Covid-19: Η μεγάλη απάτη για την επιβολή του lockdown στην Αγγλία

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ  | Ενημ. 10:26

Youmagazine Newsroom

 

Με σαθρά στοιχεία επέβαλε ο Τζόνσον το lockdown στην Αγγλία, δηλώνοντας ψευδώς πως αν δεν γίνει, θα πεθαίνουν καθημερινά 4.000 άνθρωποι!

Το lockdown έγινε με βάση ψευδείς προβλέψεις για 4.000 θανάτους ημερησίως.  Πηγή: Daily Mail

ν

ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ με τίτλο “Nightmare before Christmas” (Εφιάλτης πριν από τα Χριστούγεννα), η Daily Mail αναφέρεται στην ανταρσία που αντιμετωπίζει ο Μπόρις Τζόνσον από την κοινοβουλευτική του ομάδα, η οποία θα ψηφίσει κατά του lockdown που επιβλήθηκε στην Αγγλία, διότι έγινε με τη χρήση ψευδών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έκανε την πρόβλεψη πως αν δεν επιβληθεί lockdown, οι θάνατοι θα φτάσουν τους 4.000 το 24ωρο, λέγοντας ότι είχε στα χέρια του ιατρικά στοιχεία που το αποδείκνυαν.

Όταν οι βουλευτές του ζήτησαν να κοινοποιήσει τα ιατρικά στοιχεία που έχει στα χέρια του, ο Τζόνσον αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι αποτελούν ιατρικό απόρρητο!

Για την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρηδων είναι πλέον σαφές ότι το lockdown θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο, μπορεί μάλιστα να επεκταθεί έως την Άνοιξη! (Ή μέχρι την άφιξη κάποιου εμβολίου).

Ο Υπεύθυνος Κομματικής Πειθαρχίας της κυβέρνησης Μάικλ Γκόουβ, άφησε να εννοηθεί ότι η καραντίνα θα συνεχιστεί και μετά τις 2 Δεκεμβρίου εάν η καμπύλη του R δεν πέσει κάτω από το 1.

Ήδη 80 βουλευτές των Τόρηδων δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα, επειδή υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψουν μια ήδη εύθραυστη οικονομία.

«Θα καταψηφίσω το νέο εθνικό lockdown την Τετάρτη όταν θα έρθει ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων», δήλωσε η πρώην υπουργός Έστερ ΜακΒέι. «Η λεγόμενη θεραπεία της καραντίνας προκαλεί μεγαλύτερη βλάβη από την Covid-19», δήλωσε.

Ένας άλλος βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος είπε ότι ο νέος περιορισμός είναι σαν ένας «εφιάλτης από τον οποίο δεν θα ξυπνήσουμε ποτέ».
ν

Η παραιτηθείσα υπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον Έστερ ΜακΒέι. Πηγή: Politics Home
v

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το Σάββατο οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν στην δημοσιότητα τον φάκελο που έλεγε ότι θα υπάρχουν 4.000 θάνατοι καθημερινά στη Βρετανία, εάν δεν επιβληθεί lockdown.

Τέτοιες ενέργειες αυξάνουν τη δυσπιστία για την ορθότητα των νέων μέτρων, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία με τα κρούσματα και τους θανάτους από Covid είναι κατασκευασμένα, με σκοπό τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών, την ικανοποίηση της απληστίας του Μπιλ Γκέιτς και την προλείανση του εδάφους για την επιβολή μιας παγκόσμιας δικτατορίας με πρόσχημα τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους!

Οι κυβερνήσεις στις διάφορες χώρες, πιστεύοντας ότι ο κορονοϊός θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν την εξουσία τους στο διηνεκές, έχουν παγιδευτεί σε μια θυμαπάτη, την οποία τροφοδοτούν για δικούς τους λόγους οι φαρμακευτικές εταιρείες και το ιατρικό κατεστημένο, έτσι που κανείς πλέον δεν γνωρίζει πού σταματά το ψέμα και αρχίζει η αλήθεια.
ν

Το Recovery.org, μια ομάδα που αντιτάσσεται στον εγκλεισμό στο σπίτι, προβάλλει το μήνυμά της «τα lockdowns δεν αποδίδουν» πάνω στα κτίρια του Κοινοβουλίου στο Ουεστμίνστερ. Πηγή: Daily Mail
ν

Όλοι συμφωνούν ότι περιοριστικά μέτρα και lockdown προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομία, καθώς και στη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών. Για το λόγο αυτό, μια πολυπληθής ομάδα γιατρών, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σουνέτρα Γκούπτα (Sunetra Gupta) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, συνέταξε μια δήλωση κατά του εγκλεισμού στο σπίτι, με τίτλο “Great Barrington Declaration”, την οποία μπορεί να διαβάσει και να υπογράψει κάθε πολίτης.

