Κορονοϊός: Μήπως η Κίνα παρέσυρε δολίως τη Δύση σε οικονομική καταστροφή;

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια νέα θεωρία ισχυρίζεται ότι κινέζικη προπαγάνδα οδήγησε τη Δύση σε lockdown, με ψευδή στοιχεία, με σκοπό την οικονομική της καταστροφή.

Η ζωή στην Κίνα έχει επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, την ώρα που ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε lockdown. Image: Supplied

ν

ΜΗΠΩΣ η Κίνα εξαπάτησε τον κόσμο, κάνοντάς τον να αυτοκτονήσει οικονομικά;

Το ερώτημα αυτό θέτει ο νομικός Μάικλ Σένγκερ (Michael Senger) από την Ατλάντα της Τζόρτζια. Σε άρθρο του στο Tablet Magazine, ο Σένγκερ παρουσίασε σειρά αποδείξεων που, εάν αληθεύουν, υπαινίσσονται μια πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά σκευωρία, με τα πλέον καταστροφικά αποτελέσματα, την οποία οργάνωσε και έφερε σε πέρας η κυβέρνηση ενός μεγάλου κράτους.

Σύμφωνα με τη θεωρία του, οι Κινέζοι ανέπτυξαν τον ιό του SARS-CoV-2, που προκαλεί την ασθένεια Covid-19, στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν – την πόλη στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός.

Στη συνέχεια, και ενόσω ο ιός μεταφερόταν σταδιακά στις χώρες της Δύσης, πρώτα σε Ευρώπη και μετά σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία, οι Κινέζοι, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια αλλά και τον τρόμο που ήταν φυσικό να συνοδεύουν τον νέο κορονοϊό, άρχισαν να τροφοδοτούν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης με ψεύτικα στοιχεία, επιτείνοντας έτσι τον πανικό και την ανασφάλεια.

Από την πρώτη στιγμή, μέσα σε ένα συνονθύλευμα αντικρουόμενων οδηγιών ασφαλείας και φαρμάκων, ισχυρίστηκαν ότι η μόνη γιατρειά, μέχρι να φτιαχτεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο (κάτι που χρειάζεται χρόνια) ήταν το lockdown. Στο μεταξύ η επιδημία μετονομάστηκε σε πανδημία. Οι Δυτικοί κατάπιαν το δόλωμα των Κινέζων κι άρχισαν παντού να κλείνουν τον κόσμο στα σπίτια του και να επιβάλλουν καραντίνα.

Και αυτό ήταν το μέγα ψεύδος, στην παγίδα του οποίου έπεσε ο Δυτικός κόσμος και δεν λέει ακόμη να βγει.
ν

Το επίκεντρο του κορονοϊού, η πόλη Ουχάν της Κίνας, έμεινε σε lockdown μέχρι τις 8 Απριλίου 2020. Image: Supplied
ν

Τα πάντοτε πεινασμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσίαζαν με ηδονική απόλαυση τις εικόνες των ερημωμένων κινεζικών πόλεων, στις οποίες δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Οι δυτικοί δημοσιογράφοι στην Κίνα τότε ήταν ελάχιστοι. Παντού έβλεπες άδειους δρόμους, άδειες πλατείες, άδεια εμπορικά κέντρα, άδεια κτίρια, Λες και είχε πέσει βόμβα, οι εικόνες ανέδιδαν μια νεκρική ακαμψία σαν να ήταν στοιχειωμένες. Αυτό έκανε ακόμη πιο έντονη την αίσθηση ότι ο κορονοϊός ήταν πρόδρομος της Αποκάλυψης.

Και ξαφνικά –ω του θαύματος!– κρούσματα και θάνατοι στην Κίνα άρχισαν να μειώνονται μέχρι που εξαφανίστηκαν εντελώς. Η Δύση όμως είχε εισπράξει αυτό που ήθελαν οι Κινέζοι: το πάγωμα της δημόσιας ζωής. Το lockdown είχε κάνει τη δουλειά του!

