Covid-19: Ο Έλον Μασκ δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Youmagazine Newsroom

 

«Όλοι κάποτε πεθαίνουν». Ο Μασκ λέει ότι ούτε αυτός ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του πρόκειται να εμβολιαστούν για τον Covid-19.

Ο Έλον Μασκ λέει ότι δεν θα εμβολιαστεί κατά του Covid-19 και χαρακτηρίζει τον Μπιλ Γκέιτς «κουφιοκέφαλο». Πηγή: News Media

ν

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ της SpaceX και της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του πρόκειται να κάνουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού ακόμη και όταν θα είναι άμεσα διαθέσιμα. Ο λόγος της άρνησής του οφείλεται στο ότι η πανδημία «έχει κλονίσει την πίστη του στο ανθρώπινο γένος».

Σε συνέντευξή του στην Κάρα Σουίσερ (Kara Swisher), ο 49χρονος Μασκ είπε ότι ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του διατρέχουν κίνδυνο από την ασθένεια Covid-19 και ως εκ τούτου είναι απίθανο να χρειαστούν το εμβόλιο.

«Είναι μια παράλογη κατάσταση. Όλο αυτό τα πράγμα έχει κλονίσει την πίστη του στο ανθρώπινο γένος… Για το κατά πόσον οι άνθρωποι είναι λογικοί».

Κατηγόρησε τα lockdowns που έχουν επιβληθεί σε διάφορες χώρες και στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή «ανήθικη» που οδηγεί σε έναν «de facto κατ’ οίκον περιορισμό».

Ο Μασκ είπε ότι τα εκτεταμένα lockdowns είναι λάθος και μόνο οι άνθρωποι που κινδυνεύουν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα «μέχρι να περάσει η καταιγίδα».

Όταν ρωτήθηκε αν κινδυνεύουν οι δικοί του υπάλληλοι και οι οικογένειές τους και τι θα κάνει αν πεθάνει κάποιος δικός του από κορονοϊό, ο Μασκ απάντησε: «Όλοι κάποια μέρα πεθαίνουν».

«Δεν κλείσαμε το εργοστάσιο ούτε στιγμή. Κατασκευάζουμε αυτοκίνητα του μέλλοντος κι αυτό είναι υπέροχο», είπε στη δημοσιογράφο.

Όπως είπε τα εργοστάσιά του λειτουργούν κατά παράβαση των κανόνων για lockdown γι’ αυτό και έχει δεχτεί αγωγές από την Κομητεία Αλαμήντα του Σαν Φρανσίσκο. Διευκρίνισε ότι η εταιρεία του, η SpaceX, λειτουργεί πλήρως καθώς οι εργασίες της σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
ν

Οι αστροναύτες της επόμενης πτήσης του Dragon προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που θα γίνει τον Οκτώβριο. Από αριστερά προς τα δεξιά: οι αστροναύτες της NASA Shannon Walker, Victor Glover και Mike Hopkins, με τον Ιάπωνα αστροναύτη Soichi Noguchi της JAXA. Photo credit: SpaceX
ν

Η επόμενη πτήση του θαλαμίσκου Dragon, που θα εκτοξευτεί στο διάστημα με πύραυλο Falcon 9, έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου. Η απογείωση θα γίνει από το Συγκρότημα Εκτοξεύσεων 39A στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντυ της NASA στη Φλόριντα.

«Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε ούτε μια μέρα», είπε ο Μασκ. «Έχουμε άδεια εθνικής ασφάλειας επειδή κάνουμε εργασίες εθνικής ασφάλειας. Τον Μάιο στείλαμε αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό και τον Αύγουστο επέστρεψαν πίσω».

Ο Μασκ ρωτήθηκε για τις επικρίσεις που εκτόξευσε εναντίον του ο άλλος δισεκατομμυριούχος, ο Μπιλ Γκέιτς, που τον κατηγόρησε ότι παρανομεί στρεφόμενος κατά της καραντίνας και του lockdown.

«Ο Γκέιτς είναι κουφιοκέφαλος (’knucklehead’)», είπε ο Μασκ χωρίς περιστροφές. «Μίλησε για μένα, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς κάνω. Κατ’ αρχήν, η Tesla είναι αυτή που κατασκευάζει τα μηχανήματα της CureVac, στην οποία έχει επενδύσει ο Γκέιτς για το εμβόλιο που θέλει να παράγει».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν αδιαφορεί, αλλά συνεργάζεται στενά με την ομάδα επιδημιολογίας του Χάρβαρντ, η οποία δεν προσπαθεί να φτιάξει κάποιο εμβόλιο, αλλά κάνει έρευνες σε αντισώματα έναντι της ασθένειας Covid-19.
ν

 


Translate this post