Η Δανία απαγόρευσε τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ  | Ενημ. 3 Μαΐου, 2021 18:11

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Δανία απαγόρευσε την διάθεση του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω των παρενεργειών, εκτός από όσους θέλουν να το κάνουν εθελοντικά.

Μετά την AstraZeneca η Δανία απαγορεύει ως επικίνδυνο και το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Πηγή: News Media

v

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ του 2021, η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) συνέστησε σαν πρώτο βήμα την παύση της χορήγησης του εμβολίου μιας δόσης της εταιρείας Johnson & Johnson σε άτομα κάτω των 18 ετών και σε εγκύους, λόγω των περιστατικών θρομβώσεων στο αίμα. Η FDA σκέφτηκε πως αν οι έφηβοι και οι έγκυες γυναίκες αρχίσουν να πεθαίνουν από το εμβόλιο, στο τέλος δεν θα μείνει κανείς από τη νέα γενιά. Στη συνέχεια απαγόρευσε τη χορήγηση του εμβολίου στη χώρα.

Στα τέλος Μαρτίου, ο Καναδάς σταμάτησε τους εμβολιασμούς με AstraZeneca σε άτομα κάτω των 55 ετών, με το σκεπτικό ότι οι νέοι πρέπει να προστατευθούν για να προλάβουν να ζήσουν τη ζωή τους, το ίδιο και οι ενήλικες έως 55 ετών γιατί είναι ο ενεργητικός πληθυσμός που αποτελεί τον παραγωγικό ιστό της χώρας, ενώ οι άνω των 55 βαδίζουν προς τα γηρατειά, επομένως ό,τι κι αν τους συμβεί οι επιπτώσεις στη χώρα θα είναι μικρότερες.

Τελείως αντίθετο το σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό το μόρφωμα κρατών και κρατιδίων υπό γερμανική κηδεμονία, τα οποία, όπως η Ελλάδα, πέφτουν σαν πόρνες στο κρεβάτι προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα βίτσια των κάθε λογής Μπιλ Γκέιτς και Τζορτζ Σόρος.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε τη χορήγηση των εμβολίων AstraZeneca και Johnson & Johnson και σε άτομα κάτω των 60 ετών, παρ’ όλο που όλα τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι πειραματικά και κανείς δεν γνωρίζει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Οι Ευρωπαίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό.

Το εμβόλιο της J&J, που ονομάζεται επίσης Ad26.COV2.S, αναπτύχθηκε από την Janssen Pharmaceuticals της Johnson & Johnson.

Εξαίρεση στον ζόφο και την υποτέλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου η Δανία.
ν

MONO ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

Η χώρα αυτή, απαγόρευσε τον Απρίλιο το διαβόητο εμβόλιο της AstraZeneca, λόγων των πολλών θανάτων από θρομβώσεις. Σήμερα ανακοίνωσε ότι θα κάνει το ίδιο και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, λόγω των σοβαρών παρενεργειών που έχει.

«Η Εθνική Αρχή Υγείας της Δανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson για την Covid-19 δεν υπερτερούν του κινδύνου πρόκλησης μιας πιθανής ανεπιθύμητης ενέργειας, της VITT (ένα πολύ σπάνιο είδος θρόμβωσης) στους ανθρώπους που λαμβάνουν το εμβόλιο. Κατά συνέπεια, θα συνεχίσει το δανέζικο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού για την Covid-19 χωρίς το εμβόλιο της Johnson & Johnson», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σήμερα, στην Ευρώπη χρησιμοποιούνται τέσσερα εμβόλια για την Covid-19: των εταιρειών Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Οι Δανοί τώρα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο των δύο εξ αυτών.

Τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson θα σταλούν στις φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αν και οι εταιρείες AstraZeneca και Johnson & Johnson αποκλείστηκαν από το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, η δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet ανέφερε σήμερα Δευτέρα ότι θα επιτρέπεται η εθελοντική χρήση και των δύο εμβολίων σε όσους Δανούς επιθυμούν να γίνουν πειραματόζωα και να μετατρέψουν το σώμα τους σε βιολογικό εργαστήριο.
ν

 


Translate this post