14 ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά τη 2η δόση της Pfizer

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αν και έκαναν τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer, 14 ηλικιωμένοι στη Γερμανία βρέθηκαν θετικοί στο βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού.

Πηγή: News Media

ν

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας στη βορειοδυτική Γερμανία βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί με το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού, περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer.

Ο οίκος ευγηρίας βρίσκεται στην πόλη Belm, κοντά στο Osnabrueck της Κάτω Σαξονίας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τα πρώτα θετικά τεστ έγιναν στις 2 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, εξετάστηκαν όλοι οι ένοικοι του οίκου και 14 από αυτούς βρέθηκαν μολυσμένοι.

Η ανάλυση των δοκιμαστικών δειγμάτων αποκάλυψε ότι όλοι οι μολυσμένοι είχαν το στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρήθηκε πολύ πιο μολυσματικό από το αρχικό.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι όλοι όσοι μολύνθηκαν έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν είναι σαφές πότε ή πώς μολύνθηκαν, καθώς και οι 14 περιπτώσεις ήταν είτε εντελώς ασυμπτωματικές είτε εμφάνισαν μόνο ήπια συμπτώματα. Οι τοπικές αρχές έθεσαν όλους τους ενοίκους του οίκου ευγηρίας, το προσωπικό και τις οικογένειές τους σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι ένοικοι του οίκου ευγηρίας θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί πριν από τη δεύτερη δόση, ή μέσα σε μια εβδομάδα μετά τη λήψη του εμβολίου, περίοδος που δεν υπάρχει ακόμη πλήρης ανοσολογική προστασία.
ν

 


Translate this post