Κρίστιαν Κερν: ο πολιτικός που μοιράζει πίτσες! (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σε ρόλο διανομέα πίτσας, ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν ξεκινά μια εκστρατεία προσέγγισης των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν σε ρόλο ντελιβερά. Πηγή: Youtube
v
«ΝΕΟΣ διανομέας πίτσας. Ήθελα να σας κάνω έκπληξη και το πέτυχα». Με αυτά τα λόγια ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν (Christian Kern), κρατώντας κουτιά με πίτσες, καλησπερίζει στην είσοδο του διαμερίσματός τους σε πολυκατοικία της Βιέννης, τα έκπληκτα μέλη μιας οικογένειας που του ανοίγουν την πόρτα περιμένοντας τις πίτσες που έχουν παραγγείλει σε κοντινή πιτσαρία.
Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά για πραγματικό γεγονός που επαναλαμβάνεται στην είσοδο και στη συνέχεια στο εσωτερικό και άλλων βιεννέζικων κατοικιών, όπου ο καγκελάριος εμφανίζεται να συζητά και να συντρώγει με τους ενοίκους τους.
Οι σκηνές αυτές, όπως και εκείνες, όπου νωρίτερα ο Κρίστιαν Κερν ετοιμάζει πίτσες για το φούρνο κάποιας βιεννέζικης πιτσαρίας, περιέχονται σε ένα διάρκειας τεσσάρων λεπτών βίντεο που αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Αυστριακού καγκελάριου στο Facebook.
ν

Pizza & Politik? Kanzler Kern liefert!
ν

ν

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, ο Κρίστιαν Κερν ξεκινά μια νέα εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας επιθυμεί να προσεγγίσει και να αφουγκραστεί τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, ως προς την στάση τους απέναντι στην πολιτική και ως προς τις προσδοκίες τους.
Σύμφωνα με τον Γκέοργκ Νίντερμιουλμπιχλερ, γενικό γραμματέα των Σοσιαλδημοκρατών, η εκστρατεία αυτή δεν συνδέεται με επικείμενο προεκλογικό αγώνα (σ.σ. οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018), αλλά εντάσσεται στο κομματικό έργο, ιδιαίτερα παραμονές της Πρωτομαγιάς – της μεγάλης γιορτής των Σοσιαλδημοκρατών.
Φανταστείτε να κάνει κάτι τέτοιο ο Έλληνας πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

 


Translate this post