2 άνθρωποι πέθαναν στην Ινδία μόλις έκαναν το εμβόλιο του Μπιλ Γκέιτς

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δεκάδες χιλιάδες Ινδοί εγκαταλείπουν το πρόγραμμα εμβολιασμού μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για δύο θανάτους εξαιτίας του εμβολίου.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι εγκαινίασε στις 15 Ιανουαρίου το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού στον κόσμο, οι Ινδοί όμως αντιδρούν. Πηγή: News Media

ν

ΟΠΩΣ μεταδίδει το Aljazeera, δεκάδες χιλιάδες Ινδοί εγκαταλείπουν το πρόγραμμα εμβολιασμού μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για δύο θανάτους εξαιτίας του εμβολίου της Bharat Biotech συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εγκαινίασε στις 15 Ιανουαρίου το πρόγραμμα εμβολιασμού σε όλα τα κρατίδια της χώρας.

Όμως, την επομένη, σχεδόν το ένα τρίτο αυτών που κλήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν εμφανίστηκαν στα κέντρα εμβολιασμού. Αργά τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι πέθαναν μόλις έκαναν το εμβόλιο.

Πρόκειται για έναν 52χρονο άνδρα που πέθανε το Σάββατο στη βόρεια πολιτεία Ούταρ Πραντές από καρδιοπνευμονικά προβλήματα.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ένας 42χρονος άνδρας στη νότια πολιτεία Καρνατάκα που υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η κυβέρνηση είπε επίσης ότι τις τρεις πρώτες ημέρες του εμβολιασμού, 580 άτομα είχαν αναφέρει ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Η Ινδία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα εμβολιασμού στον κόσμο, με στόχο τον εμβολιασμό μέχρι τον Ιούλιο 300 εκατομμυρίων ανθρώπων από τα 1,3 δισεκατομμύρια που έχει ως πληθυσμό.

Πολλοί αντιδρούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως το σοσιαλδημοκρατικό Ινδικό Εθνικό Κογκρέσο, που κυβερνούσε τη χώρα για πολλά χρόνια. Σαν απάντηση, ο πρωθυπουργός Μόντι είπε ότι «το Κογκρέσο μισεί τους Ινδούς».
ν

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ

Τις τρεις πρώτες μέρες του εμβολιασμού, που ξεκίνησε το Σάββατο, εμβολιάστηκαν 381.305 Ινδοί.

Ωστόσο στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, μόνο το 53 τοις εκατό των ανθρώπων που κλήθηκαν να εμβολιαστούν, πήγε στο συμφωνημένο ραντεβού.

«Αυτές είναι οι πρώτες μέρες και καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι περιμένουν να δουν πώς εξελίσσεται η διαδικασία», δήλωσε η Suneela Garg, μέλος της ειδικής ομάδας λοιμωξιολόγων της ινδικής πρωτεύουσας.

«Αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν καθώς ενισχύεται η εμπιστοσύνη. Και γι’ αυτό, πρέπει να πολεμήσουμε την παραπληροφόρηση», είπε.

Η εφημερίδα Hindu ανέφερε ότι στη νότια πολιτεία Ταμίλ Ναντού, η προσέλευση ήταν μόλις 16 τοις εκατό.

Στην περιφέρεια Ρόχτακ της βόρειας πολιτείας Χαριάνα, μόνο 29 στους 100 ανθρώπους εμφανίστηκαν για να εμβολιαστούν, ανέφερε τοπικός γιατρός στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Οι άνθρωποι φοβούνται πολύ. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να κάνει το εμβόλιο, είναι εθελοντικό», είπε ο γιατρός, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του.

Να σημειωθεί ότι στην χώρα έχει γίνει μεγάλη προπαγάνδα υπέρ του εμβολίου της εταιρείας Bharat Biotech από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μάλιστα στη μάχη έχουν ριχτεί και διάφοροι πολιτικοί, όπως ο βουλευτής Subramanian Swamy του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα. Αυτοί επιτίθενται στο εμβόλια των άλλων εταιρειών, όπως για παράδειγμα στο εμβόλιο της Oxford-AstraZeneca, που στην Ινδία ονομάζεται Covishield, λέγοντας ότι «χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως πειραματόζωα» και ότι οι Ινδοί πρέπει να προτιμήσουν αυτό της Bharat Biotech που παρασκευάζεται στην Ινδία.
ν

 


Translate this post