Πάπας: Κανένα πρόβλημα με τα εμβόλια που έχουν φτιαχτεί από νεκρά έμβρυα

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Απολύτως ηθική είναι η χρήση εμβολίων για τον κορονοϊό που χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από νεκρά έμβρυα εκτρώσεων.

Πηγή: News Media

ν

Ο ΠΑΠΑΣ Φραγκίσκος και το Κογκρέσο για το Δόγμα της Πίστης (CDF) του Βατικανού έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου έκθεση που αναφέρει ότι είναι ηθικό για τους Ρωμαιοκαθολικούς να κάνουν εμβόλια κατά του κοροναϊού που χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από νεκρά έμβρυα που προέρχονται από εκτρώσεις.

Στο έγγραφο που υπέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος στις 17 Δεκεμβρίου, το Κογκρέσο για το Δόγμα της Πίστης λέει ότι όλοι οι εμβολιασμοί που θεωρούνται κλινικά ασφαλείς και αποτελεσματικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν, «με τη διευκρίνιση ότι η συναίνεση της Εκκλησίας στη χρήση τέτοιων εμβολίων δεν αποτελεί και συναίνεση στις αμβλώσεις».

Όπως αναφέρει το Vatican News, «είναι ηθικά αποδεκτή η χρήση εμβολίων που παράγονται από κυτταρικές σειρές που προέρχονται από δύο έμβρυα από αμβλώσεις που έγιναν τη δεκαετία του 1960».
ν

Ο πάπας Φραγκίσκος διαβάζει την έκθεση για την ηθική της χρήσης ορισμένων εμβολίων κατά της Covid-19 στη Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Παλατιού στο Βατικανό, στις 16 Δεκεμβρίου 2020. Πηγή: Vatican Media
ν

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Κυτταρικές σειρές από νεκρά έμβρυα εκτρώσεων χρησιμοποιούν α) το κινεζικό εμβόλιο που κατασκευάστηκε από την CanSino Biologics Inc./Beijing Institute of Biotechnology και β) το πολύ γνωστό εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca.

Τα νέα εμβόλια της Pfizer και της Moderna είναι συνθετικά, ακολουθούν την τεχνολογία mRNA και αντιγράφουν μια ακολουθία γονιδίων που αναπτύχθηκε πρώτα σε υπολογιστή.

Ωστόσο, το κινεζικό και το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca περιέχουν κύτταρα MRC-5. Πρόκειται για μια κυτταρική σειρά που αναπτύχθηκε από τον J.P. Jacobs και τους συνεργάτες του τον Σεπτέμβριο του 1966, αρχικά από τον πνευμονικό ιστό ενός αρσενικού εμβρύου 14 εβδομάδων που προερχόταν από έκτρωση.

Η παπική οδηγία προς τους πιστούς ξεκαθαρίζει πάντως ότι η έγκριση από τον πάπα δεν αναφέρεται στην «ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» των εμβολίων, αλλά εστιάζει στις ηθικές πλευρές του ζητήματος.

Με άλλα λόγια, αποφεύγει να θίξει το θέμα των παρενεργειών.

Και σε αντίθεση με τον Μπιλ Γκέιτς, που θεωρεί πως όποιος δεν εμβολιάζεται πρέπει να τιμωρείται, το CDF τονίζει ότι ο εμβολιασμός δεν συνιστά ηθική υποχρέωση και πρέπει να είναι εθελοντικός.

Δεν παραλείπει βέβαια να πει ότι «ελλείψει άλλων μέσων για την αναχαίτιση ή ακόμη και την πρόληψη της επιδημίας, το κοινό καλό επιτάσσει τον εμβολιασμό, ειδικά για την προστασία των πιο ευάλωτων και πιο εκτεθειμένων».

Παραγνωρίζοντας ωστόσο ότι όλα γίνονται για το χρήμα, το παπικό έγγραφο αναφέρει ότι «η φαρμακευτική βιομηχανία και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι αποτελεσματικά και ηθικά αποδεκτά εμβόλια θα διανεμηθούν και στις φτωχότερες χώρες».
ν

 


Translate this post