Ολλανδία: 35 νεκροί μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η ολλανδική De Telegraaf αναφέρει ότι 35 ηλικιωμένοι πέθαναν μετά από τον εμβολιασμό τους κατά της νόσου Covid-19.

Πηγή: YouTube/News Media

ν

ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ Κέντρο Ανεπιθύμητων Ενεργειών Lareb έλαβε 35 αναφορές για άτομα που πέθαναν αμέσως μετά τη λήψη του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο NOS, «οι θάνατοι αφορούν ηλικιωμένους με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας, από τους οποίους οι 31 ήταν άνω των 80 ετών και 4 μεταξύ 65 και 79 ετών. Επομένως, ο θάνατος μετά τη λήψη του εμβολίου δεν σημαίνει ότι προήλθε από τον εμβολιασμό».

Αυτό σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι με τους εξασθενημένους οργανισμούς μπορεί να πέθαναν από άλλη αιτία και όχι από Covid-19. Μπορεί όμως κάποιοι να νόσησαν από τον κορονοϊό και να πέθαναν από επιπλοκές, στην περίπτωση που το εμβόλιο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει έγκαιρα την ποθούμενη ανοσία.

Όπως και να ’χει, ο εμβολιασμός είναι ένα ρίσκο που θα πάρει κάποιος προκειμένου να προφυλαχτεί από την Covid-19.

Συνολικά, ο Lareb έλαβε 3.945 αναφορές παρενεργειών. Από αυτές 3.692 αφορούσαν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, 204 αφορούσαν το εμβόλιο της Moderna, ενώ 49 αναφορές δεν ανέφεραν ποιο εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε. Οι περισσότερες αναφορές περιλάμβαναν ήπιες και αναμενόμενες παρενέργειες όπως πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο και φλεγμονή στο σημείο της ένεσης.

Η αιτία μερικών από τους θανάτους που αναφέρθηκαν δεν ήταν αμέσως εμφανής. Ως εκ τούτου, ο Lareb ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τυχόν παρενέργειες που συνέβησαν και για τον ρόλο πιθανών άλλων υποκείμενων προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf, μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί στις Κάτω Χώρες 780 χιλιάδες εμβόλια κορονοϊού.
ν

 


Translate this post