Νοσοκόμα στην Πορτογαλία πέθανε ξαφνικά, έχοντας κάνει το εμβόλιο της Pfizer

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας, ύστερα από το αιφνίδιο θάνατο νοσοκόμας που είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer.

Image credit: Freepik/News Media

v

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ αρχές της Πορτογαλίας ερευνούν τον αιφνίδιο θάνατο μιας βοηθού παιδιατρικής χειρουργικής στο Πόρτο, η οποία θεωρείται ότι είχε «τέλεια υγεία» όταν έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για την Σόνια Αζεβέδο (Sonia Azevedo), 41 ετών, μητέρα δύο παιδιών, η οποία εργαζόταν ως βοηθός χειρουργού στο Instituto Português de Oncologia (IPO), ένα ογκολογικό νοσοκομείο στο Πόρτο.

Ο θάνατός της έγινε δημόσια γνωστός τη Δευτέρα.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μεταξύ των 538 εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο IPO που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech την περασμένη Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου. Η Αζεβέδο δείπνησε με την οικογένειά της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της το επόμενο πρωί 1 Ιανουαρίου 2021.

Πέθανε δηλαδή δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό.
ν

ν

«Θέλω να μάθω τι προκάλεσε το θάνατο της κόρης μου», είπε ο πατέρας της, Abilio, στην πορτογαλική καθημερινή εφημερίδα Correio da Manhã. Περιέγραψε την κόρη του ως ένα «υγιές και χαρούμενο» άτομο που «δεν έπινε ποτέ αλκοόλ ούτε έτρωγε κάτι ιδιαίτερο ή ασυνήθιστο».

Η Αζεβέδο ήταν τόσο περήφανη που ήταν μεταξύ των πρώτων που έκαναν το εμβόλιο, ώστε άλλαξε την εικόνα στο προφίλ της στο Facebook για να αντικατοπτρίσει το γεγονός. «Εμβολιάστηκα για Covid-19» έγραψε κάτω από μια selfie με τη μάσκα της.

«Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν υπάρχει εξήγηση», δήλωσε η κόρη της Αζεβέδο, Vânia Figueiredo, στην εφημερίδα «Δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό στη μητέρα μου. Ήταν μια χαρά. Είπε μόνο ότι η περιοχή όπου είχε εμβολιαστεί την πονούσε, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό…»

ν

ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του νέου κορονοϊού είναι το μόνο μέχρι στιγμής που έχει λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάτι που άνοιξε το δρόμο για την ευρεία χρήση του από υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς υγείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έχουν πεθάνει 6 άτομα κατά την περίοδο των κλινικών δοκιμών της Pfizer/BioNTech. Οι δύο είχαν κάνει το πραγματικό εμβόλιο, ενώ στα άλλα τέσσερα άτομα είχε χορηγηθεί placebo από αλάτι και νερό.

Στη συνέχεια, το πρώτο άτομο που έκανε το εμβόλιο στη Βρετανία, ασθένησε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Τέσσερα άλλα άτομα έπαθαν παράλυση προσώπου (Bell’s Palsy), γι’ αυτό και διατάχθηκε να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι υποφέρουν από αλλεργίες.

Ένας 75χρονος άνδρας στο Ισραήλ πέθανε από ανακοπή καρδιάς δύο ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου, ενώ λίγες μέρες μετά 240 Ισραηλινοί κατέληξαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα Covid-19, αφού είχαν κάνει το εμβόλιο.

Την Πρωτοχρονιά κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωση του 54χρονου Χρήστου Πιλάλη, αναπληρωτή διευθυντή του Θριάσιου Νοσοκομείου, ο οποίος 3 μέρες πριν είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το 2007, η κυβέρνηση της Νιγηρίας κατέθεσε μήνυση στα αμερικανικά δικαστήρια κατά της Pfizer για το θάνατο και την αναπηρία πολλών παιδιών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με πειραματικό φάρμακο της εταιρείας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μηνιγγίτιδας στο Κάνο το 1996.
ν

 


Translate this post