Μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι ενάντια στο νέο νόμο περί ασφάλειας (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι Παριζιάνοι κατέβηκαν σήμερα Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στους δρόμους, για να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο παγκόσμιο νομοσχέδιο για την ασφάλεια.

Από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στο Παρίσι με αφορμή το νέο νόμο για την ασφάλεια. Πηγή: YouYube

v

ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας εξαιτίας του «Παγκόσμιου Νομοσχεδίου για την Ασφάλεια».

Το εν λόγω νομοσχέδιο καθιστά εγκληματική πράξη την φωτογράφιση προσώπου αστυνομικού. Όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Οι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου επισημαίνουν πως οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους χρειάζονται προστασία από την παρενόχληση, τόσο διαδικτυακά όσο και κατά πρόσωπο, όταν είναι εκτός υπηρεσίας.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι ο νόμος καταπατά την ελευθερία των δημοσιογράφων να καταγράφουν τα γεγονότα και καθιστά δυσκολότερο το να λογοδοτούν οι αστυνομικοί για καταχρήσεις, όπως την υπέρμετρη χρήση βίας, η οποία έχει διογκωθεί στις μέρες μας με αφορμή τον κορονοϊό.

Όποιος παραβιάζει τον «Παγκόσμιο Νόμο Ασφαλείας», θα βρίσκεται αντιμέτωπος με μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ.
ν

v

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ότι οι συλληφθέντες στο Παρίσι σήμερα ξεπέρασαν τους 100.

Εκτός του Παρισιού, διαδηλώσεις έγιναν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων των Λιλ, Λυών, Μπορντό, Μασσαλίας, Τουλούζ και Στρασβούργου. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές ήταν ειρηνικές και τελείωσαν χωρίς βίαια περιστατικά.

Ένα από τα πρώτα μέτρα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης που συγκροτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου από τους υπερπλούσιους αυτού του κόσμου υπό την αιγίδα της Καθολικής Εκκλησίας είναι η νομική κάλυψη για την άσκηση υπέρμετρης βίας, χωρίς κάποιος να μπορεί να δημοσιεύει ή να κριτικάρει τα συμβάντα.

Έτσι όλοι θα νομίζουν πως όλα βαίνουν… καλώς και πως όλοι έχουν συμμορφωθεί! Με το νομοσχέδιο αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις παίρνουν ουσιαστικά την εξουσία στους δρόμους!

Παρόμοιοι νόμοι θα ψηφιστούν και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Δείτε τι συμβαίνει αυτή την ώρα στο Παρίσι.
ν

Live: Protest in Paris against new security law | Ruptly
ν

ν

 


Translate this post