Γερμανία: Πέθαναν δέκα ηλικιωμένοι αφού έκαναν το εμβόλιο της Pfizer

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Γερμανοί ειδικοί από το Ινστιτούτο Paul Ehrlich διερευνούν τους θανάτους δέκα ηλικιωμένων που εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού.

Πηγή: News Media

ν

ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ του διαβατηρίου για τον Άλλο Κόσμο είναι για τους ηλικιωμένους το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς, καθώς μετά τους 23 θανάτους στη Νορβηγία και τους 24 θανάτους στη Νέα Υόρκη, άλλοι 10 ηλικιωμένοι πέθαναν αυτή τη φορά στη Γερμανία, έχοντας κάνει το περιβόητο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ANI/Sputnik, ειδικοί από το γερμανικό Ινστιτούτο Paul Ehrlich θα διερευνήσουν τους θανάτους των δέκα ηλικιωμένων, ανακοίνωσε την Πέμπτη, η Μπριγκίτε Κέλερ-Στανισλάφσκι, επικεφαλής Ινστιτούτου για την ασφάλεια των φαρμακευτικών προϊόντων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Να σημειωθεί ότι ο ΕΜΑ έχει εγκρίνει την άδεια του εμβολίου της Pfizer για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την κυρία Κέλερ-Στανισλάφσκι, οι νεκροί ήταν ηλικίας 79 έως 93 ετών, όλοι με προηγούμενες ασθένειες. Ο χρόνος μεταξύ εμβολιασμού και θανάτου κυμαινόταν από αρκετές ώρες έως τέσσερις ημέρες.

Όπως θα περίμενε κανείς, η Κέλερ-Στανισλάφσκι, πριν καν γίνουν οι νεκροψίες, έσπευσε να πει ότι για τους θανάτους δεν ευθύνεται το εμβόλιο.

«Μέχρι χθες είχαμε εννέα περιπτώσεις (θανάτου). Πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα από την Κάτω Σαξονία (για έναν άλλο θάνατο), οπότε θα γίνουν δέκα. Μιλάμε για ασθενείς σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, με πολλαπλές ασθένειες, οι οποίοι είχαν παρηγορητική φροντίδα. Έχω ήδη πει ότι μελετάμε αυτές τις περιπτώσεις […] Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, υποθέτουμε ότι πέθαναν από τις κύριες ασθένειές τους, που συνέπεσαν με τον εμβολιασμό», δήλωσε η Κέλερ-Στανισλάφσκι.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Γερμανία ξεκίνησε τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τις εταιρείες Pfizer και BioNTech. Μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί 850.000 άτομα. Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν είναι εκείνοι άνω των 80 ετών, φιλοξενούμενοι και προσωπικό σε γηροκομεία καθώς και ιατρικό προσωπικό.

Το ινστιτούτο ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν έξι περιπτώσεις αναφυλακτικού σοκ. Μέχρι στιγμής, υπήρξαν 325 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων 51 περιπτώσεων που χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Η Κέλερ-Στανισλάφσκι δήλωσε ότι οι παρενέργειες είναι «φυσιολογικές» και αντιστοιχούν στα στατιστικά στοιχεία του αντίστοιχου εμβολιασμού στις ΗΠΑ.
ν

 


Translate this post