Μολυσμένα εμβόλια Janssen της Johnson & Johnson στάλθηκαν στη Νότια Αφρική

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Νότια Αφρική απέρριψε 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Janssen της Johnson & Johnson για την Covid-19, επειδή ήταν μολυσμένες.

Μολυσμένα εμβόλια Covid της Johnson & Johnson πουλήθηκαν στη Νότια Αφρική από τις ΗΠΑ. Πηγή: News Media

ν

ΕΚΤΟΣ του γεγονότος ότι το εμβόλιο Janssen της Johnson & Johnson για την Covid-19 προκαλεί θρομβώσεις με σύνδρομο θρομβοπενίας, σύμφωνα με την ΕΜΑ, 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που εστάλησαν από τις ΗΠΑ στη Νότια Αφρική βρέθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της χώρας να έχουν μολυνθεί κατά την παρασκευή του εμβολίου στις εγκαταστάσεις του αμερικανικού εργοστασίου στη Βαλτιμόρη.

Ως γνωστόν, η ειδική ομάδα Covid-19 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων EMA (COVID-ETF) έχει συμβουλεύσει τους επαγγελματίες υγείας στην ΕΕ να έχουν διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό για τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα θρόμβωσης με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (TTS) μετά τον εμβολιασμό τους με το Vaxzevria (AstraZeneca) και το εμβόλιο Janssen.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η υπηρεσία ασφάλειας προϊόντων υγείας της Νότιας Αφρικής (SAHPRA) αποφάσισε να μην επιτρέψει τη χρήση εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για την Covid-19 που αποθηκεύτηκαν σε εργοστάσιο στην πόλη Gqeberha (Πορτ Ελίζαμπεθ), καθώς τα φιαλίδια βρέθηκαν μολυσμένα μόλυνσης όταν βγήκαν από το εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη.

Η SAHPRA ανέστειλε τη χρήση των εν λόγω δόσεων στις αρχές Ιουνίου, περιμένοντας εξηγήσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times στις 31 Μαΐου 2021, η Johnson & Johnson διέκοψε τη χορήγηση του εμβολίου στις ΗΠΑ, καθώς βρέθηκαν μολυσμένες 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου από το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής στη Βαλτιμόρη.

Φαίνεται όμως πως υπερίσχυσαν η απληστία και το κέρδος αντί του ανθρωπισμού και η εταιρεία όχι μόνο δεν κατέστρεψε τα μολυσμένα εμβόλια, αλλά πούλησε 2 εκατομμύρια δόσεις στη Νότια Αφρική, με το σκεπτικό ότι εκεί κατοικούν μαύροι.
ν

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Άγνωστο παραμένει σε ποιες άλλες χώρες διατέθηκαν τα υπόλοιπα 13 εκατομμύρια δόσεων. Σε κάθε περίπτωση, και παρά το γεγονός ότι ανακαλύφθηκαν από τις αρχές της Νότια Αφρικής, η πράξη διάθεσης των μολυσμένων εμβολίων είναι ποινικά κολάσιμη και συνιστά ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Την αποκάλυψη για τα αμερικανικά μολυσμένα εμβόλια έκανε η υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Mamamoloko Kubayi-Ngubane, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του SABC την Κυριακή. Επεσήμανε δε ότι τα εμβόλια αυτά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των Νοτιοαφρικανών.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της SAHPRA, δρα Boitumelo Semete, η οποία είπε ότι τα εν λόγω εμβόλια «δεν μπορούν να διατεθούν στο κοινό».
ν

Η υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Mamamoloko Kubayi-Ngubane. Image: Supplied
ν

Η δρ Boitumelo Semete-Makokotlela, CEO της South African Health Products Regulatory Authority (SAHPRA) στο Γιοχάνεσμπουργκ. Image: Supplied
ν

Στο μεταξύ οι Αμερικανοί συνεχίζουν να στέλνουν απτόητοι και νέες παρτίδες του μολυσμένου εμβολίου Janssen της J&J. Η δρ Semete αποκάλυψε ότι μια νέα παρτίδα που περιέχει περίπου 300.000 δόσεις του εμβολίου Janssen για την Covid-19 έχει εγκριθεί από την αμερικανική FDA και θα αποσταλεί στη Νότια Αφρική στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η δρ Semete παραδέχτηκε ότι και οι κανονικές δόσεις τους εμβολίου Janssen, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν, έχουν προκαλέσει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην εκστρατεία εμβολιασμού εξαιτίας των πολλών παρενεργειών.

Το εργοστάσιο Emergent BioSolutions στη Βαλτιμόρη παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα σε θέματα υγιεινής και προστασίας από μολύνσεις, νωρίτερα αυτό το έτος. Τον Απρίλιο, η υπηρεσία FDA εξέφρασε μια σειρά από ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες στο εργοστάσιο θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εμβολίων.

Τα σχετικά προβλήματα αφορούν: α) την ανυπαρξία κανόνων υγιεινής του προσωπικού, β) την ανεπαρκή εκπαίδευση του και γ) την αποτυχία να διατηρήσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής καθαρές.

Παρ’ όλα αυτά, η FDA δεν τολμάει να κλείσει το εργοστάσιο. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson βρέθηκαν μολυσμένες, επειδή το προσωπικό ανάμειξε λάθος ουσίες!

Την περασμένη εβδομάδα, οι New York Times ανέφεραν, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές, ότι η FDA διέταξε την J&J να καταστρέψει 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Janssen jab που παράχθηκαν στο εργοστάσιο της Βαλτιμόρης, λόγω της «πιθανής μόλυνσης» τους. Ωστόσο, ο εξαγορασμένος από τις πολυεθνικές «αμερικανικός φύλακας υγείας» ενέκρινε δύο άλλες μεγάλες παρτίδες εμβολίων που κατασκευάστηκαν στο ίδιο εργοστάσιο.

Ο θάνατός σου, η ζωή μου (και το κέρδος μου).
ν

 


Translate this post