Αυτοί οι οργανισμοί θα μπορούσαν κάλλιστα να επιβιώσουν και στο διάστημα.
v

Απαραίτητη η πηγή θερμότητας

Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ζωή χωρίς μια πηγή θερμότητας, όπως είναι ο Ήλιος για τη Γη. Οι πλανήτες όμως και τα φεγγάρια παράγουν επίσης ενέργεια από το εσωτερικό τους, όπως ακριβώς και τα ηφαίστεια στα εσώτερα στρώματα της Γης.
v

944jkg23jk652jk652j

Το Δεκέμβριο του 2013, παρατηρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA έδειξαν ότι στην Ευρώπη, ένα από τα φεγγάρια του Δία, υπάρχουν θερμοπίδακες στο νότιο πόλο. Αυτό δείχνει την ύπαρξη ενός κρυμμένου ωκεανού κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου που καλύπτει την επιφάνεια της Ευρώπης, κάτι που επιβεβαιώθηκε με νέα στοιχεία που έστειλε το διαστημικό σκάφος “Juno” τον Σεπτέμβριο του 2016. Image: Supplied
v

Η Ευρώπη, ένα από τα φεγγάρια του Δία, έχει σχεδόν λεία επιφάνεια, χωρίς κρατήρες από μετεωρίτες, ενώ πολλές από τις σκουρόχρωμες «φλέβες» που διασταυρωνονται στην επιφάνειά της αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου (βλ. σχετικό βίντεο στο τέλος του άρθρου).
Οι επιστήμονες είναι σχεδόν βέβαιοι ότι κάτω από ένα στρώμα πάγου, υπάρχει ένας ολόκληρος ωκεανός ζεστού νερού, που διατηρεί τη θερμοκρασία του χάρη στην εσωτερική θερμότητα της Ευρώπης. Η θερμότητα αυτή παράγεται από την κίνησή της, καθώς βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία.
Πολλοί αστρονόμοι πιστεύουν ότι παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και σε άλλα δύο φεγγάρια του Δία, στην Καλλιστώ  και στον Γανυμήδη. Επίσης στο φεγγάρι του Κρόνου, τον Τιτάνα, αλλά και σε άλλα φεγγάρια στην ευρύτερη περιοχή του ηλιακού μας συστήματος.
Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα τα ακραιόφιλα να βρίσκονται σε ολόκληρο το διάστημα, στις περιοχές ανάμεσα στα άστρα, και να έχουν το μέγεθος όχι ενός μικροοργανισμού, όπως τα βακτηρίδια, αλλά ενός πλανήτη!
v

Είναι τα ΑΤΙΑ ζωντανά;

Τι γίνεται όμως με τις ανώτερες μορφές ζωής; Μπορούμε να φανταστούμε ένα ευφυές είδος που δεν θα υπακούει στον κανόνα των οργανικών ενώσεων; Ναι, απαντούν πολλοί ερευνητές, αναφερόμενοι στη θεωρία ότι υπάρχουν Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα που αποτελούν όχι διαστημόπλοια που έρχονται από μακρινά άστρα ή από άλλη διάσταση, αλλά ένα παράξενο είδος ζωής.
Η άποψη αυτή δεν είναι καινούρια. Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Τζον Κιλ (John Keel) και ο βετεράνος αστρονόμος Ζακ Βαλέ (Jacques Vallee) έχουν εδώ και δεκαετίες αναφερθεί στην υπερφυσική πλευρά των ΑΤΙΑ, ενώ πολλοί συγγραφείς και μελετητές του υπερφυσικού έχουν διατυπώσει την άποψη ότι τα ΑΤΙΑ είναι ζωντανοί οργανισμοί.
Δεν θα πρέπει να βιαστούμε όμως να διαχωρίσουμε την έννοια του υπερφυσικού από το ζωντανό.
Ο γνωστός ερευνητής Πολ Ντεβερό και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Σεντ Μέρι στο Οχάιο, Πολ Μιρ, έχουν μελετήσει εκτεταμένα τις φωτεινές σφαίρες που εμφανίζονται σε ιερές τοποθεσίες και τόπους δύναμης των αρχαίων λαών.
Θεάσεις του ίδιου τύπου έχουν σημειωθεί επίσης σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως στο Τέξας, στη Βόρεια Καρολίνα, στην Ουάσινγκτον, στην Αυστραλία και στη Νορβηγία.
v

334jkg23jk652jk652j

Τέτοιες φωτεινές σφαίρες, όπως αυτές που φωτογραφήθηκαν στην Αυστραλία, έχουν δει και βιντεοσκοπήσει πολλοί αστροναύτες. Image: Supplied
v

Ο πρώην διοικητής του Διαστημικού Λεωφορείου Columbia (STS-80), Στόρι Μουσγκράβ (Story Musgrave), που έχει υπηρετήσει στη NASA για πάνω από 30 χρόνια, έχει περιγράψει αλλά και βιντεοσκοπήσει μια σφαίρα με ελικοειδή κίνηση, την οποία οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν με κανέναν τρόπο. Πολλοί αστροναύτες του προγράμματος «Aπόλλων». έχουν επίσης δει τέτοια αντικείμενα στο χώρο μεταξύ Γης και Σελήνης.
Στόρι Μουσγκράβ

