Lockdown… μέχρι το Πάσχα: Ακόμη και εδώ ο Μητσοτάκης μιμείται τη Μέρκελ (vid)

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ενώ η ελληνική οικονομία διαλύεται, ο Μητσοτάκης ετοιμάζει επέκταση του lockdown, μιμούμενος την Άνγκελα Μέρκελ.

Μητσοτάκειος πολιτεία: ο ξυλοδαρμός πολίτη από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, επειδή τόλμησε να μιλήσει! Video frame

ν

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…

Η Γερμανία θα επιβάλει σκληρότερο lockdown ακόμη και στις γιορτές του Πάσχα, με την Μέρκελ να ζητά από τις εκκλησίες να πραγματοποιήσουν μόνο διαδικτυακές λειτουργίες!

Η Γερμανία είναι έτοιμη να επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού, κλείνοντας τα πάντα, έως τις 18 Απριλίου, εκτός από τις πιο ζωτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών συγκεντρώσεων για το Καθολικό Πάσχα, που πέφτει 4 Απριλίου, ανακοίνωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από συνάντηση που είχε με περιφερειακούς ηγέτες.

Σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε «αγώνα δρόμου» για την καταπολέμηση της πανδημίας, η Μέρκελ μίλησε για lockdown σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίς σήμερα Τρίτη, λέγοντας πως όχι μόνο οι υφιστάμενοι περιορισμοί θα επεκταθούν έως τις 18 Απριλίου, αλλά ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν για τουλάχιστον πέντε ημέρες ξεκινώντας από την πρώτη του μήνα, λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα.

«Βρισκόμαστε σε πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο καγκελάριος σε δημοσιογράφους μετά από μια μαραθώνια συνάντηση με τους ηγέτες των 16 ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας, η οποία διήρκεσε σχεδόν 12 ώρες και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια του νέου lockdown, μόνο καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, καθώς και τόποι όπου γίνονται τεστ και εμβολιασμοί θα λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι το πιο αυστηρό κλείσιμο της χώρας από την έναρξη της πανδημίας στα τέλη του 2019.
ν

…ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μια ύφεση που τρομάζει η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρατείνει και άλλο το lockdown εναποθέτοντας όλες τις ελπίδες της για οικονομική «ανάσα» σε… Ρουμάνους τουρίστες!

Βλέπετε, ο Μητσοτάκης έχει σπουδάσει οικονομικά στο Χάρβαρντ και γνωρίζει την αξία των Ρουμάνων τουριστών.

Όπως έχει γίνει πλέον γνωστό, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναμένεται να ανακοινώσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, έστω και με το click away την ερχόμενη Παρασκευή, παρ’ όλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί πως η χώρα θα ανοίξει στις 15 Μαρτίου! 

Όπως όλα δείχνουν θα πάει μετά την 29η Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου με συνέπεια να πάνε ακόμη πιο πίσω το άνοιγμα στα σχολεία και η εστίαση.

Στην κυβέρνηση ουσιαστικά έχουν ως στόχο το άνοιγμα της χώρας να γίνει μετά το Πάσχα και ακόμα και τότε βέβαια όλα θα λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες. 

Στο μεταξύ, τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης γίνονται καθημερινά διαδηλώσεις κατά των lockdowns.
v

Protesters across Europe clash with police over COVID curbs | Al Jazeera
v

v

 


Translate this post