Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη μητέρα 3 παιδιών που έπαθε θρόμβωση

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Youmagazine Newsroom

 

Είχε κάνει το σκεύασμα της AstraZeneca και έπαθε θρόμβωση 15 ημέρες μετά την χορήγηση του δηλητηρίου που λανσάρεται ως «εμβόλιο».

Πηγή: News Media

ν

ΠΟΛΥ δυσάρεστα είναι τα νέα για τη 44χρονη που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού υπέστη θρόμβωση, 15 ημέρες μετά την έγχυση στον οργανισμό της του δηλητηρίου της AstraZeneca που λανσάρεται ως «εμβόλιο» κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή, καθώς η κλινική της εικόνα παρουσίασε νέα επιδείνωση. Ήδη οι θεράποντες γιατροί έχουν ενημερώσει την οικογένεια της 44χρονης.

Η 44χρονη Γλυκερία, είναι μητέρα τριών παιδιών. Οι γονείς της ήταν μετανάστες στη Γερμανία, εκεί όπου έμεινε μέχρι τα φοιτητικά της χρόνια. Επέστεψε στην Ελλάδα, έκανε οικογένεια και τώρα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, η οποία δυστυχώς, πήρε μία άσχημη τροπή.

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη μητέρα 3 παιδιών, είχε «εμβολιαστεί» με το σκεύασμα της AstraZeneca πριν από 15 ημέρες.

Περίπου μια εβδομάδα μετά, παρουσίασε θρομβοπενία και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Βενιζέλειο, ωστόσο όταν εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ), πριν από δύο ημέρες. Την επόμενη ημέρα της μεταφοράς της εκεί, παρουσίασε και εγκεφαλική αιμορραγία σημαίνοντας «συναγερμό» στο ιατρικό προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Χθες, η 44χρονη υποβλήθηκε σε έκτακτο χειρουργείο, καθώς η αξονική τομογραφία έδειξε ένα μεγάλωμα αιμάτωμα στο κεφάλι.
ν

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΘΡΟΜΒΩΣΕΩΝ

Ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα τρία διαδοχικά περιστατικά νέων ανθρώπων στην Κρήτη, που υπέστησαν εμβολικά επεισόδια και διαταραχές πήξης αίματος, μετά από τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Το πρώτο περιστατικό αφορά έναν 35χρονο από την Ιεράπετρα, ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβωτικά επεισόδια ‒με διαφορά λίγων ημερών‒ μετά τον εμβολιασμό του με το «εμβόλιο» κατά της Covid-19, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης / AstraZeneca.

Το άλλο περιστατικό αφορά μια γυναίκα 47 ετών από την Χερσόνησο υπέστη παράλυση, δύο βδομάδες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η 47χρονη νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική το ΠΑΓΝΗ και βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι υπέστη και εγκεφαλικό.

Η 47χρονη ανέβασε πυρετό λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της και αφού της έγινε αρχικά εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ όπου μετά από αξονική τομογραφία εντοπίστηκε θρόμβος στον εγκέφαλό της.

Οι οικείοι της αποδίδουν την περιπέτεια της υγείας της στο εμβόλιο, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις και το θέμα «διερευνάται».
ν

ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ

Το τέταρτο περιστατικό θρόμβωσης στην Κρήτη αφορά 59χρονο μουσικό και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος –όπως υποστηρίζει ο ίδιος– εμφάνισε συμπτώματα αμέσως μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca, τα οποία επιδεινώθηκαν μέσα στις επόμενες ημέρες, με συνέπεια να εισαχθεί την Παρασκευή 30 Απριλίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο οποίο βρισκόταν έως τις 10 Μαΐου.

Μιλώντας ο 59χρονος στο zarpanews.gr, είπε πως «το πρώτο 24ωρο των συμπτωμάτων ένιωθα έντονο πόνο στο μπράτσο και λαχάνιασμα. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι για τον πόνο ευθύνεται το εμβόλιο. Το δεύτερο βράδυ ο έντονος πόνος συνεχίστηκε και απλώθηκε στα πλευρά, έτσι αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο». Μάλιστα, σημείωσε ότι «μόλις έκανα αξονική, ο γιατρός είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο, όχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά η αξονική έδειξε και πνευμονική εμβολή».

Όπως ανέφερε, στη συνέχεια διασωληνώθηκε στην εντατική του Νοσοκομείου Χανίων και του χορηγήθηκαν αντιπηκτικά. Το έκτακτο περιστατικό αντιμετωπίστηκε και τώρα εξετάζεται εάν το πρόβλημα οφείλεται στο εμβόλιο. Ο ίδιος σημειώνει πως «δεν γίνεται να αποκτά κάποιος θρόμβωση στο αίμα, να πηγαίνει στον πνεύμονα και να παθείνει μάλιστα πνευμονική εμβολή μέσα σε μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό. Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, σε καμία περίπτωση. Γι αυτό το έκανα. Ακόμη πιστεύω ότι αν δεν πρόκειται για σύμπτωση, πιθανόν να φταίει το εμβόλιο».
ν

 


Translate this post