Μόνο τρεις μήνες διαρκεί η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια για Covid-19

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Όπως αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, μόνο τρεις μήνες διαρκεί η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια κατά Covid-19.

Θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε τρεις μήνες για να παραμείνουμε υγιείς. Image credit: Pixabay20

ν

ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς, σύμφωνα με ερευνητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), αναφέρουν ότι με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το χρονικό διάστημα προστασίας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές πόσο είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο.

Σε καθαρά υποθετική βάση, η ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια είναι έξι με οκτώ μήνες, ενώ αν η ανοσία έναντι του ιού SARS-CoV-2 αποδειχτεί παρόμοια με αυτή των άλλων κορονοϊών, όπως το κοινό κρυολόγημα, τότε η προστασία μπορεί να επαρκεί και για ένα ή και δύο έτη πριν χρειαστεί κάποια δόση ενίσχυσης.
ν

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η προστασία των εμβολίων ανοιγοκλείνει όπως ένα ακορντεόν, καθώς διαρκεί από 3 μήνες έως 2 χρόνια!

Το μόνο σταθερό εδώ είναι η αβεβαιότητα και η σύγχυση, και ίσως ολίγος παραλογισμός.

Γιατί, ποιος ή τι θα είναι αυτός ή αυτό που θα πιστοποιεί πόσο διαρκεί η προστασία του εμβολίου, όταν σε έναν άνθρωπο αυτή θα διαρκεί τρεις μήνες, σε άλλον πέντε, σε άλλον έξι, σε άλλον οκτώ, σε άλλον δώδεκα και σε άλλον δέκα οκτώ, είκοσι και είκοσι τέσσερις μήνες!

Θα χρειαστεί επομένως να βγουν στην αγορά νέα τεστ, όχι για τον κορονοϊό, αλλά που θα δείχνουν αν διαρκεί ακόμη η προστασία του εμβολίου που έκανες!

Σε αυτή την περίπτωση, ολόκληρος ο πλανήτης θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο νοσοκομείο, όπου κάθε μέρα και κάθε ώρα της ημέρας, άλλοι θα κάνουν τεστ για να δουν αν έχουν κολλήσει κορονοϊό, άλλοι θα στέκονται στην ουρά για να κάνουν την 1η ή τη 2η δόση του εμβολίου, άλλοι θα μπαίνουν σε καραντίνα, άλλοι σε κλινικές και νοσοκομεία για εξέταση ή νοσηλεία, και άλλοι θα κάνουν vaccine test για να δουν αν βρίσκεται σε ισχύ η προστασία του εμβολίου!

Και όλα αυτά προς μεγάλη χαρά και τέρψη του Μπιλ Γκέιτς, του επίμονου ευαγγελιστή των εμβολίων, που φρόντισε να επενδύσει δισεκατομμύρια στις φαρμακευτικές που παράγουν τεστ και εμβόλια!
ν

Ο επίμονος ευαγγελιστής των εμβολίων Μπιλ Γκέιτς. Είχε την πρόνοια να επενδύσει τα δισεκατομμύριά του στις φαρμακευτικές. Εδώ σε φωτογραφία στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη της Ελβετίας στις 17 Μαΐου 2011. Φωτο αρχείου.
ν

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές του ΕΚΠΑ, σε ασθενείς που νόσησαν με λοίμωξη Covid-19 η ανοσία ήταν επαρκής για οκτώ ή και παραπάνω μήνες. Και αυτό γιατί οι ασθενείς που νόσησαν βαρύτερα έχουν ισχυρότερη ανοσιακή απάντηση σε σχέση με όσους νόσησαν πιο ήπια.

Δηλαδή, όσο πιο βαριά αρρωστήσεις, αλλά καταφέρεις να μην πεθάνεις, τόσο μεγαλύτερης διάρκειας ανοσία αποκτάς.

Και το παράδοξο: το εμβόλιο προσομοιάζει με την ανοσία που επιτεύχθηκε με τη σοβαρότερη μορφή της λοίμωξης. Είναι λοιπόν πιθανό πολλοί εμβολιασμένοι να έχουν καλύτερη ανοσία από τους περισσότερους που νόσησαν.

Βέβαια έρχεται κάποια στιγμή που η ανοσία υποχωρεί και τελειώνει. Τι κάνεις τότε; Τρέχεις αμέσως στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο και τσαφ! κάνεις η δόση σου και όλα καλά!

Ακόμη καλύτερο, όπως λένε οι γιατροί, είναι να κολλήσεις –ή να ξανακολλήσεις– Covid-19. Γιατί τα Β κύτταρα μνήμης που παραμένουν στον οργανισμό μπορούν δυνητικά να ξαναπαράγουν αντισώματα όταν εκτεθούν στον ιό, και να προσαρμοστούν γρήγορα σε ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού, εξασφαλίζοντας έτσι μία παρατεταμένη «ασφάλεια» τουλάχιστον από τη σοβαρότερη μορφή της νόσου.

Με απλά λόγια, όσο πιο πολύ ή πιο συχνά αρρωσταίνεις, τόσο πιο υγιής θα είσαι!
ν

 


Translate this post