Εμβολίασαν κρατούμενους στην Αϊόβα με εξαπλάσια δόση από την κανονική

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τουλάχιστον 77 κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αϊόβα εμβολιάστηκαν με εξαπλάσια δόση από την κανονική.

Φιαλίδιο εμβολίου BNT162b2 που περιέχει 5 έως 6 δόσεις. Πηγή: Wikimedia Commons

ν

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 77 κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αϊόβα εμβολιάστηκαν με εξαπλάσια δόση από την κανονική με το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς. Οι κρατούμενοι βρίσκονται τώρα υπό παρακολούθηση για τυχόν παρενέργειες.

Δύο νοσοκόμες που ανήκουν στο σωφρονιστικό ίδρυμα στο Φορτ Μάντισον της Αϊόβα, έδωσαν εσφαλμένα το εμβόλιο, σύμφωνα με δήλωση της φυλακής την Πέμπτη. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, με συνέπεια την παύση των εμβολιασμών στη φυλακή και την προσωρινή διαθεσιμότητα των δύο υπαλλήλων.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των φυλακών στην εφημερίδα Des Moines Register οι περισσότεροι από τους πληγέντες κρατούμενους είχαν μόνο μικρά συμπτώματα σαν αυτά που σχετίζονται με τις φυσιολογικές δόσεις του εμβολίου, όπως πονόλαιμοι και πόνοι στο σώμα. Τουλάχιστον ένας φυλακισμένος παρουσίασε πυρετό, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με Tylenol (παρακεταμόλη).

Οι αξιωματούχοι των φυλακών ζήτησαν συμβουλές από ειδικούς του CDC, της Pfizer και του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, οι οποίοι συνέστησαν την παρακολούθηση των κρατουμένων για τουλάχιστον 48 ώρες. Η Kimberly Koehlhoeffer, μητέρα ενός τρόφιμου, είπε στα ΜΜΕ ότι ο γιος της και άλλοι κρατούμενοι είχαν και άλλες αντιδράσεις, όπως ναυτία και σοβαρή αφυδάτωση.
v

Η εξωτερική όψη των φυλακών στο Φορτ Μάντισον της Αϊόβα. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech καταψύχεται και συσκευάζεται σε συμπυκνωμένη μορφή. Κάθε φιαλίδιο περιέχει 5-6 δόσεις και το περιεχόμενο αραιώνεται με αλατούχο διάλυμα πριν από τη χορήγησή του. Οι αρμόδιοι δεν έδωσαν κάποια εξήγηση ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι κρατούμενοι δέχτηκαν την υπερβολική δόση, αλλά όπως φαίνεται οι δόσεις δόθηκαν χωρίς να αραιωθεί το εμβόλιο.

 Όλοι οι ενήλικοι στην πολιτεία εμβολιάζονται κατά της Covid-19 από τις 5 Απριλίου, αφού πρώτα έγιναν δοκιμές σε ομάδες κινδύνου. Περίπου 200 κρατούμενοι που μετείχαν στις ομάδες κινδύνου εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο. Οι εμβολιασμοί άρχισαν ξανά στις αρχές του Απριλίου. Η πολιτεία έχει τρεις φυλακές υψίστης ασφαλείας με περίπου 7.600 άτομα.
ν

 


Translate this post