Νοσοκόμα πέθανε από το εμβόλιο της AstraZeneca

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚOΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Αυστρία σταμάτησε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ύστερα από το θάνατο μιας 49χρονης νοσοκόμας από αιμορραγική διαταραχή.

Πηγή: Twitter

ν

ΟΙ ΑΡΧΕΣ της Αυστρίας σταμάτησαν προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ύστερα από το θάνατο μιας 49χρονης νοσοκόμας που πέθανε από αιμορραγική διαταραχή. Ωστόσο, αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει στοιχεία που να συνδέουν το θάνατο με το εμβόλιο.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από το θάνατο μιας 49χρονης γυναίκας που έκανε το εμβόλιο και αργότερα πέθανε εξαιτίας σοβαρών διαταραχών πήξης του αίματος.

Επιπλέον, μια 35χρονη γυναίκα στην οποία χορηγήθηκε εμβόλιο από την ίδια παρτίδα έπαθε πνευμονική εμβολή, μια οξεία πνευμονοπάθεια που προκαλείται από την απόφραξη ενός ή περισσοτέρων κλάδων της πνευμονικής αρτηρίας από θρόμβο. Η γυναίκα βρίσκεται τώρα στο στάδιο ανάρρωσης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δύο γυναίκες ήταν νοσοκόμες που εργάζονταν στο Zwettl, μια πόλη που βρίσκεται στην πολιτεία της Κάτω Αυστρίας.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας της Υγείας της Αυστρίας (BASG) σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι δόσεις από την συγκεκριμένη παρτίδα δεν θα διανέμονται πλέον ούτε θα χρησιμοποιούνται σε εμβολιασμούς ως «προληπτικό μέτρο» ενόσω διερευνώνται οι δύο περιπτώσεις.

Η υπηρεσία τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για «αιτιώδη σχέση» μεταξύ των περιστατικών και του εμβολίου, σημειώνοντας ότι οι διαταραχές στην πήξη του αίματος δεν περιλαμβάνονται στις γνωστές παρενέργειαες του εμβολίου και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει μια διεξοδική έρευνα για το θέμα.

Από την πλευρά της, η AstraZeneca είπε στο πρακτορείο ειδήσεων APA της Αυστρίας ότι υποστηρίζει μια διεξοδική έρευνα για να βρεθεί πώς συνέβησαν αυτά τα «ατυχή» συμβάντα. Η εταιρεία σημείωσε ότι όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό».
ν

 


Translate this post