Covid-19: Δέκα χιλιάδες Βιεννέζοι διαδηλώνουν κατά των περιορισμών (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Χιλιάδες Βιεννέζοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα και την πολιτική και ιατρική απάτη που λέγεται Covid-19.

Πηγή: RFI

ν

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, περίπου δέκα χιλιάδες Βιεννέζοι διαδήλωσαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας το Σάββατο διαμαρτυρόμενοι για τους περιορισμούς που αποσκοπούν στη διακοπή της εξάπλωσης της Covid-19 και για να απαιτήσουν την παραίτηση του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Οι σκεπτικιστές του κορονοϊού βγήκαν στους δρόμους καθώς ο Κουρτς και η κυβέρνησή του συζήτησαν τη δυνατότητα επέκτασης του συνεχιζόμενου τρίτου lockdown στην Αυστρία, το οποίο περιλαμβάνει περιορισμούς στην κυκλοφορία και κλείσιμο όλων των μη απαραίτητων επιχειρήσεων. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο Κυριακή.
ν

ν

Πολλοί περίμεναν ότι ο καγκελάριος Κουρτς, επειδή είναι νέος σε ηλικία, δεν θα συμμετείχε στη συνωμοσία που στήθηκε κατά της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών, από την ελίτ του πλούτου σε συνεργασία με το πολιτικό, δημοσιογραφικό και ιατρικό κατεστημένο, ούτε ότι θα έπεφτε θύμα της απάτης που λέγεται Covid-19 που δεν είναι κάποια καινούρια πανδημία, αλλά η παλιά, «καλή» εποχική γρίπη με νέο όνομα που έγινε συνώνυμο του τρόμου.
ν

ν

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία της πόλης, τα οποία σπάνια βλέπουν μεγάλη δράση, προτού ενωθούν σε μια πορεία 10.000 ατόμων περίπου, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Οι περισσότεροι από το πλήθος αγνόησαν τις αστυνομικές εκκλήσεις να συμμορφωθούν με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και να φορούν μάσκες. Αντίθετα, οι άνθρωποι χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον με αγκαλιές και φιλιά, ενώ δεν έλειψαν οι χοροί.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν αυστριακές σημαίες και πανό που έγραφαν «Κουρτς παραιτήσου» και «Κάντε τη γρίπη ξανά μεγάλη» – παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Περίπου 500 άτομα πραγματοποίησαν αντιδιαμαρτυρία, καταγγέλλοντας την «τρέλα κατά της μάσκας».

Επρόκειτο για αφελείς που έχουν χάψει το παραμύθι του κορονοϊού.

Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στη Ringstrasse ‒μια κυκλική λεωφόρο στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης‒ δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα αντεπιδηλωτών, που σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ήταν χούλιγκαν του ποδοσφαίρου.

«Θα σας εμβολιάσουμε όλους!» φώναζαν οι χούλιγκαν. Η αστυνομία παρενέβη γρήγορα και χώρισε τις πλευρές, με τη διαδήλωση να κυλά ομαλά χωρίς άλλα επεισόδια.
ν

LIVE: COVID sceptics hold protest in Vienna | Ruptly
v

v

 


Translate this post