LIVE: Διαδήλωση κατά του παγκόσμιου νομοσχεδίου ασφάλειας στο Παρίσι (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Παρακολουθήστε ζωντανά τη μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι κατά του «παγκόσμιου νομοσχεδίου ασφάλειας» που καταργεί τις ατομικές ελευθερίες και επιβάλλει λογοκρισία στον Τύπο.

Πηγή: YouTube

ν

ΣΆΒΒΑΤΟ 30 Ιανουαρίου και οι διαδηλωτές του κινήματος Marches des Libertes μαζί με τα Κίτρινα Γιλέκα πλημμύρισαν για άλλη μια φορά την πλατεία Place de la Republique και τους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο «παγκόσμιο νομοσχέδιο ασφάλειας» με το κίνημα.

Η κυβέρνηση Μακρόν ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι θα ξαναγράψει το άρθρο 24 του νομοσχεδίου ασφαλείας, μετά από εβδομάδες διαμαρτυριών.

Ο νόμος στην τρέχουσα μορφή του σκοπεύει να απαγορεύσει τη δημοσίευση οποιασδήποτε φωτογραφίας ή βίντεο από διαδήλωση ή άλλο γεγονός που αναφέρεται στην αστυνομία με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βιαιοπραγίες κατά πολιτών), καθώς αυτό θεωρείται ότι είναι επικίνδυνο για τις ζωές των αστυνομικών. Οι παραβάτες διατρέχουν κίνδυνο φυλάκισης έως και ενός έτους και μέγιστο πρόστιμο 45.000 €.

Όπως όμως επισημαίνουν οι διαδηλωτές, ο νόμος αποτελεί προοίμιο της αναστολής όλων των ατομικών ελευθεριών.

Αν και η διαμαρτυρία ξεκίνησε ειρηνικά, αμαυρώθηκε στο τέλος από την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, η οποία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και κανόνια νερού για τη διάλυση των συγκεντρωμένων.
ν

ν

ν

Το ίδιο είχε συμβεί και τον Δεκέμβριο σε Μασσαλία, Παρίσι, Λυών και άλλες γαλλικές πόλεις, των οποίων οι κάτοικοι αντιδρούν στον καινούριο νόμο περί ασφαλείας.
ν

ν

ν

Ο νέος νόμος που προωθείται προς ψήφιση, ουσιαστικά επιβάλλει λογοκρισία στον Τύπο, που δεν θα μπορεί πλέον να καταγγέλλει την υπέρβαση καθήκοντος ή τις αγριότητες της αστυνομίας.
ν

LIVE: New protest against Global Security Bill hits streets of Paris | Ruptly
ν

ν

 


Translate this post