Το Παρίσι σε κατάσταση πολιορκίας – Live εικόνα

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

• Η 4η Πράξη της κινητοποίησης των Κίτρινων Γιλέκων – Συγκρούσεις με την αστυνομία – Εκατοντάδες τραυματίες, πάνω από 1.000 συλλήψεις.
• Ζωντανή μετάδοση από το γαλλικό RT στο τέλος του άρθρου.

ν

ΤΑ ΠΡΩΤΑ επεισόδια, με την επακόλουθη ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να σημειώνονται κοντά στα Ηλύσια Πεδία, κατά τη σημερινή 4η Πράξη της κινητοποίησης των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της αστυνομίας.
Η κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων έχει οδηγήσει έως τώρα σε 481 προσαγωγές, ενώ άλλα 211 άτομα έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.
Ο αριθμός αυτός είναι ήδη μεγαλύτερος από το σύνολο των προσαγωγών (412) που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα κατά τις διαδηλώσεις του προηγούμενου Σαββάτου, 1η Δεκεμβρίου.
Σε όλη την επικράτεια της Γαλλίας έχουν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα επιφυλακής, ιδίως δε στο Παρίσι, που το περασμένο Σάββατο υπήρξε θέατρο σκηνών σκληρής βίας, που εξέπληξαν την κοινή γνώμη σε Γαλλία και εξωτερικό.
Είναι η πρώτη φορά στην ΕΕ που οι Γάλλοι δείχνουν τόσο αποφασισμένοι παρά τις συλλήψεις και την βίαιη αντιμετώπισή τους από την αστυνομία.
ν


ν

Για το τρέχον Σαββατοκύριακο έχουν κινητοποιηθεί 89.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, 8.000 εκ των οποίων στο Παρίσι, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των συγκρούσεων, κάτι που μάλλον είναι αναπόφευκτο.
ν

ν

Οι αρχές της χώρες βρίσκονται στο ύψιστο επίπεδο επιφυλακής για την «4η Πράξη» των κινητοποιήσεων του μαζικού αυτού κινήματος, που ενώ ξεκίνησε ως μια διαμαρτυρία για την αύξηση των καυσίμων, έχει εξελιχθεί ως κύμα αμφισβήτησης κατά της πολιτικής του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ.
ν

ν

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν εξεγερθεί

Τα Κίτρινα Γιλέκα εκφράζουν την οργή των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, τα οποία, κάθε μέρα που περνά, βλέπουν να χειροτερεύει το βιοτικό τους επίπεδο. Οι φόροι αυξάνονται και αντίθετα το κράτος πρόνοιας μειώνεται, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματα. Στους Γάλλους έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι ο Μακρόν δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία του λαού, αλλά για τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων, που τον προώθησαν έως την προεδρία.
Τα Κίτρινα Γιλέκα είναι μια γνήσια λαϊκή εξέγερση και δεν αντιπροσωπεύει κανένα κόμμα. Αντίθετα, από την αρχή της κινητοποίησης έκαναν πέρα όλα τα κόμματα, γιατί πιστεύουν ότι οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για τις θέσεις τους, παραπλανούν το λαό και δεν νοιάζονται γι’ αυτόν.
Επίσης έχουν κάνει πέρα και τα συνδικάτα, που ουσιαστικά δουλεύουν για τον Μακρόν. Τα συνδικάτα προσπάθησαν να ποδηγετήσουν το κίνημα, λέγοντας ότι τάχα το υποστηρίζουν, με απώτερο σκοπό να το ευνουχίσουν και να το αποδυναμώσουν.
Εκτός της μεσαίας και λαϊκής τάξης, τα Κίτρινα Γιλέκα τα υποστηρίζουν οι μαθητές, ενώ οι φοιτητές, που πιάστηκαν στον ύπνο, παραμένουν αδρανείς και παθητικοί.
Ουσιαστικά οι Γάλλοι θέλουν να πέσει ο Μακρόν και δεν θα υποχωρήσουν μέχρι να το πετύχουν. Γιατί, όπως λένε, υπάρχει πλέον διάσταση ανάμεσα στο λαό και την εξουσία.
ν


ν

Πρώτα ο άνθρωπος, όχι το χρήμα

Το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι «Πρώτα ο άνθρωπος, όχι το χρήμα». Το σύνθημα αυτό εκφράζει την οργή των Γάλλων έναντι του προέδρου τους.
Διαφωνούν επίσης και με μια σειρά άλλων πολιτικών σχεδιασμών του Μακρόν, όπως είναι τα “ανοιχτά σύνορα”, η δημιουργία Ευρωστρατού, αλλά και η αδυναμία του να καταστήσει τη Γαλλία ισότιμο εταίρο με τη Γερμανία. Σήμερα, η Μέρκελ σφυρίζει και ο Μακρόν τρέχει κοντά της με τη γλώσσα έξω, κουνώντας την ουρά του.
Ο Μακρόν μπορεί να είναι άνθρωπος καλής θέλησης, αλλά είναι ανόητος και πολλά από τα οράματά του είναι ουτοπικά.
Τον Μακρόν τον προώθησαν οι Γερμανοί, τα γαλλικά ΜΜΕ και οι τράπεζες. Ο ίδιος φάνηκε ιδεώδης επειδή είναι άχρωμος, απολιτικός και άφυλος.
Τελευταία, επειδή η Γερμανία απαγορεύεται να έχει στρατό, πρότεινε τη δημιουργία ευρωστρατού, παρακάμπτοντας διεθνείς συμφωνίες, με απώτερο σκοπό, υπό υο μανδύα του ευρωστρατού, να μεταβιβάσει στους Γερμανούς την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα.
Πράγμα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ να του πει: «Αν δεν μπαίναμε εμείς οι Αμερικανοί στον πόλεμο, σήμερα εσείς οι Γάλλοι θα μιλούσατε γερμανικά».
Ανατριχιάζει κανείς και μόνο στη σκέψη η Γερμανία, που προκάλεσε δύο παγκοσμίους πολέμους, να αποκτήσει πυρηνικές βόμβες. Ήδη έχει κατακτήσει οικονομικά όλη την Ευρώπη. Με πυρηνικά όπλα στα χέρια της θα επιχειρήσει να κατακτήσει και τον υπόλοιπο πλανήτη.
Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το γαλλικό RT την εξέλιξη των γεγονότων. Το βίντεο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους (βάσει των Οδηγιών κοινότητας).

ν

ν

 


Translate this post