Δύο ηλικιωμένοι στη Νορβηγία πέθαναν λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι δύο ηλικιωμένοι απεβίωσαν λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

Πηγή: News Media

ν

Η ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ Υπηρεσία Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι δύο φιλοξενούμενοι σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων απεβίωσαν λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό και ότι ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τους θανάτους.

«Πρέπει να διερευνήσουμε εάν το εμβόλιο είναι η αιτία θανάτου ή εάν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι πέθαναν αμέσως μετά τον εμβολιασμό», δήλωσε ο ιατρικός διευθυντής Steiner Madsen για τους θανάτους.

Σημείωσε επίσης ότι, επειδή τα άτομα σε προχωρημένη ηλικία λαμβάνουν το εμβόλιο πρώτα, είναι απολύτως πιθανό οι θάνατοι να είναι συμπτωματικοί. Περίπου 400 άτομα πεθαίνουν κάθε εβδομάδα σε νορβηγικά γηροκομεία.

Η υπηρεσία, μαζί με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, εξετάζουν τους θανάτους.

Οι παρενέργειες που αναφέρθηκαν από το εμβόλιο ήταν μικρές και προσωρινές, αν και έχουν αναφερθεί θάνατοι την περίοδο των κλινικών δοκιμών, ο θάνατος επίσης ενός 75χρονου στο Ισραήλ από ανακοπή καρδιάς δύο ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου, και ο θάνατος νοσοκόμας στην Πορτογαλία δύο ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου.

Αλλεργικές αντιδράσεις παρουσιάστηκαν στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ισραήλ σε άτομα που είχαν ιστορικό τέτοιου είδους.

Την Πρωτοχρονιά κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωση του 54χρονου Χρήστου Πιλάλη, αναπληρωτή διευθυντή του Θριάσιου Νοσοκομείου, ο οποίος 3 μέρες πριν είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer.

Οι εμβολιασμοί για την Covid-19 στη Νορβηγία ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου.
v

 


Translate this post