Τρία άτομα πέθαναν από το εμβόλιο της Sinovac

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ διερευνούν το θάνατο τριών ατόμων που πέθαναν λίγες μέρες ύστερα από τη λήψη του εμβολίου της Sinovac.

Πηγή: News Media

ν

ΟΙ ΑΡΧΕΣ του Χονγκ Κονγκ διερευνούν τον θάνατο δύο ανδρών και μιας γυναίκας, καθώς και δύο ιατρικά επεισόδια, που αναφέρθηκαν λίγες μέρες μετά από τη χορήγηση του κινεζικού εμβολίου Sinovac. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ του φαρμάκου και των περιστατικών.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας 71χρονος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ, 7 Μαρτίου, ύστερα από τον εμβολιασμό του την περασμένη Τετάρτη. Πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Ο θάνατός του συνέπεσε με τη μεταφορά στο νοσοκομείο δύο άλλων ηλικιωμένων ατόμων μετά από τη χορήγηση του εμβολίου. Ένας άνδρας 80 ετών χρειάστηκε να μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας με πόνους στο στήθος το Σάββατο, πέντε ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου.

Την Κυριακή, μια 72χρονη γυναίκα που εμβολιάστηκε μια μέρα νωρίτερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος. Και οι δύο ασθενείς έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό.

Όπως αναφέρει το RT, μια 55χρονη γυναίκα πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο από εγκεφαλικό επεισόδιο και επακόλουθη καρδιακή προσβολή, αφού προηγουμένως έκανε το κινεζικό εμβόλιο.

Επίσης την Τετάρτη πέθανε ένας 63χρονος άνδρας λίγο μετά τον εμβολιασμό του, που έπασχε από διαβήτη και υπέρταση.

Παρ’ όλα αυτά, οι ιατρικές υπηρεσίες  του Χονγκ Κονγκ έχουν αποκλείσει το εμβόλιο ως πιθανή αιτία των δύο αυτών θανάτων.

Ακόμη κι έτσι, γεννάται το ερώτημα γιατί το Χονγκ Κονγκ χορηγεί το Sinovac σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, παρ’ όλο που δεν συμβαίνει το ίδιο στην ηπειρωτική Κίνα.

Τέλος, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά κρίσης άσθματος ύστερα από τη λήψη του εμβολίου για την Covid-19. Και εδώ όμως οι αρχές λένε ότι δεν συνδέονται με το εμβόλιο.
ν

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Όπως τα παραδοσιακά εμβόλια, έτσι και αυτό της Sinovac Biotech εισάγει στο σώμα νεκρά σωματίδια του νέου κορονοϊού για να αναγκάσει το ανοσοποιητικό σύστημα να ανταποκριθεί, χωρίς να διακινδυνεύσει μια σοβαρή έκθεση στην ασθένεια.

Διαφέρει από τα εμβόλια των Moderna και Pfizer που είναι εμβόλια mRNA. Αυτό σημαίνει ότι μέρος του γενετικού κώδικα του κορονοϊού εγχέεται στο σώμα, σπρώχνοντας τον οργανισμό να αρχίσει να δημιουργεί ιικές πρωτεΐνες. Η έγχυση στο αίμα μέρους του κορονοϊού θεωρείται αρκετή για να αναγκάσει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Sinovac που έγιναν στη Βραζιλία, έδειξαν ότι είναι αποτελεσματικό μόνο κατά 50,4%.
v

 


Translate this post