Στόρι Μουσγκράβ

Ο Στόρι Μουσγκράβ, σε ομιλία του στις 7 Μαρτίου 2000, αναφέρθηκε σε αυτά τα «ανώμαλα» αντικείμενα (anomalous objects):
«Δεν έχω δει κάτι που θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό μιας νοημοσύνης άλλης μορφής, ή άλλου είδους σκάφη. Δύο φορές όμως είδα αυτό που αποκαλώ «το χέλι μου» και τράβηξα μερικά πλάνα. Στην πραγματικότητα δεν έμοιαζε με χέλι, αλλά με μια σειρά από λευκούς μεταλλικούς δακτύλιους, που συγκροτούσαν μια σφαίρα, όπως είναι κάποια φωτιστικά που έχουμε στο σπίτι μας. Αλλά ελισσόταν σαν χέλι… Η έγχρωμη κάμερα του STS-80 ήταν γυρισμένη προς τη Γη – έβλεπες αστραπές από τροπικές καταιγίδες, τα φώτα της πόλης του Ντένβερ στο Κολοράντο. μετεωρίτες, δορυφόρους και περίπου 8.000 κομμάτια διαστημικών αποβλήτων. Αλλά υπήρχαν κάποια αντικείμενα που δεν εξηγούνται με κανένα τρόπο. Όπως αυτή η παράξενη μορφή που εμφανίστηκε απροσδόκητα από την ατμόσφαιρα της Γης. “Είναι UFO; Τι λένε οι εμπειρογνώμονες γι’ αυτό;”
»Στα 12.000 εκατομμύρια χρόνια του σύμπαντος, και με τρισεκατομμύρια πλανήτες να ευνοούν τη ζωή, μπορεί να έχουν αναπτυχθεί μορφές ζωής αδιανόητες για εμάς. Μπορεί να υπάρχουν πολιτισμοί εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια χρόνια μπροστά από εμάς και να έχουν αναπτύξει τεχνολογίες που τους επιτρέπουν να βγαίνουν έξω από το δικό τους ηλιακό σύστημα. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει, θα τολμούσα όμως να στοιχηματίσω ότι υπάρχουν εκατομμύρια ή και περισσότεροι αστρικοί ταξιδιώτες μέσα στο σύμπαν…»
v

Το βήμα του υπερφυσικού

Αν τα «διαστημόπλοια» αυτά είναι κατά μια έννοια ζωντανές οντότητες και «κατοικούν» πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης, τότε θα μπορούσαν να βρίσκονται παντού στο διάστημα και κάποια από αυτά να είναι ευφυή. Όσον αφορά την κατασκευή και τη σύνθεσή τους μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Ο γνωστός βιολόγος και ερευνητής στο χώρο της παραψυχολογίας Ρούπερτ Σελντρέικ έχει αναφέρει ότι οι οικείες προς εμάς μορφές ζωής μπορεί να οφείλουν την κατασκευή και την εξέλιξή τους στα «μορφογενετικά πεδία».
Σύμφωνα με την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή θεωρία, κάθε ζωντανός οργανισμός αποκτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του από ένα ήδη υπάρχον σύστημα που υπήρχε από πάντα. Ένα μορφογενετικό πεδίο διατηρεί σαν ανάμνηση μια συγκεκριμένη μορφή την οποία αναπαραγάγει συνεχώς ακριβώς την ίδια. Διαμορφώνει έτσι, μέσω επανάληψης, ένα είδος υπερφυσικού τυπικού, μιας φόρμας πάνω στην οποία διαμορφώνονται όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σε ένα χώρο.
v

434jkg23jk652jk652j

Αυτό το ΑΤΙΑ κινηματογραφήθηκε από τον Άλαν Φέργκιουσον, στις 11 Μαΐου 2015, στην περιοχή Acacia Hills της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας. Photo: Alan Ferguson. Πηγή: Supplied
v

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: θα μπορούσαν τέτοια πεδία να υπάρχουν στην ατμόσφαιρά μας ή και πέρα από αυτή και να ορίζουν την κατασκευή διαφόρων υλικών, όπως του αέρα, του νερού, των νεφελωμάτων, αλλά και των «ζωντανών» αεροσκαφών;
Αν υπάρχουν οργανισμοί που μπορούν να επιβιώσουν και στις πιο αφιλόξενες και ακραίες συνθήκες, όπως τα ακραιόφιλα, σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα και υπάρχουν επίσης πεδία που μπορούν να διαμορφώσουν ένα συγκεκριμένο είδος ζωής, θα ήταν ακραίο άραγε να υποθέσουμε ότι υπάρχουν ζωντανά όντα που κινούνται στο διάστημα;
Όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, δέχονται ότι η υπόθεση θα μπορούσε να ευσταθεί. Η ανθρωπότητα διστάζει να κάνει μεγάλα βήματα χωρίς την πλήρη χρήση των αισθήσεών της. Πρέπει να ακουμπήσουμε κάτι για να βεβαιωθούμε ότι είναι αληθινό. Το υπερφυσικό όμως είναι μέρος της ζωής μας είτε το αγνοούμε είτε όχι και συχνά-πυκνά μας γνέφει και μας τραβά την προσοχή με μια φευγαλέα λάμψη στο στερέωμα.
Αν τα εξωγήινα διαστημόπλοια είναι κατά μια έννοια ζωντανές οντότητες και «κατοικούν» μέσα ή πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης, τότε θα μπορούσαν να βρίσκονται ανάμεσα στους πλανήτες και κάποια από αυτά να είναι ευφυή.
v

NASA Finds Evidence of Water Plumes on Europa
v

v

 


Translate this post