Ο Μπόρις Τζόνσον, που επέβαλε το Σάββατο το νέο lockdown, είχε ορκιστεί ότι δεν επρόκειτο να το κάνει. Τι συνέβη και παρέβη το λόγο του; Τώρα θα πρέπει να πείσει τους βουλευτές του ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση ενόψει των αυξανόμενων κρουσμάτων.

Μέλος της κυβέρνησης, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για «τρεις ή τέσσερις πολύ σκληρούς μήνες».

Οι ανήσυχοι βουλευτές των Τόρηδων ζήτησαν χτες το βράδυ από την κυβέρνηση να καταρτίσει ένα σχέδιο εξόδου, ή μια εναλλακτική στρατηγική, για να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν θα παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο επαναλαμβανόμενων lockdowns.
ν

«Το lockdown σκοτώνει». Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο συντηρητικός βουλευτής Charles Walker χαρακτήρισε τα μέτρα «εφιάλτη», ενώ ο βετεράνος πολιτικός Sir Graham Brady είπε ότι ο «επαναλαμβανόμενος κύκλος» των lockdowns είναι «εξαιρετικά βλαβερός για την υγεία και τις σχέσεις» και θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Ένας οικονομολόγος υπολόγισε ότι οι ζημιές από το lockdown θα φτάσουν τα 1,8 δισεκατομμύρια λίρες την ημέρα για όσο διαρκούν οι περιορισμοί.

Ο πρώην ιδιοκτήτης των καταστημάτων Marks & Spencer, λόρδος Ρόουζ, δήλωσε ότι η επαναφορά της καραντίνας είναι καταστροφική.

«Για κάθε μήνα του lockdown θα χρειαστεί να περάσει ένας χρόνος για να ανακάμψει η οικονομία», δήλωσε.

Ο Mark Littlewood, από το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων (IEA), δήλωσε: «Έχουμε φτάσει τώρα στο σημείο ‒όσον αφορά τόσο την υγεία όσο και τον πλούτο μας‒ όπου η θεραπεία είναι χειρότερη από την ασθένεια».

«Ο Τζόνσον χρησιμοποίησε ξεπερασμένα στοιχεία, 4-5 φορές υψηλότερα από το κανονικό, για να επιβάλει lockdown», δήλωσε ο Carl Heneghan, διευθυντής του Κέντρου Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σήμερα Δευτέρα.

Όπως φαίνεται, και ο Μπόρις Τζόνσον είναι «όμηρος» στα χέρια των λοιμωξιολόγων και των επιδημιολόγων, που εκτοξεύουν δεξιά κι αριστερά σενάρια καταστροφής, ότι δήθεν θα πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) δεν θα αντέξει, γιατί θα κατακλύζεται από κύματα ασθενών με Covid-19 και άλλα ψεύδη. Δυστυχώς, τα ψέματα που λέγονται αναπαράγονται από τα μέσα ενημέρωσης και σκορπούν στους πολίτες το φόβο.

Όμως, όπως είπαμε, σκορπώντας τον τρόμο, οι πολιτικοί επιχειρούν να συγκαλύψουν τις αδυναμίες και τα λάθη της διακυβέρνησής τους.

Για να δικαιολογήσει την επιβολή του νέου lockdown, ο Τζόνσον είπε ότι ήρθε στα χέρια του μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, η οποία προέβλέπε το θάνατο 4.000 ανθρώπων καθημερινά μέχρι τα Χριστούγεννα – και αυτό τον τρομοκράτησε.

Αλλά όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για ξεπερασμένα στοιχεία.

Αν και υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία των μετρήσεων ‒ το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Κυριακή 23.254 κρούσματα Covid και 162 θανάτους. Είναι η υψηλότερη άνοδος από τις 24 Μαΐου, αλλά μόνο κατά 7% υψηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή
ν

Ένας τρομοκρατημένος Μπόρις Τζόνσον. Θα πρέπει τώρα να πείσει τους βουλευτές του ότι το lockdown είναι απαραίτητο. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post