Εκατοντάδες Ισραηλινοί αρρώστησαν αφού έκαναν το εμβόλιο της Pfizer

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Εκατοντάδες Ισραηλινοί μολύνθηκαν από Covid-19, αφού προηγουμένως είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκάλεσε το εμβόλιο για τον κορονοϊό «ένα γιγαντιαίο βήμα για την υγεία». Ειρωνεία, γιατί πολλοί που το κάνουν καταλήγουν άρρωστοι στα νοσοκομεία. Πηγή: YouTube

ν

ΟΠΩΣ αναφέρει το Channel 13 News, ένα από τα τρία μεγαλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα του Ισραήλ, περισσότεροι από διακόσιοι Ισραηλινοί πολίτες έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια Covid-19, λίγες μέρες μετά από τη λήψη του εμβολίου των εταιρειών Pfizer/BioNTech.

Όχι μόνο το νέο εμβόλιο δεν παρέχει άμεση ανοσία απέναντι στον κοροναϊό, αλλά 240 άτομα που το έκαναν, κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Αυτό είναι περίεργο, γιατί το εμβόλιο της Pfizer, στο οποίο στηρίζονται πολλές χώρες για να αποκτήσει ανοσία ο πληθυσμός, δεν περιέχει τον κορονοϊό, επομένως δεν μπορεί να μολύνει τον παραλήπτη.

Φαίνεται όμως ότι εξασθενεί σε τέτοιο βαθμό τον οργανισμό, ώστε τελικά εκείνος που το κάνει να μην μπορεί να προφυλαχτεί από τη μόλυνση, παρά μόνο από τύχη.

Οι ειδικοί λένε ότι «απαιτείται χρόνος» για τον γενετικό κώδικα του φαρμάκου μέχρι να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του παραλήπτη να μάθει να αναγνωρίζει την ασθένεια και να επιτίθεται στον κορονοϊό.

Το αμερικανικό αυτό εμβόλιο, συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς, έχει κατασκευαστεί σε κομπιούτερ, χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA και γίνεται σε δύο δόσεις.

Σύμφωνα με τις μελέτες, η ανοσία απέναντι στην Covid-19 επιτυγχάνεται οκτώ με δέκα ημέρες μετά την πρώτη ένεση και τελικά φτάνει στο 50 τοις εκατό.

Η δεύτερη δόση χορηγείται 21 ημέρες από την πρώτη, ενώ η δηλωμένη ανοσία του 95 τοις εκατό επιτυγχάνεται μια εβδομάδα μετά από το δεύτερο τρύπημα.

Και, φυσικά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα του πέντε τοις εκατό να μολυνθεί κάποιος, παρ’ όλο που έκανε το εμβόλιο.
ν

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Τα ισραηλινά πρακτορεία ειδήσεων που ανέφεραν τη μαζική μόλυνση, προέτρεψαν το κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση και να παίρνει τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια του μήνα μέχρι τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Στο Ισραήλ έχουν εμβολιαστεί έως τώρα πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, ή σχεδόν το 12% του πληθυσμού. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν πρόγραμμα στον κόσμο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η πρώτη φάση του προγράμματος στοχεύει στην ανοσοποίηση των ιατρών και των ηλικιωμένων πριν επεκταθεί στις άλλες κατηγορίες πολιτών.

Περίπου ένα στα χίλια άτομα ανέφεραν ήπιες ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά την ένεση, όπως αδυναμία, ζάλη και πυρετό, καθώς και πόνο, πρήξιμο και ερυθρότητα στο σημείο όπου έγινε το τρύπημα. Μόνο μερικές δεκάδες άτομα χρειάστηκε να έχουν ιατρική φροντίδα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στις 20 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον τέσσερα άτομα στο Ισραήλ πέθαναν λίγο μετά τον εμβολιασμό τους, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan (Israeli Public Broadcasting Corporation). Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είπε ότι τρεις από τους θανάτους δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, με την τέταρτη περίπτωση ενός 88χρονου άνδρα με υποκείμενα νοσήματα να διερευνάται.
ν

 


Translate this post