Έτσι, στο πρώτο κύμα κορονοϊού, οι απελπισμένοι Δυτικοί μιμήθηκαν τους Κινέζους κι άρχισαν να επιβάλλουν παντού καραντίνα. Μόνο που οι Κινέζοι είχαν παίξει θέατρο για να παρασύρουν τη Δύση στη θέσπιση περιοριστικών μέτρων που θα κατέστρεφαν την φυσιολογική ζωή, θα τίναζαν στον αέρα τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες, τον τουρισμό και την οικονομία, ενώ θα αύξαναν τον αριθμό των θανάτων, όχι από Covid-19, αλλά από άλλα νοσήματα καθώς έπαψε να υπάρχει έγκαιρη και επαρκής ιατρική φροντίδα, επιτείνοντας τον πανικό και την σύγχυση.

Ο σκοπός των Κινέζων, που δεν ήταν άλλος από την σκόπιμη καταστροφή των οικονομιών των δυτικών χωρών, πέτυχε. Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, υπέστησαν ζημιές τρισεκατομμυρίων, από τις οποίες θα αργήσουν να συνέλθουν, χειρότερες από την οικονομική κρίση του 2008.

Το σχέδιο σε άλλες εποχές θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, κατέστη πραγματοποιήσιμο χάρη στην παγκοσμιοποίηση και μεταδόθηκε σε όλη τη γη όπως η πυρκαγιά.

«Προωθώντας ψεύτικα δεδομένα, χρησιμοποιώντας την παραπληροφόρηση με επιθετικό τρόπο και εκμεταλλευόμενο στο έπακρο τη θεσμική του επιρροή, το Πεκίνο, μετέτρεψε το αμφιβόλου αξίας lockdown σε “επιστήμη”, κλονίζοντας στις αντίπαλες οικονομίες, επεκτείνοντας την επιρροή του και σπέρνοντας τις αρχές του ολοκληρωτισμού», γράφει ο Μάικλ Σένγκερ στο Twitter.
ν

ν

Η κινεζική κυβέρνηση, απολυταρχική η ίδια, πέρασε τον απολυταρχισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Εν ριπή οφθαλμού, οι μέχρι χθες δημοκρατικές κυβερνήσεις της Δύσης μεταβλήθηκαν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» με πρόσχημα τον κορονοϊό. 

Οι ατομικές ελευθερίες καταργήθηκαν, το ίδιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είσαι εσύ πια αυτός που αποφασίζεις για τη ζωή σου ή το θάνατό σου. Αποφασίζουν άλλοι για σένα. Οργουελικές καταστάσεις: «Μη μιλάτε χωρίς μάσκες, γιατί ο ιός μεταδίδεται με την… ομιλία!»

Και ξαφνικά ήρθαν όχι απλώς στο προσκήνιο αλλά έγιναν ρυθμιστές της ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων κάτι ασημαντότητες που φέρουν τον τίτλο του «ειδικού». Οι λεγόμενοι «λοιμωξιολόγοι», που φώναξαν οι κυβερνώντες τάχα για να τους συμβουλευτούν, είναι τόσο αδαείς και άσχετοι ώστε αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να έχουν πάρει πτυχίο Ιατρικής, από τη στιγμή που αγνοούν βασικούς ιατρικούς κανόνες.

Ό,τι λένε και κάνουν, το κάνουν όχι για να σώσουν ζωές, αλλά για να κερδίσουν χρήματα και σχηματίσουν περιουσίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της Βρετανίας, Σερ Πάτρικ Βάλανς (Patrick Vallance), βρέθηκε να κατέχει ένα πακέτο δεκάδων χιλιάδων μετοχών ενός φαρμακευτικού γίγαντα που αναπτύσσει ένα εμβόλιο για τον Covid-19 για την βρετανική κυβέρνηση. Το Λονδίνο το γνωρίζει, αλλά λέει ότι δεν υπάρχει «σύγκρουση συμφερόντων».

Ο Βάλανς, που είναι επικεφαλής του βρετανικού ΕΟΔΥ, κατέχει πάνω από 43.000 μετοχές της GlaxoSmithKline (GSK) ‒μιας πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο‒ αξίας 600.000 λιρών, γράφει η εφημερίδα The Telegraph.

Η GlaxoSmithKline συνεργάζεται για το εμβόλιο με έναν άλλο γίγαντα, τη Sanofi. Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει συμβόλαια με Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ για 60 και 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου αντίστοιχα, και χωρίς ακόμη να έχουν κάνει τίποτα, πήραν από την αμερικανική κυβέρνηση 1,65 εκατομμύρια λίρες για να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους!
ν

Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline στο Λονδίνο. Image: Supplied
ν

Η μόνη χώρα που δεν έπεσε στην παγίδα του lockdown ήταν η Σουηδία, η οποία απέρριψε κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για κλείσιμο σχολείων, μπαρ και εστιατορίων λόγω της πανδημίας. Τώρα δικαιώνεται. Παρά την καταγραφή περισσότερων από 5.800 θανάτων, μιας από τις χειρότερες τιμές στην αρχή της κρίσης, ο καθημερινός αριθμός των νεκρών στη χώρα είναι τώρα αμελητέος.

Όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας΄(ΚΚΚ) επέβαλε για πρώτη φορά lockdown στα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της επαρχίας Χουμπέι, στα τέλη Ιανουαρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) χαρακτήρισε την κίνηση «μοναδική στην ιστορία της παγκόσμιας υγείας» και «κάτι καινούριο στην επιστήμη».

Φυσικά επρόκειτο για συμπαιγνία.

Ένα μήνα αργότερα, ο ΠΟΫ ενέκρινε με ενθουσιασμό την στρατηγική του lockdown της Κίνας ως πρότυπο που έπρεπε να ακολουθήσουν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου. «Αντιγράψτε την απάντηση της Κίνας στον Covid-19», δήλωσε ο Καναδός αξιωματούχος του ΠΟΫ, Bruce Aylward, στις 26 Φεβρουαρίου.
ν

Μια από τις στημένες απάτες της κινεζικής κυβέρνησης. Ένας «νεκρός» σε δρόμο της πόλης Ουχάν στις 30 Ιανουαρίου. Η φωτογραφία έκανε αστραπιαία τον γύρο του κόσμου μέσω των δυτικών πρακτορείων. Όταν το γαλλικό πρακτορείο (AFP) θέλησε αργότερα να μάθει περισσότερα για την ταυτότητα του «νεκρού», έπεσε πάνω σε ένα τείχος σιωπής από πλευράς των κινεζικών αρχών υγείας. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Στο μεταξύ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν πλημμυρίσει από έναν καταιγισμό φωτογραφιών και βίντεο που είχαν «διαρρεύσει» και έδειχναν σκηνές Αποκάλυψης από το επίκεντρο του ιού ‒ σώματα να στοιβάζονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων, άνθρωποι να καταρρέουν στο δρόμο.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2020, το Associated Press αποκάλυψε ότι ένα βίντεο που έδειχνε «νεκρούς» από κορονοϊό στην πόλη Ουχάν, ήταν απάτη. Το βίντεο στην πραγματικότητα έδειχνε άστεγους να κοιμούνται σκεπασμένοι με κουβέρτες στο Σενζέν της Κίνας, μια πόλη πάνω από 600 μίλια μακριά από την Ουχάν.

Οι New York Times αποκάλυψαν τον Ιούνιο ότι το Twitter είχε αφαιρέσει δεκάδες χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν σε μια συντονισμένη προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος του ΚΚΚ για τον κορονοϊό. Οι λογαριασμοί είχαν ως στόχο την Ιταλία ‒ το μέλος της ΕΕ με τους στενότερους δεσμούς με την Κίνα.
ν

Την περίοδο που οι στημένοι λογαριασμοί της κινεζικής κυβέρνησης έδειχναν σωρούς πτωμάτων, οι Κινέζοι διασκέδαζαν και γλεντούσαν. Image: Supplied
ν

Παρά τις αποκαλύψεις, τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους. Στη Δύση ο κορονοϊός μετατράπηκε σε μαζική υστερία και οι κυβερνήσεις σε κακέκτυπα του απολυταρχικού ΚΚΚ.

Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει μόνο από Covid-19 είναι το δύο τοις χιλίοις των νοσούντων. Η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων που αποδίδονται στον κορονοϊό αφορά ασθενείς με χρόνια, σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που έχουν ήδη ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό. Οι περισσότεροι ασθενείς πεθαίνουν από άλλες αιτίες, αλλά καταγράφονται ως θύματα του κορονοϊού.

Τέλος, μια νέα μελέτη του Boston University School of Medicine δείχνει ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν καθημερινά βιταμίνη D, είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν επιπλοκές και να πεθάνουν από κορονοϊό. Η μελέτη έγινε σε 235 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με Covid-19, όπως εξηγεί το βίντεο που ακολουθεί.
ν

Vitamin D ‘cuts chance of coronavirus death by half’, study finds | Evening Standard
ν

ν

 


Translate this post