Ο Πούτιν δεν έχει ακόμη κάνει το εμβόλιο Sputnik V

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Παρ’ ότι λένε ότι είναι 95% αποτελεσματικό, ο Πούτιν δεν έχει κάνει ακόμη το πολυδιαφημισμένο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Παρ’ όλο που η Ινδία έχει παραγγείλει 300 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου και άλλες 50 χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον, ο Πούτιν δεν έχει εμβολιαστεί με το Sputnik V. Image credit: Pixabay20

ν

ΟΠΩΣ ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα κάνει το πρόσφατα ανεπτυγμένο εγχώριο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, παρ’ όλο που αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας δήλωσαν ότι είναι πάνω από 95 τοις εκατό αποτελεσματικό και έχει ήδη δοθεί σε κάποιους ανθρώπους.

«Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη εκτεταμένο εμβολιασμό και ο αρχηγός του κράτους δεν μπορεί να συμμετάσχει στον εμβολιασμό ως εθελοντής», δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στο Bloomberg. «Είναι αδύνατο κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μη πιστοποιημένο εμβόλιο, το οποίο άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικό».

Εκτός του ρωσικού εμβολίου, έως τώρα έχουν εμφανιστεί στην αγορά δύο πολλά υποσχόμενα εμβόλια, της Pfizer/ BioNTech (σύμπραξη ΗΠΑ-Γερμανίας) και της Moderna (ΗΠΑ), που όπως λένε οι εταιρείες που τα παράγουν είναι 90%-95% αποτελεσματικά. Ωστόσο, κανένα μέχρι σήμερα εμβόλιο δεν έχει υποβάλλει σε κάποιον επίσημο οργανισμό τις κλινικές μελέτες που το αφορούν για να διαπιστωθεί η ασφάλειά του.

Όσον αφορά το Sputnik V, οι Ρώσοι λένε ότι αποδείχθηκε 91,4% αποτελεσματικό στην πρόληψη μολύνσεων από κορονοϊό σε αρχικές δοκιμές, αν και τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, σύμφωνα με το Bloomberg.

Προηγούμενα στοιχεία, ωστόσο, έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι περισσότερο από 95% αποτελεσματικό στους εθελοντές που το έλαβαν, αναφέρει ο Guardian.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από δοκιμές 42 ημερών σε 19.000 εθελοντές που έλαβαν δύο δόσεις Sputnik και 21 εθελοντές που έλαβαν μια εφάπαξ δόση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, ενώ ο Πούτιν δεν έχει ακόμη κάνει το εμβόλιο της χώρας του, άλλοι κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Kirill Dmitriev, επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που δέχτηκαν εθελοντικά να τρυπηθούν ‒ και ανέφεραν ότι αισθάνονται καλά.

«Αυτό είναι αναμφισβήτητα θετικό νέο όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, για όλες τις χώρες», δήλωσε ο Dmitriev στον Guardian.
ν

Εμβόλιο AstraZeneca/Οξφόρδης. Είναι περίεργο, αλλά όσο πιο λίγο κάνεις, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι! Πηγή: News Media
ν

Παρ’ όλα αυτά, επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός στον κόσμο σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην New York Post, ένας στους τέσσερις Νεοϋορκέζους δηλώνει απρόθυμος να κάνει οποιοδήποτε εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Σχεδόν όλα τα εμβόλια είναι «φτιαγμένα στο πόδι», καθώς στόχος δεν είναι η σωτηρία των ανθρώπων, αλλά η… σωτηρία των μετοχών των αντίστοιχων φαρμακευτικών εταιρειών στα διεθνή χρηματιστήρια και ο πλουτισμός των μεγαλοεπενδυτών.
v

ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, συμβαίνει κάτι αρκετά αξιοπερίεργο, τουλάχιστον όσον αφορά το πολυθρύλητο εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης: όσο μικρότερη δόση κάνεις, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι!

Και οι επιστήμονες «ξύνουν», όπως λένε, «τα κεφάλια τους απορησμένοι».

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό 62% με 70% σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Και όταν λαμβάνεται ολόκληρο, έχει παρενέργειες. Όταν όμως κάποιος κάνει αρχικά τη μισή πρώτη δόση και ένα μήνα μετά κάνει ολόκληρη της δεύτερη δόση, το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό.

Και οι επιστήμονες αγωνίζονται να λύσουν το αίνιγμα…
ν

 


Translate this post