Covid-19: Μετά το εμβόλιο, η Pfizer φέρνει το ΧΑΠΙ

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID-19

Posted by Youmagazine Staff

 

Χάπι κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε η Pfizer έχοντας αρχίσει κλινικές δοκιμές στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Μετά το «τρύπημα» το χάπι. Image credit: Pixabay20

ν

ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2021. Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά, λέγοντας ότι πρώτα θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χάπι θα περιορίζει την ικανότητα του κορονοϊού να αυτοαναπαράγεται, Θεωρητικά θα μπορούσε να αποτρέψει τις χειρότερες επιπτώσεις της Covid-19, τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτοκινών» που κατακλύζει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού και οδηγεί τους ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Εφόσον ια ιός θα έχει εξασθενήσει, χάρη στο χάπι της Pfizer, το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα θα είναι σε θέση να καταπολεμήσει μόνη του τη μόλυνση.

Η Pfizer, με την Ευρωπαία συνεταίρο της BioNTech, που ουσιαστικά ανήκει στον Μπιλ Γκέιτς, ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο «τεχνολογίας» mRNA κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Όμως το χάπι Pfizer που βρίσκεται υπό ανάπτυξη δεν θα είναι ένα εμβόλιο για την προστασία των ανθρώπων από τον ιό, αλλά ένα φάρμακο για τη θεραπεία ατόμων που προσβάλλονται από τον ιό.

Δηλαδή θα το παίρνεις αφού πρώτα θα έχεις αρρωστήσει.

Σκοπός είναι να μένουν –και να γιατρεύονται ή να πεθαίνουν‒ οι ασθενείς στο σπίτι τους και να μην φορτώνονται με τη «δουλειά» αυτή τα νοσοκομεία.

Το φάρμακο που θα λαμβάνεται από το στόμα, λειτουργεί μπλοκάροντας την πρωτεάση, ένα κρίσιμο ένζυμο που πρέπει να αντιγράψει ο ιός. Οι αναστολείς πρωτεάσης χρησιμοποιούνται σε φάρμακα για τη θεραπεία του HIV και της ηπατίτιδας C.

Σύμφωνα με τον Μπουρλά, το φάρμακο θα είναι αποτελεσματικό και για τις διάφορες μεταλλάξεις του ιού. Η Pfizer εργάζεται επίσης και για ένα ενέσιμο αντι-ιικό φάρμακο.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού που θα μπορεί να ληφθεί ως χάπι πρόκειται να υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Το στοματικό εμβόλιο αναπτύσσεται από την Oravax Medical, μια νέα κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανο-ισραηλινής εταιρείας Oramed και της ινδικής εταιρείας Premas Biotech. Μέχρι στιγμής, όλα τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό είναι ενέσιμα.
ν

 


Translate this post