Αγοράκι 13 ετών πέθανε από το εμβόλιο της Pfizer

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας αγοράκι 13 ετών πέθανε στις ΗΠΑ από καρδιακό επεισόδιο, αμέσως μόλις έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Πηγή: News Media

ν

ΕΝΑ 13χρονο αγόρι φέρεται να πέθανε από καρδιακά προβλήματα μόλις έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Povizer για την Covid-19, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Twitter, τη στιγμή που αξιωματούχοι υγείας στις ΗΠΑ αρχίζουν να συνδέουν το εμβόλιο με περιστατικά μυοκαρδιοπάθειας ή φλεγμονής της καρδιάς στα παιδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευση που έγινε την Κυριακή 20 Ιουνίου, και η οποία έγινε αμέσως viral, μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο 13χρονος γιος του αδελφού της πέθανε σε λιγότερο από τρεις ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την Covid-19.

«Τα αρχικά αποτελέσματα της αυτοψίας (που έγινε την Παρασκευή) έδειξαν ότι η καρδιά του διογκώθηκε, ενώ υπήρχε και κάποιο υγρό γύρω από αυτή. Δεν είχε γνωστά προβλήματα υγείας. Δεν έπαιρνε φάρμακα», έγραψε η Τάμι Μπάρατζες (Tami Burages), δίπλα σε μια φωτογραφία που δείχνει προφανώς την κάρτα εμβολιασμού του ανιψιού της.

Η κάρτα δείχνει ότι το παιδί, ο Jacob Clynick ‒γεννημένος το 2007‒ έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις 13 Ιουνίου σε κατάστημα της αλυσίδας φαρμακείων Walgreens τρεις εβδομάδες μετά τον πρώτο του εμβολιασμό.
ν

ν

Η Μπάρατζες λέει ότι δεν είναι «κατά των εμβολίων» και ξέρει ότι τα εμβόλια είναι «ως επί το πλείστον ασφαλή». Γράφει ακόμη ότι εμβολίασε τον «14χρονο γιο της μόλις ήταν διαθέσιμος». Αλλά προσθέτει ότι ο ανιψιός της πέθανε από το εμβόλιο και ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) «πρέπει να διερευνήσουν το θάνατό του».

«Έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε αγόρια που έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου [Pfizer]. Έχουν πεθάνει και άλλοι από αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες ή ο ανιψιός μου είναι ο πρώτος;» αναρωτιέται η Μπάρατζες προσθέτοντας: «Νομίζω ότι οι γονείς πρέπει να ειδοποιηθούν για τον κίνδυνο».
ν

ν

Το CNN ανέφερε την Παρασκευή ότι τουλάχιστον επτά νεαρά αγόρια ηλικίας μεταξύ 14 και 19 ετών υπέφεραν από «έναν πολύ σπάνιο τύπο φλεγμονής της καρδιάς» αφού εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19. Οι νεαροί ανάρρωσαν γρήγορα μετά από νοσηλεία μερικών ημερών, αλλά οι αξιωματούχοι της υγείας εξετάζουν τη σχέση μεταξύ των περιπτώσεων φλεγμονής της καρδιάς ‒γνωστών ως μυοκαρδίτιδα‒ και των εμβολίων για την Covid-19.

Εκατοντάδες άλλοι νέοι, από εφήβους μέχρι 30ρηδες, έχουν επίσης παρουσιάσει μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα μετά τις δεύτερη δόση, με το CDC να θεωρεί τον αριθμό των περιπτώσεων σε παιδιά ηλικίας 16 έως 24 ετών υψηλότερο από τον αναμενόμενο, αλλά παρ’ όλα αυτά σπάνιο.

Και σε αυτή την περίπτωση ο ιατρικός κόσμος χωρίστηκε στα δύο. Ο δρ Cody Meissner, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων της FDA, εξέφρασε την ανησυχία του για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μυοκαρδίτιδας στους νέους.

«Πριν ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό εκατομμυρίων εφήβων και παιδιών, είναι σημαντικό να μάθουμε ποιες είναι οι συνέπειες».

Αντίθετα, η διευθύντρια του CDC, δρ Ροσέλ Ουαλένσκι (Rochelle Wolensky), προσπάθησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς λέγοντας ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι «σπάνιες» και ότι «η συντριπτική πλειοψηφία έχει ξεπεράσει επιτυχώς τα προβλήματα με ξεκούραση και νοσοκομειακή φροντίδα».

Πηγή: RT
ν

 


Translate this post